Koray, uzun süre slowound kullandım, çok da memnun kaldım açıkcası , (klavyenin hali içler acısı), 040 kullandım... ama 6 tellide 045 ten vazgeçmiyorum ki bi ara 040 a doneyim dedim, istediğim dolgunluğu ne çalımda ne de ton olarak yakalayamadım. Rotosound da kullanmadım hiç (fikir verirseniz süper olur), Elixir en makulu gibi gorunuyor (fiyat olarak olmasa da [tele harcadğım parayla orta halli bir bas alabilecek konuma geldim, sinirliyim ])
Entonasyon özellikle fret çizgisi olmayan saplarda daha zor (benim gitar gibi, orta bi washburn'dü zaten), teller de çok etkiliyor, ama chorus hilesiyle az çok yırtıyor gibiydim , bir de A-D-G-C soloyu inanılmaz rahatlatıyor perdesizde, yanlış hatırlamıyorsam bi Wooten-Bailey düetinde kullanıyorlardı. Sevgiler, saygılar
Can işin aslında flatwoundları, diğer teller klavyeyi bitiriyor diye almıştım ilk, sonra entonasyon ve his açısından da çok çok hoşuma gitti, kullandığım tüm farklı tellerden sonra yine flatwounda döndüm. Sanıldığı kadar bas karakterli değil, sisteme, tuşeye vb göre çok değişiyor sesi ama dediğim gibi çok seviyorum ben Flatwoundları :roll:
Perdesizde A-D-G-C denemedim, ama herhalde entonasyonda daha sıkıntılı olur, ayrıca tel inceldikçe mikrotonal "ara" notalar üzerindeki hakimiyet azalıyor, bir de benim kullandığım incelikte telleri düşünürsen
😀 😀 güzeldir, eminim... ben de ruhu flatwound olan, şöyle kalınlığı elime, boyu boyuma uygun bir takım bulsam takarım kesin
😀 😀 😀 perdesizde chorus çooook tehlikeli bana kalırsa, hafif bir entonasyon bozukluğu, aşırı bir setting ile anında mide bulandırıcı olabilir
😀 😀
Rotosoundları çok uzun süre kullandım (hatta 10 yıl sadece roto kullandım!!!), tiz, belirgin, tınısını nispeten geç kaybeden tellerdi (1-1,5 senede bir tel değiştirirdim!!!)... ama son zamanlarda bazı takımların tamamının, bazılarının ise belirli tellerinin açar açmaz çok ölü, kötü tınladığını farkettim. Çok can sıkıcı bir durum bu, yeni takımın bir teli belirgin bozuk!!! sonra bunun Billy Sheehan vb. başka adamlara da olduğunu okuyup sorunun kalite kontrolünde olduğunu anladım. Bunun hala devam etmediğine eminim; ama sonuçta daha zor bulunması, perdelere daha aşındırıcı etkisinin olması, üstüne de bu eklenince başka tellere geçtim...Elixirin öveni çok, ben olsam bir denerdim
😀
Tel kalınlığı ise kişisel gerçekten, tarza, aranılan tona vb. gömre değişiyor...045 bulamayıp 035leri taktığım gün nasıl mutlu olduğumu anlatamam (and together we lived happily ever after
😀 😀 😀 )