combo almak iyi bir fikir, kabin ve head toplam ağırlığına ne bütçe yetişir, ne fizik. (vasati fiyat: 2500-3000 $, 4x10 kabin + head)(sadece B2R'nin ağırlığı da 12-15 kg civarında, kabini var sen düşün, ya hamal tutacaksın ya da rack yaptıracaksın tekerlekli falan), böyle bakınca combo daha iyi bir seçenek gibi duruyor,
Carvin'i koray'a sormak lazım
İNTACTO sana önereceğim tek marka var BARTOLINI
ares75 demiş ki:Tabi yapabilirim ikisinide çaldım🙂Şöyle söyliyim gönül isterki para durumun uygun olsa da TRB 5PII alsan ama fiyatı 2800 euro🙁Ama TRB II ve TRB1005 arasında bi karşılaştırma istersen:
TRB 5II:gövdesi ash,tuşesi gül 2 tane stacked single coil var.3 band equalizer var.bridge- nut uzaklığı 34 inch.5 telli
TRB1005 :gövdesi alder üzerine maple,tuşesi gül,2 tane custom alnico hum-canceling manyetikler var.3 band equalizer var.bridge-nut uzaklığı 35 inch.5 telli.
Şimdi bunlar ne demek?
ash daha bright bir ton verir ve slap için idealdir ama bass karakterinden biraz kaybeder.Alder ise daha az bright'tır ama daha dengeli bir sound verir.
TRBII'de single coil'lar var tarz meselesi gerçi sound konusu zevk'e göre değişir ama humbucker'ları tercih ederim çünkü dip gürültüsü azdır ve daha güçlüdürler çıkış olarak(TRBII'de dip gürültüsü var bu sebeple).TRB1005'in volume'u inanılmaz!!!TRBII normal bir volume'u var.
preamp ve ton konusuna gelince TRB1005'in ton yelpazesi daha geniş!!
bunların dışında TRB1005'in bridge-nut uzunluğu TRBII'ye göre 1 inch daha uzun bu B telinin salınımı,sustain'i ve tonunu daha iyi kılıyor haliyle🙂
.tek olumsuz noktası eğer önemliyse tabi,metal aksamı siyah TRB1005'in TRBII'ninki gold, görüntüsü biraz daha kötü sadece ama istersen sonradan gold hardware'le değiştirebilirsin🙂
Özet olarak ben sana direk TRB1005 derim.TRB1005 çok iyi bir bass,TRBII ise vasat.sevgiler...
Ya arkadaşlar kusura bakmayın, burda konuşmamam gerekir muhtemelen ama Koray'ı çok çok tebrik ediyorum, konser harikaydı (pazar akşamı tenedos), tüm elemanlar hakikaten harikule çaldılar, teknik olarak da müzikalite olarak da çok çok iyiydi. Ben özellikle davulcuya hayran kaldım, ayrıca Koray, senin tekniğinin bu kadar üst düzey olduğunu görmek de açıkçası bir Türk olarak gurur verici , parça kompozisyonları da şahaneydi, senkoplu parçalar o kadar iyi dağılmış ve oturmuş ki, çok naturel duruyorlardı. Lütfen haber ver çalacağınız zamanlar ki ben de duyurabileyim çevreme, millete anlata anlata bitiremedim..
Koray konserlerde çalıyosun sadece bildiğim kadarıyla,onun dışında rutin bi programın yok sanırım.Bi aktivite olduğunda duyur burdan bizimde haberimiz olsun.Ortalık saçma sapan adamlarla dolu gelip bi müzisyen arkadaşımızı dinleyip keyif alırız,sevgiler...
ares75 demiş ki:Beyler yorumlar için teşekkürler🙂Yanlız benim sorunum Bass gitarlarımla değil🙂Piyasada çalan bi müzisyenim elimde beni sahnede rahat ettirecek bir anfim yok benim durumum bu.Özel yapım bass olayına gelince,bende MICHAEL DOLAN CUSTOM 4 telli perdesiz var,üzerine bartolini split humbucker'lar,bartolini NTMB-F elektronikler var(bu F fretless'ın başharfi,özel olarak perdesiz için yapılmış bir preamp)gövde maun,klavye abanoz.Her noktasını hesaplayıp yaptık bass'ı.Sorun ne biliyomusunuz?Evde küçük bir fender anfim var,ilahi bir ton veriyo bass evdeyken,çıkıp piyasada çaldığım zaman o mekanların anfi ve sistemlerinde çıkan ton ise kel alaka,sıradan.Bu sebeple sound'umu bu mekanlarada taşımak istiyorum ve bu sebeple iyi bir anfi arıyorum,bilmem açabildimmi olayı🙂
ares75 demiş ki:ULS öncelikle ben bu bahsedilen 2 bass'ı aynı anfi ve aynı parametrelerle çaldım ve bunu yaparken yanımda 2 başka basscı arkadaşımda vardı ortak fikrimiz yukarda anlattığımdır,katılırsın veya katılmazsın ama şunu sorayım ikisini aynı anfiye girdinmi ayrıca bir bass'ın daha pahalı olması daha iyi ses verdiğini göstermez.Buarada sende benim evime gel YAMAHA NATHAN EAST MODEL var bende iyi bass nasıl oluyo sana bir anlatayım🙂sevgiler...
arkadaşlar hangi marka ve kalınlıkta telleri kullanıyorsunuz baslarınızda.bir de bizim gibi ist-ank gibi yerler dışında yaşayanlar için hangi dükkanlarda neyin satıldığı ve fiyatlarının da ne olduğu hakkında bildiklerinizi yazarsanız sevinirim
Çok daha uzun süre parlaklığını ve tonunu yitirmediğini söylüyor herkez.Elixir deneyen/kullanan varmı?