Bas ve Ekipmanı hakkında herşey

• Konuyu açan Konuyu açan ares75
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Koray , ROTOSOUND SOLOBASS 'ı denedinmi perdesizde.Pressurewound bi tel,bence alıp bi bak,flatwound ve roundwound'un güzelliklerini aynı anda bulacaksın,bi dene,klavyeyide aşındırmaz üzeri pressli bir roundwound çünkü,sevgiler...

KorayE demiş ki:
-Aynı soundla olmasa da tek gitarlı gruplarda doluluğu sağlayan Billy Sheehan, Tim Bogert, Geezer Butler vb. birçok basçı var. Belki bunların (özellikle Sheehanın) yaklaşımlarını inceleyerek kendine ait birşeyler bulabilirsin. Sadece DiMaioya yoğunlaşmak uzun vadede tekniğini ve yaklaşımını çok kısıtlayacaktır....

-"Normal" bas soundları ile sadece akorların kök notalarını, ya da power chordları çalmak dışında gamdaki nota seçimlerin olsun, slap vb. olsun farklı tekniklerle de arkayı rahat doldurabilirsin... 😀 😀

-Yerinde olsam çok ince tellerle (035,030) ve A-D-G-C konfigürasyonuyla nasıl hissedeceğimi denerdim bir süre.....

Tekrar teşekkür ederim. Sanırım senin yaklaşımın benimkine nazaran baya bir mantıklı. 🙂Çünkü cidden durup bir düşününce bass'a bakış açımın biraz gereğinden fazla Joey DeMaio'ya benzemeye başladığını fark ettim. 🙂 Şimdi ilk iş ince klavyeli ve kalite bir bass edinip A-D-G-C yi denemeyi (Hala adaptasyon sorunu çekeceğimi düşünüyorum ama alışırım herhalde 🙂 )olmazsa yine E-A-D-G'ye dönmeyi, biraz daha büyüyünce de 😛 sırf eğlence için ekstra'dan bir piccolo edinmeyi düşünsem çok daha iyi olacak gibi gözüküyor. Tel olarak da DR'nin 30'luk HiBeam'ini düşünüyorum. Sence bu nasıl bir tercih olur?

V_Bassman demiş ki:

Tel olarak da DR'nin 30'luk HiBeam'ini düşünüyorum. Sence bu nasıl bir tercih olur?

DRyi hiç kullanmadım (Rotosound, D'adario, GHS, Fender konusunda yardımcı olabilirim)... Rotosound swingbass 030 seti kullanmıştım bir süre, gerçekten inceydi; DR bilinen ve tercih edildiğini bildiğim bir marka, 030 bulmak da kolay değil, bir al dene derim.

Sanırım pena ile çalıyorsun 😀 Bu da kısıtlayıcı bir faktör olabilir uzun vadede....

DiMaio tonuna yaklaşmak için basının daha mid ve tiz karakterli manyetiğini kullanman, kesinlikle amfi ve amfiden de normalden biraz fazla gain kullanman gerekecek. Gain ile ince tellerin zayıflığı da biraz örtülür. Amfide de daha mid bir ton ayarlaman iyi olur. Ben benzer bir tonu (provada eğlence olsun diye Sting of the bumblebee çalarken) aşırı yüklenilmiş bir Ampegden elde ettim. Tabii tellerin de çok yeni olmalı benzer bir parlaklık için.

Billy Sheehan vb. diğer rock basçıları dışında Jaco Pastorius, Victor Wooten, Stanley Clarke gibi adamları dinlemenin de basa yaklaşımına çok büyük katkıları olacaktır bence 😀 😀 😀

ROTOSOUND SOLOBASS 'ı denedinmi perdesizde.Pressurewound bi tel,bence alıp bi bak,flatwound ve roundwound'un güzelliklerini aynı anda bulacaksın,bi dene,klavyeyide aşındırmaz üzeri pressli bir roundwound çünkü,

Yok denemedim; flatwoundları çok sevmeme rağmen bir bakmak isterim. Ankara'da bulmak mümkün mü?

