Ben olsam gitarla alkolü pek yanyana getirmezdim... Zaten gitar satin... Zarar verebilir... Tekrar kapatmaya karar verirsen siyah çıkartma ile falan kapatabilirsin... Leke de yapmaz çıkarırken...thunderhead demiş ki:...Cikarmak icinde alkol kullanabilirsin.
katilinek demiş ki:Metal yapıcaksan fender alma derim.Metal=Jackson 🙂 işin şakası fender metale gelmez.
Artunsan demiş ki:Selamlar,
1.5 sene önce Yamaha Pacifica 112 bir gitar ve 15w fender frontman ampli almıştım. Şimdi yavaş yavaş az da olsa öğrendikçe bunlar bana yetmemeye başladı. Aldığım tonları beğenmiyorum. Bir ara bir hevesle behringer v-amp (2 değil, sadece v-amp, pedallı olan) da aldım. Ama alet hiç fena olmamasına rağmen gitar sağolsun tonları pek düzeltmedi, kullanmıyorum bile. Şimdi yaklaşık 800 euro para biriktirdim. Almanya'da yaşıyorum ve burda ekipmanlar pahalı sayılır. Asıl sormak istediğim şu: bu parayla en iyi değişliği nasıl yapabilirim?
Çok kararsızım, sadece ampliyi mi değiştirsem, sadece gitarı mı değiştirsem, yoksa ikisini de mi değiştirsem, ya da ampli alıp gitara manyetik mi alsam...
Benim gitar strat tipi, 22 fret, alder body, h/s/s pickup'lar, rosewood klavyeye sahip, ama tonları pek iç açıcı değil. Ağırlıklı olarak thrash / heavy metal, hard rock, rock'n'roll türleriyle ilgileniyorum, ama arada temiz gothic ya da jazz çalmak istediğim de oluyor.
Hala acemi olduğum için konser/sahne gibi niyetlerim yok, diyorum şimdi 400 euro civarı verip bir Marshall MG50DFX ampli alsam, beni herhalde yıllarca götürür. Kalan parayı da bir süre daha biriktirir sonra gitarı da değiştiririm. Ama sonra içimden bir ses diyor, gitar olmadıktan sonra ampli napsın, sen bırak ampliyi, gitarı yenile.. Ama bu sefer de 800 euro verip aldığım gitar 15w fenderle ne kadar verimli olur? İşte böyle kararsızım. Yardıııım. 😱 Şimdiden teşekkürler.
Knife-Party demiş ki:Ama şöyle birşey var kı onun kullandığı anfi ve setup onda yok ayrıca artık fender kullanıyor yanındada Charvel limited edition kullanıyor sonuçta emg 81 var gitar ne değiştirirki 🙂