emre3877 demiş ki:yaw arkadaşlar muhabbetinizi balla keseceğim ama ben elektroya yeni başladım. cort x2 aldım. ama iyimi kötümü bilemiyorum. klasik gitar olsa sesinden anlayacağım ama bunu anlayamıyorum. elektrodan pek anlamayan birine nasıl anlatırsınız şimdi bunu? nasıl anlayacağım. 300$ verdim.
rastansaga demiş ki:emre3877 demiş ki:yaw arkadaşlar muhabbetinizi balla keseceğim ama ben elektroya yeni başladım. cort x2 aldım. ama iyimi kötümü bilemiyorum. klasik gitar olsa sesinden anlayacağım ama bunu anlayamıyorum. elektrodan pek anlamayan birine nasıl anlatırsınız şimdi bunu? nasıl anlayacağım. 300$ verdim.
Nerden aldığını sorabilir miyim. Kötü kazık yemişsinde. 🙁 Millet bilsin kimmiş.
arkadaki yayları tutan vidaları 2sini birden aynı oranda biraz ger çeyrek tur falan)sonra tekrar normal mi ye akort edip açıyı kontrol et eğer düz değilse aynı işlemi bir daha yapniflheim demiş ki:slm.bende floyd-rose lu pgm 30 ibanez var ve uzun süredir daddario 09 tel takımı kullanıyorum.bugün ilk defa daddario 10 tel takımı taktım akort ederken köprünün aşırı kalktığını (nerdeyse gitar yüzeyine 45 derecelik açıyla) ve yayların çok gerildiğini farkettim ve telleri gevşettim.teller 09ken akort mibemoldeydi ve tel yüksekliğinide ona göre ayarlamıştım şimdi mi ye akort etmeye çalıştım.tel yüksekliğini ayarlamaya çalıştım ama pek bi faydası olmadı sanırım.köprü hala yüksek acil yardım ederseniz çok sevinirim
Yukarıdaki önerilere ek olarak, eğer tremolo vidalarını iyice gerip daha da germen gereken durum olursa ve yer kalmamışsa en iyisi bir yay daha tak ve vidaların gevşekliğini buna göre ayarla. Genelde buna gerek olmaz ama olursa da yay taktığında tremolo kolu daha sertleşir.niflheim demiş ki:slm.bende floyd-rose lu pgm 30 ibanez var ve uzun süredir daddario 09 tel takımı kullanıyorum.bugün ilk defa daddario 10 tel takımı taktım akort ederken köprünün aşırı kalktığını (nerdeyse gitar yüzeyine 45 derecelik açıyla) ve yayların çok gerildiğini farkettim ve telleri gevşettim.teller 09ken akort mibemoldeydi ve tel yüksekliğinide ona göre ayarlamıştım şimdi mi ye akort etmeye çalıştım.tel yüksekliğini ayarlamaya çalıştım ama pek bi faydası olmadı sanırım.köprü hala yüksek acil yardım ederseniz çok sevinirim
Alexilaiho demiş ki:rastansaga demiş ki:emre3877 demiş ki:yaw arkadaşlar muhabbetinizi balla keseceğim ama ben elektroya yeni başladım. cort x2 aldım. ama iyimi kötümü bilemiyorum. klasik gitar olsa sesinden anlayacağım ama bunu anlayamıyorum. elektrodan pek anlamayan birine nasıl anlatırsınız şimdi bunu? nasıl anlayacağım. 300$ verdim.
Nerden aldığını sorabilir miyim. Kötü kazık yemişsinde. 🙁 Millet bilsin kimmiş.
Evet , oldukça pahalı.
invisiable demiş ki:arkadaslar ben strat kasa gitar istiyordum blues rock tonuna yakin olmasi nedeniyle. Size sormak istedigim cort g270 ve cort xcustom ve cort x11 modellerini kiyaslamaniz. su an g270e sicak bakiyorum. ne dersiniz? bi de baska onerebileceginiz var mi?
Stormcrow demiş ki:arkadaki yayları tutan vidaları 2sini birden aynı oranda biraz ger çeyrek tur falan)sonra tekrar normal mi ye akort edip açıyı kontrol et eğer düz değilse aynı işlemi bir daha yapniflheim demiş ki:slm.bende floyd-rose lu pgm 30 ibanez var ve uzun süredir daddario 09 tel takımı kullanıyorum.bugün ilk defa daddario 10 tel takımı taktım akort ederken köprünün aşırı kalktığını (nerdeyse gitar yüzeyine 45 derecelik açıyla) ve yayların çok gerildiğini farkettim ve telleri gevşettim.teller 09ken akort mibemoldeydi ve tel yüksekliğinide ona göre ayarlamıştım şimdi mi ye akort etmeye çalıştım.tel yüksekliğini ayarlamaya çalıştım ama pek bi faydası olmadı sanırım.köprü hala yüksek acil yardım ederseniz çok sevinirim
çok fazla geripte köprünün arka tarafı aşağıda kalırsa bu sefer vidaları çok azcık gevşet
tel yüksekliklerini tremolonun 2 yanındaki vidalarla köprüyü toptan kaldırıp indirerek yapıyorsun değil mi?
neyse açıyı düzeltince yüksekliklere de bir bak tekrar
Atalay demiş ki:Yukarıdaki önerilere ek olarak, eğer tremolo vidalarını iyice gerip daha da germen gereken durum olursa ve yer kalmamışsa en iyisi bir yay daha tak ve vidaların gevşekliğini buna göre ayarla. Genelde buna gerek olmaz ama olursa da yay taktığında tremolo kolu daha sertleşir.niflheim demiş ki:slm.bende floyd-rose lu pgm 30 ibanez var ve uzun süredir daddario 09 tel takımı kullanıyorum.bugün ilk defa daddario 10 tel takımı taktım akort ederken köprünün aşırı kalktığını (nerdeyse gitar yüzeyine 45 derecelik açıyla) ve yayların çok gerildiğini farkettim ve telleri gevşettim.teller 09ken akort mibemoldeydi ve tel yüksekliğinide ona göre ayarlamıştım şimdi mi ye akort etmeye çalıştım.tel yüksekliğini ayarlamaya çalıştım ama pek bi faydası olmadı sanırım.köprü hala yüksek acil yardım ederseniz çok sevinirim