hayır. hakkın mantıklı yoldan aranmasının altında şirketle bağlantı aranması düşüncesini de anlamış değilim. neden küsüp gidin, camını kırıp kaçın diyeyim ki 🙂
büyük bir şirkette imalat mühendisiyim. dore ile 2-3 kez alışveriş dışında bir ilişkim yok, ankara ve istanbul mağazalarının önünden geçmişliğim var o kadar.
istisna birkaç şirket haricinde(ki inatla sorunları çözmemelerine rağmen yine de durumu kendilerine bildirir/bildirmeye çalışırım) mahalle bakkalı tavrı ile yaklaşılmasını doğru bulmuyorum ki mantıklı düşünülürse kimseye bir faydası yok. sen yapsan sana bir faydası olur muydu gördünüz. epey genç arkadaşlar var, onların da hakkını akılları rahat bir şekilde, uykularını kaçırmadan sorun karşısında bir aksiyon alabileceği, haklı olduğunda büyük zarara uğramayacakları konusunda yol gösterilmesi gerekir. yaşının verdiği hırsla agresif tavırlar sergilemenin haksız duruma düşüreceğini bilmeli. her çalışanın bize muhtaç olduğunu bizi rahat ettirmek zorunda olduğunu düşünmek abes olmasının dışında çok aşağılayıcı. ayrıca siz ondan hizmet aldığınız için bunu yapabileceğinizi düşünüyorsanız, başka birinin size yapmasını da doğru olarak kabul etmiş olursunuz, nihayetinde kimse kral değil.
insan hata yapabilir veya o gün havasında olmayabilir hoşgörmek lazım. bunu o duruma iten büyük ihtimalle kendisi değil yönetimidir. hesap sorulacak kişi firmanın yetkilisi olmalıdır. sorunu çözecek kişi de o olmalıdır, çalışanların inisiyatifinin olduğunu sanmıyorum.
12 yıldır internetten alışveriş yaparım, çok şey başıma geldi. çok ürün değiştirttim, çok iade aldım. hiçbirinde mağdur olmadım. en kötü ihtimal 1 ay ürünü kullanamama durumu yaşamışımdır. ben şahsen özür adına en kötü ihtimal ürün değişimi, olmazsa hediye çeki veya ekstra indirim beklerdim.
karşı tarafın hatanın kendilerinde olduğunu kabul etmesinden sonraki aşamadasın. bunu kabul ettirdikten sonra birbirinizi ikna edeceksiniz. gözüne kestirdiğin ürün varsa tabi aynı tutarda ürün alınabilir ama şu durumda ben olsam isteyeceğim şey para iadesi. ürünün ellerinde olmaması benim sorunum değil sonuçta, böyleyken de durduk yere bu mağazadan alışveriş yapmak zorunda değil kimse. aksi "noel dayı ben senden oyuncak robot istemiştim sen bana matkap getirmişsin" durumundan başka birşey değil. bu yüzden sordum soruyu. mahkeme ile uğraşmak istemeyeceğiniz hissettirmen, başka ürün alışverişini kabul etmen, karşı taraf tarafından sorunun iki taraf için en iyi şekilde çözüldüğü izlenimine neden olacaktır, bence bu sorunun çözüldüğü anlamına da gelmez. bu durumda karşı taraf seni ikna etmiş gibi duruyor.
ama senin için rahatsa kimsenin güle güle kullan dışında birşey demeye de hakkı yok tabi.