Merhabalar...
Kısa bir süre önce gitar tellerimi 08 den 09 a yukselttirdim,bircok kez sahnede özellikle gitarin sesinin cok tiz oldugu seklinde tepkiler aldım bu yuzden daha kalın teller kullanmam gerektigini ögrendim ve bende dedigim gibi 08 olan tellerimi 09 a yukselttim(sap ayarı vs de yaptılar,en azından yaptılar diye biliyorum)...ama suan presetlerimden hic iyi ses alamıyorum özellikle drive ve distortion lı tonlarda bu gitar da ne boyle seklinde tepki vermeme neden oluyor,eskisi gibi bagirtamiyorum gitari...Olayı biraz daha derin arastırınca 10 numara hatta 11 kullananlar bile oldugunu ve bunlarında cok guzel gitari bagirtabildigini gordum,sorunumun ne oldugunu ne yazık ki bilemiyorum,bu yuzden de TurkRock ailesine bir danısmak istedim...Bu arada clean de istedigim performansı alıyorum,tok guzel bir ses alıyorum tabi bu gitarimin uzun zamandır bakım gormemesinden sonra bakıma verince bu sekilde iyi duyulması da olabilir(tek gitarim oldugu icin cok zor ayrılıyorum gitarımdan),o yuzden bu konularda yeniyim ve bilen arkadaslardan yardım bekliyorum...
Tonlarımı yeniden mi yazmalıyım? alt telleri eskisi gibi 08 yapıp üstleri 09 mu bırakim?? ya da?? Ne yapmalıyım???
Eski ve yeni kullandığın tel marka ve modelleri ve gitarı yazarsan daha iyi cevaplayabiliriz.Bunun hariciğnde uzun süre ince tellerde aldığın yayvan ,tiz sesleri kalın telde daha sustainli fakat daha tok alırsın ,tel marka ve modelleride fark eder,birde alışkanlık da olabilir . Yani kulak eski sounda alışkanlığından bir süre alışamayabilirsin!