ESP LTD B405 5 String Bass 735$ ne dersiniz alaym mı? özellikleri neck-thru strings-thru-body maun agacı manyetikler EMG-40 Active EMG EQ active var
http://www.americanmusical.com/item--i-ESP-B405-TBK.html (amerika olması sorun deil birine yollatıcam ama avrupaya yaklasık aynı fiyata yollayan varsa sölerseniz süper olur..)
Bu modeli ya da ESPnin herhangi bir modelini ciddi olarak incelenedim. netteki aynı modelin 4 tellisi için yazılan yorumlar genellikle olumlu. Avrupadan net üzerinden müzik aleti alışverişi konusunda bilgim yok. Linkte yazılanlardan edindiğim izlenimim şudur:
-Ağaçlar ve elektrik sistemi güzel görünüyor.
-Klavye dar 5 telli klavyesi, rahattır ama slapte çok rahat gelmeyebilir. Tercihlerine uygunsa tamam.
-Fiyatı özelliklerine göre çok uygun görünüyor, benzer özellikleri Türkiye'de bu fiyata bulamazsın büyük ihtimalle.
Sonuçta bunlar iyi özellikler, aleti çalıp beğenmiş olsan, bir de falsosu vb. olmadığına emin olsan al derdim ama şu noktalar önemli:
-Nasıl bir case ile sattıkları belli değil (belki ben göremedim). Eğer sana yollayacak kişi normal bir hardcase ile uçakta bagaja verirse sorun çıkabilir. Getirecek kişi tanıdık, akraba vb. (bası kabinde yanında taşıyacak samimiyette birisi) değilse iyi bir flightcase olmadan şahsen ben bagaja vermezdim. Sonuçta nasıl getirteceğine dikkat et derim.
-Alette bir sorun olmasına karşı geri yollama, değiştirme, para iadesi gibi opsiyonlar var mı? Sana yollayacak kişi bası alıp bariz bir sorunu olup olmadığını anlayabilecek düzeyde mi? Bazı firmaların garanti kapsamı sadece amerika içinde geçerli... yani bası alıp buraya getirirsen değiştirme şansın ortadan kalkmaz belki ama her tür işlem için yollaman gerekiyor olabilir.
-Çalmadığın bir enstrümanı almak, eğer özel yapım değilse her zaman risklidir. Bu nedenle yukarıda saydığım noktalar önemli oluyor. Alet sana ulaştığında sorunu varsa bunun firmadan mı yoksa taşınma biçiminden mi ortaya çıktığını anlaman önemli. Ama eğer zaten geri yollama, değiştirme vb. şansın azsa ne çıkarsa bahtına olur biraz...
Kolay gelsin
😀 😀 😀