Öncelikle selamlar, saygılar..
ares75 demiş ki:
Tabi yapabilirim ikisinide çaldım🙂Şöyle söyliyim gönül isterki para durumun uygun olsa da TRB 5PII alsan ama fiyatı 2800 euro🙁Ama TRB II ve TRB1005 arasında bi karşılaştırma istersen:
TRB 5II:gövdesi ash,tuşesi gül 2 tane stacked single coil var.3 band equalizer var.bridge- nut uzaklığı 34 inch.5 telli
TRB1005 :gövdesi alder üzerine maple,tuşesi gül,2 tane custom alnico hum-canceling manyetikler var.3 band equalizer var.bridge-nut uzaklığı 35 inch.5 telli.
Şimdi bunlar ne demek?
ash daha bright bir ton verir ve slap için idealdir ama bass karakterinden biraz kaybeder.Alder ise daha az bright'tır ama daha dengeli bir sound verir.
TRBII'de single coil'lar var tarz meselesi gerçi sound konusu zevk'e göre değişir ama humbucker'ları tercih ederim çünkü dip gürültüsü azdır ve daha güçlüdürler çıkış olarak(TRBII'de dip gürültüsü var bu sebeple).TRB1005'in volume'u inanılmaz!!!TRBII normal bir volume'u var.
preamp ve ton konusuna gelince TRB1005'in ton yelpazesi daha geniş!!
bunların dışında TRB1005'in bridge-nut uzunluğu TRBII'ye göre 1 inch daha uzun bu B telinin salınımı,sustain'i ve tonunu daha iyi kılıyor haliyle🙂
.tek olumsuz noktası eğer önemliyse tabi,metal aksamı siyah TRB1005'in TRBII'ninki gold, görüntüsü biraz daha kötü sadece ama istersen sonradan gold hardware'le değiştirebilirsin🙂
Özet olarak ben sana direk TRB1005 derim.TRB1005 çok iyi bir bass,TRBII ise vasat.sevgiler...
Biraz geç olucak belki ama yukarıda yazılanlara katılmıyorum hatta tam tersini savunuyorum..Öncelikle verilen spesifikasyonlar yanlış; Trb5II nin klavyesi 35inçtir ve çok sevdiğim Alnico5 humbucker manyetikler kullanilir ki Trb1005 te de aynı manyetikler kullanılmıştır. Şimdi tekrar karşılaştırılcak olursa gövde malzemesi ve gövde birleştirilmesi dışında bir fark olmadığı görülür.
Bir Trb5II sahibiyim ama Trb1005i sadece 15 dakika çaldım bu nedenle tam anlamıyla bir karşılaştırma yapamam ancak almanyadaki bir mağazada liste fiyatları arasında yaklaşık 200 Euroluk fark var bu nedenle Trb5II nin daha kaliteli üretildiğini tahmin ediyorum. Geçen sene gitarımı alırken Trb 1005 yeni çıkmıştı ve enine boyuna araştırdım. Türkiyede ki yorumlar iyi niyetli olsa da pek faydalı değildi. Bende italyadaki bir satıcıya mail attım cevabını da ekliyeyim tam olsun;
Hi there!
well, I have to say that the new TRB 1000 series have replaced the old TRB II sries, and so you will probably have to wait a lot before the bass will arrive...! It happend also to me!
Now, i've tried also the TRB 1005, and I don't have to say more than of the 1006... They are so similar.. But if I have to make a choice:
- The TRB 5II is more powerful, well intonated, solid and sounds better! But lacks in appearence!
- The TRB 1005 has a beautiful figured maple top (it's really wonderful) but lacks in sound, power and strength... It's weaker.. and costs (for Italy...!) about 350 € less than the TRB 5II (that means yamaha preferred to build a cheaper bass, with cheaper woods, parts and a poor building work behind: cheaper yes, better NO!).
- And also the string spacing is really NARROW: forget to slap on it...!
Overall: TRB 5II is the best choice... Boy it, If they are still producing it...!!
Fot any questions, don't hesitate to contact me...
Cheers
Andy
Bu da italyadan kişisel bir yorum...Çağlarcım al eline iki gitarı(Trb1005 Trio'da var ordan çık bize gel
🙂) dene hangisini beğenirsen onu al..klasik bi bitiş oldu ama doğrusu bu sanırım
🙂