ESP LTD B405 5 String Bass 735$ ne dersiniz alaym mı? özellikleri neck-thru strings-thru-body maun agacı manyetikler EMG-40 Active EMG EQ active var http://www.americanmusical.com/item--i-ESP-B405-TBK.html (amerika olması sorun deil birine yollatıcam ama avrupaya yaklasık aynı fiyata yollayan varsa sölerseniz süper olur..)

Bu modeli ya da ESPnin herhangi bir modelini ciddi olarak incelenedim. netteki aynı modelin 4 tellisi için yazılan yorumlar genellikle olumlu. Avrupadan net üzerinden müzik aleti alışverişi konusunda bilgim yok. Linkte yazılanlardan edindiğim izlenimim şudur:

-Ağaçlar ve elektrik sistemi güzel görünüyor.
-Klavye dar 5 telli klavyesi, rahattır ama slapte çok rahat gelmeyebilir. Tercihlerine uygunsa tamam.
-Fiyatı özelliklerine göre çok uygun görünüyor, benzer özellikleri Türkiye'de bu fiyata bulamazsın büyük ihtimalle.

Sonuçta bunlar iyi özellikler, aleti çalıp beğenmiş olsan, bir de falsosu vb. olmadığına emin olsan al derdim ama şu noktalar önemli:

-Nasıl bir case ile sattıkları belli değil (belki ben göremedim). Eğer sana yollayacak kişi normal bir hardcase ile uçakta bagaja verirse sorun çıkabilir. Getirecek kişi tanıdık, akraba vb. (bası kabinde yanında taşıyacak samimiyette birisi) değilse iyi bir flightcase olmadan şahsen ben bagaja vermezdim. Sonuçta nasıl getirteceğine dikkat et derim.
-Alette bir sorun olmasına karşı geri yollama, değiştirme, para iadesi gibi opsiyonlar var mı? Sana yollayacak kişi bası alıp bariz bir sorunu olup olmadığını anlayabilecek düzeyde mi? Bazı firmaların garanti kapsamı sadece amerika içinde geçerli... yani bası alıp buraya getirirsen değiştirme şansın ortadan kalkmaz belki ama her tür işlem için yollaman gerekiyor olabilir.
-Çalmadığın bir enstrümanı almak, eğer özel yapım değilse her zaman risklidir. Bu nedenle yukarıda saydığım noktalar önemli oluyor. Alet sana ulaştığında sorunu varsa bunun firmadan mı yoksa taşınma biçiminden mi ortaya çıktığını anlaman önemli. Ama eğer zaten geri yollama, değiştirme vb. şansın azsa ne çıkarsa bahtına olur biraz...

Kolay gelsin 😀 😀 😀

http://www.music123.com/ESP-B-405-i125860.music

MYSTERIO bi de buraya bak americanmusical ne derece güvenilir biyer bilemiyorum ama ben sürekli bu siteden alışveriş yapıyorum,3 günde kapına gelir siparişin.
Bi de neden ESP tercih ettin ki ,evet EMGler var üzerinde ama bu tarz markalar genelde pek sound çıkarmaz onu söyliyim.pek bilinen bi bass değil kumar oynıycaksın biraz🙂)

IBANEZ'in doug wimbish signature modeli var fiyatıda uygun diye biliyorum üzerinde onunda EMGler var bi araştır istersen IBANEZ daha bilinen bi bass, sound ve çalım rahatlığı açısından.

http://www.ibanez.com/guitars/guitar.asp?model=DWB35

KORAY Ankarada bulamazsın malesef ben direk rotosound'dan getirtiyorum kredi kartı kabul ediyorlar,1 haftada kapına gelir teller🙂fiyatı 16-17 sterlin.

adresi:
rotosound manufacturing ltd.
unit 3B ,Morewood close,sevenoaks,Kent TN13 2HU,
ENGLAND
veya,
www.rotosound.com

modeli ROTOSOUND SOLOBASS SM55(040,060,080,100)
040 olması yanıltmasın seni pressli olduğu için inceliği 035 kadar ve esnek bi tel.sevgiler...

