buradaki doğru düzgün yazılmmış postlar silinmeli bence.
neyse yeni gitar alacak arkadaşlara önerim:
300 dolar dan aşağıya gitar almayın.
300 dolar civarında cort m520 var.senkop müzikte satılıyor.cidden iyi bir gitar.onun dışında illa floyd rose çift kilit sistemli olacak diyorsanız(tel değiştirmesi daha zor ama akord kaçırması minimum olur) diyorsanız ibanezin rg350-370 li modellerini tercih edin,yada cort x11 alın daha düşüğüne sakın razı olmayın.bu gitarlar 300-400 doalr arasında değişmekte.standard tremolu oalrak bir sürü gitar var piyasada ama hepsi değişiyor markasına göre,squier iyi bir seçim olabilir.sabit köprüde dediğim gibi cort m520-m600.350 dolara aldım ben m520 yi ve çok memnunum.
jacksonların js30 lu serilerinden sakının,arkasında made in japan yazmayan jackson alınmaz.laylaylomda tüneldeki en kazıkçı firmadır(benim düşünceme göre)
amfi olarak marshall mg15 alın yeter size epey bir süre.150 dolar filandır heralde oda.ileridede güzel bir distortion pedalı alırsınız.
şunu çalacam hangi gitarı alayım gibi bir soru yoktur.her gitarla herşeyi çalarsınız size engel olmaz.sonuçta hepsi gitar hepsinin klavyesi ve manyetikleri var.gerekli pedalları manyetikleri alırsınız sonradan istediğiniz sesi elde edersiniz herşekilde.önemli olan gitarın görünüşünü sevmeniz ,rahat olması,iyi işçilik ve iyi malzemeye sahip olmasıdır.
yeni başlayan arkadaşlara en iyi tavsiyem yukarıda yazdığım gitarlara bakmaktır,bunlara ekleme yapılabilir tabiiki ama yukardakiler test edilip kalitesi herkesçe onaylanmıştır.
bunun dışında fender squier ini satacak arkadaşa kaça aldıysa 2/3 ü fiyatına satışa çıkarmasını öneriyorum.
Teşekkürler,