Atalay demiş ki:Valla şu yanda görmüş olduğun el yapımı fabrikaya özel sipariş çıkışlı KV2 gitarım kadar iyi bir gitar gerçekten. Çok seviyorum ve Pilli Bebek konserlerinde bolbol kullanacağım. İlk olarak 17 Temmuz Edremit konseri inşallah!
SiLeNoZ demiş ki:Ben SL1 için demiştim onu.
evette burda savaş die bi eleman yurtdışından 800 dolara getiriyor ??yani ben çankayada trigonda yada senfonide filan bulabilrmiyim acaba gt8Atalay demiş ki:Amerika'da 445 dolara satılıyor. Burada maksimum 600 olmalı.
Bu arada Jackson meraklılarına:
http://www.vwallguitars.com/Jackson_Guitars_Soloists.html
Teşekkür ederim öncelikle ilk defa birinden bu kadar ayrıntılı bir şekilde açıklama okuyorum oturup yazdığın için sağol ama emin ol çok şey kattı bu bana hiç olmazsa ikisinide kullanmış biri olarak ciddi şekilde dikkate alıcam söylediklerini..Bijen demiş ki:Merhaba dostum eğer 1500-2000 dolar civarı bir bütçe ile gitar alacaksan sana öncelikli tavsiyem ibanez yerine jackson soloist 1 yada soloist 2 olacaktır.Sıfırı, bütçenin ufak bir miktar üstünde ama ikinci el bulabilirsin. Lakin kesinlikle ibanez diyorsan öncelikle söylediğin model JEM'ler arasında
Jem 7V kesinlikle 77B den bence daha iyi bir gitar.Öncelikli olarak ikisinin sadece farklı olan kısımları ağaçları ve manyetikleri. Ki 77B nin ağacı american basswood bence o fiyatta ki bir gitarda kesinlikle basswood tercih etmemelisin, 7V de ise Alder var soloistlerde de kullanılan bir ağaç türü aslında basswood ile bazı yönlerde kesişiyor ancak çoğu açıdan çok daha karakterli bir ağaç çok daha versatil ve EQ değerleri açısından çok daha başarılı. Kesinlikle 7V tavsiye ederim. Ek olarak 77B de Breed manyetikler var 7V de ise evolution var.Breed output açısından daha yüksek ve sert bir manyetik evo'lar ise çok daha versatil.7V ciddi bağlamda tatminkar bir gitar ancak! 7V nin fiyatı vs baz alındığında aslında bir 1570'ten ağacı ve manyetikleri dışında bir değişiklik göstermiyor.Bence neckthru bir model seçmelisin.RGT serisinin üst modelleri gibi, az bir para vermiyorsun RGT serisi üst model bir gitar kesinlikle 7V den daha başarılı olacaktır bence.Yada dediğim gibi soloist düşünmelisin, soloist bence gelmiş geçmiş en iyi birkaç gitardan birtanesi.Bence dünyada strat ve hızlı gitarların karışımı olan üstüne neck thru olan ve bunları super birleştiren yegane gitar jackson soloist 1.Bugüne kadar denemediğim ibanez kalmadı , eskiden ibanez'ci dediğimiz tiplerdendim lakin su anda da bir soloist1 birde ibanez rg1527 7 tellim var bariz biçimde fark görüyorum. Ancak dediğim gibi ille ibanez diyorsan neckthru olan modellerine bir göz at eskiden S2120 gibi bir modeli vardı bence ibanezin efsanevi tek 1 kusura sahip tek gitarı.Her açıdan kusursuzdu ve herşeye sahipti.Edge pro bridge(bence dunyanın en iyi bridge'i) maun , neckthru üstüne piezoluydu double edge.Tek sorunu Slerin 22 perde olmasıydı.Ibanez JS modelleri ise aslında normel bir S ten farkı yok bence renkleri ve manyetikleri dışında. Aslında yapmak istediğin tarzı vs yazarsan daha başka marka modeller önerebilirim...
bana da hemen hemen 500$ civarı dediler 370 için daha aşağı inmiyorlar senin bulduğun yer bi güzellik yaparsa ordan alırız... ama ben inatla 350 arıyorum... bulamıyorum rg350dx satılan bi yer biliyorsanız çok sevinirim...JaK demiş ki:500dolara rg370 buldum daha ucuza bulamazsan soylerim yerini onun dışında fena gitar deildir edge pro2 kopru , wizard2 sap vsvs...
SiLeNoZ demiş ki:Ya çok enteresan benim SL1 in de kalın mi telinin hassas ayar vidası sarı renk oldu. Neden acaba ? 🙂 bak kusur buldum akşam akşam 🙂
Atalay demiş ki:İçindeki entegrelerin ve manyetiklerin dışında bir fark olmaz sanırım. Manyetikleri ben değiştirmiştim ama devrelere dokunmadım ama devrelerde bir fark olmaz sanırım. Aktif manyetikler.
Kaish demiş ki:benım dk2 FF ye de aynı manyetikleri takacagım memnunmusun atalay abi manyetiklerden nasıl sonuç?