KORAY Ankarada bulamazsın malesef ben direk rotosound'dan getirtiyorum kredi kartı kabul ediyorlar,1 haftada kapına gelir teller🙂fiyatı 16-17 sterlin.

Alengirliymiş 🙁 , denemediğim, bilmediğim bir tel için tercih edeceğim bir iş değil doğrusu.

Genelde telin bulunmaması ciddi sorun, ya elinde sürekli getirttiğin 3 takım hazır olacak, ya da acil durumlarda başka markalara geçmeye hazır olacaksın.

Bir ara tüm tellerimi (daha doğrusu Rotoları), gitme fırsatım olduğu için Amerika'dan alıyordum, şimdi burada bulduklarımı deniyorum daha çok... D'adariolar iyi idare ediyorlar çoğu kez... mümkün olduğunca zor bulunan, özel aksesuardan kaçınmaya çalışıyorum kendi hesabıma... 😀

Perdesiz çalanların D'adario Chromes'ı denemelerini öneririm gerçekten... Flatwound olmasına karşın tiz ve midlerde yeterli gücü sağlıyor benim için 😀 😀 😀 Roundwound, slowwound, çelik, nikel farklı teller kullandım ama en rahat ettiğim bu oldu...

ares75 ibanez 950 euro bunun neresi uygun bn diorm 735$ sen dion 1300$ euhe bnm butcem cok deil 750$ max esp den nie güzel ses cıkmasın ki sonucta sesi belirleyen kullanılan malzeme deil mi maun agacı emg si otu boku yerinde deil mi

MYSTERIO fikrimi sormuşsun🙂kaç marka denedin şimdiye kadar veya bi bass'dan beklentin nedir onuda bi konuşmak lazım🙂
bi yemek yapılacak diyelim tüm malzemeler var elinde,bu malzemeleri yakışıklı bi adama yaptırıyosun ama bu adam tecrübesiz bi de kendini sürekli övüyo ben şöyle iyi ahçıyım şöyle yemek yaparım falan diye.
bi de yıllardır bu yemekleri yapan bi adam var,işinin eskisi ve ehli ama pek kendini övmüyo öyle ve pekte yakışıklı değil,boş reklam yapmıyo.Ama şöyle bi durumu var iyi yemek nerden yeniri bilen damak tadı olan adamlar hep ondan yemek yiyor.
sen sanırım kendini öven ve görüntüsü hoş ama tecrübesiz adamdan yemek yiyeceksin,eh sen bilirsin,gerçek lezzet nedir öğrenemiyeceksin sanırım,ne de olsa tuz aynı tuz, un aynı un dimi MYSTERIO🙂)Sevgiler...

Burada biraz gereksiz bir tartışma olmuş bana kalırsa...

Genel olarak forumlarda yazarken çok iddialı ve yanlış anlaşılabilecek ifadelerden kaçınmak gerekir diye düşünüyorum 🙂

Ben yeniden fikrimi yazayım; bu basın fiyatına göre özellikleri güzel görünüyor ama denemeden almak hem bilinen ve yaygın kullanılan bir marka olmadığından hem de yurtdışından online siparişle geleceği için riskli :!: :!: :!:

Burada önemli iki faktör var :

1. ESP baslarının yaygın olarak kullanılmaması, doğal olarak çok tanınmaması: ESP birçok nedenle fiyatı düşük tutmuş olabilir, ki bunların arasında Ibanez, Yamaha gibi firmalardan pazar payı kapmak istemesi de giriyordur belki. Gerçekten çok kaliteli de olabileceği gibi, iyi ağaç, iyi elektronik ama zayıf işçilik sonucu orta-düşük kalite bir bas da olabilir.
Tabii senin de ne aradığın, düzeyin, ciddiyetin de önemli. Belki bas orta kalitedir ama senin için idealdir, çaldığın amfi, tarz vb. için, en önemlisi bütçen için yeterlidir. Bası değerlendirmek için webden yorum vb. bakabilirsin ama her yoruma da çok güvenme....
2. Online ve yurtdışından gelecek olması. Bunların ikisi de ayrı ayrı sıkıntı yaratabilir. Ayrıntıları yazmıştım.

