Merhaba arkadaşlar,
Orjinal Floyd Rose lu gitarıma şu günlerde aklıma çokça takılan bir modifiye yapmak istiyorum ve sizden bahsedeceğim aksamlar hakkında bilgi almak istiyorum.
Siz bu fikir hakkında ne düşünüyorsunuz acaba? Daha önce bu aparatları kullandınız mı ya da hiç şikayet duydunuz mu acaba?
Şimdi gördüm ama umarım çok geç kalmamışımdır. D-Tuna ve tremol-no yerine kendi gitarımda kullandığım Tremsetter'ı öneririm. Hipshot Tremsetter diye aratırsan sitesini bulabilirsin. E-bay'de 50$ civarına satılıyor, ben forumdan 80TL gibi bir fiyata bulmuştum, memleketimde kolay bulunabilen bir şey değil.
Tremol-no önermememin sebebi, sana 3 seçenek sunması. Ya komple sabit olacak, ya sadece dive yapabileceksin, ya da devre dışı kalacak ve standart köprü halinde hayatına devam edecek.
Tremsetter ise köprüyü sıfır noktasında sabit tutan bir aparat. Hem dive hem de pull back yapabilmene izin vermenin yanında, Ibanez'in Zero köprüleri gibi bend yaparken diğer tellerin oynamasını da engelliyor. En güzel tarafı: benim çok sık kullandığım D - E tuning geçişlerinde diğer tellerin akortlarının bozulmasını engelliyor. Bunun için kalın mi telinin ince ayarını en üst seviyeye getirip D akortlaman, sonra ince ayarı sıkarak teli E akortuna getirerek aradaki mesafeyi ayarlaman. Minimumdayken E, en yukarıdayken D olarak ayarlayabiliyorsun.
Kullanım kolaylığı ve ekonomi olarak en mantıklı çözüm bu. Umarım yardımcı olabilmişimdir.