Kolay gelsin; umarım süper bir basın olur sonunda 😀 😀

washburn t15 hakkında internette hiç bi bilgiye ulaşamadım kullananınız varsa öneriler artılar eksiler nelerdir? zuhal müzikte denedim gayet güzel rahat ama o fiyat olarak gayet ucuz geldi. ucuz et kara yahni olayına girmemek için soruyorum eğer bilen varsa bilgilendirirse veya nette kaynak bulan olursa çok sevinirim.

Anarrshikk,kendi cevabını kendin vermişsin🙂ucuz et kara yahni🙂
washburn,cort falan gibi bassları hiç düşünme bile.(bi de sana iyi anfide denetmişlerdir zuhal müzikte ya Hartke'dir yada Ampeg'dir tahta bağlasan güzel ses çıkar,bilmem anlatabildimmi numarayı)sevgiler...

KEPCEKURBAGA,özel mesaj atmışsın tabi yardımcı olmaya çalışayım.Ben sürekli music123'den alışveriş yapıyorum.Music123'ü genellikle öneriyorum çünkü ben ve alışveriş yapan diğer arkadaşlarım bu siteyle alışveriş konusunda hiç sorun yaşamadık bu sebeple güvenilir buluyoruz.yaptığın siparişler maksimum 5 gün içinde evinin kapısına geliyor ve bi şekilde gümrüğe yakalanmıyor.IBANEZ EDA905 konusuna gelince hiç denemedim ama IBANEZ'in diğer birçok modelini denedim belli bir kalitenin üstünde bass'lar yapıyorlar,en azından çalım anlamında rahat bir bass'a sahip olabileceğinden emin olabilirsin çünkü IBANEZ'ler saplarının rahatlığıyla ünlüdürler.İnternette kullananların yorumlarına bakılırsa biraz sert ve parlak tiz tonlu bir bassmış ve standart bi bass sound'u tonlamak zormuş.Ayrıca ton yapısı baya farklıymış herkes için uygun bir bass olmayabilir diyorlar belli bir ton tarzını sevenler tercih edebilir deniyor.Bi de anladığım kadarıyla ton yelpazesi biraz dar tek tip ton çıkarabiliyor bass.Biraz riskli göründü bana denemeden kesinlikle alma derim.Bi de bunlara ek olarak neck pickup ve piezo manyetiği var,klasik basslarda bulunan bridge pickup yok, bu manyetik bir basscı için bence vazgeçilmez bir manyetiktir ve olmaması büyük eksiklik.

Sana öneri olarak bi de şu IBANEZ'lere bak derim yakın fiyatta olan;
1-IBANEZ SR505:Bartolini manyetikler var,Gövde maun ağacı(derin soundlu bir ton verir)
http://www.music123.com/Ibanez-SR505-i129420.music

2-IBANEZ SRX705:Gövde Ash(funk,slap tonu için ideal)neck-thru bi bass(tek parça göve ve sap) sustainli dengeli bir sound alırsın.
http://www.music123.com/Ibanez-SRX705-i90435.music

Bunlar farklı iki tarzda ama kaliteli güzel sound veren iki IBANEZ.
1.Daha rock soundlu derin ve hacimli 'fingerstyle rock' diye tabir edebileceğimiz bir bass.
2.ise funk/slap ,pop ve groove bass'ı daha temiz tonlu bir bass,solo bass anlamında daha tercih edilebilecek bir bass.

Bunları daha çok tercih ederim ben kendi adıma bass almak kolay birşey değil kendini analiz et çalım olarak ve olmak istediğin basscı olarak ve bunlardan birini tercih et derim,sevgiler...

eywallah ares 😉 dediğin doğru ampeg veya hartke ye beni bağlasan deliler gibi ton veririm 😛 peki o zman bana 5 telliler de fiyat performans bakımından yüksek olarak ne önerirsin?

Geri