DaveMustaine_64 demiş ki:equiron demiş ki:merhaba arkadaşlar
2005 epiphone les paullerin kalitesi hakkında bir fikri olan var mı? biliyorum gitarına göre değişir ama senelere göre de farkediyor sanırsam. saygılar.
Gibson forumunu okumanı tavsiye ederim, çok daha iyi fikir edinebilirsin 🙂
bbm demiş ki:Benim gitar alacak arkadaşlara birkaç tavsiyem olacak....
Ben ilk önce Cort marka bi gitar almıştım ama çaldıkça yetmemeye başladı...Aslında en çok zor gelen kısmı fretboard ve tellerin uzak oluşuydu...Pişman oldum....Ardından Ibanez AXS-32 aldım...Biraz pahalı ama süpper bi gitar...Bi dezavantajı var o da tremole nin olmayışı ancak teller gövdeye giriyor ve tonu harika...Ayrıca fretboard ve tellerin yakınlığı da mükemmel...Pek bilinen bi gitar değil ama Ibanez S470 lerden falan daha iyi...
Eugenia demiş ki:Arkadaşlar aşağıdaki gitarlar dan birini almayı düşünüyorum.
Almanyadan bir tanıdık internetten alacak. Yani deneyerek alma şansımız yok. Yanlarına Almanya fiyatlarını yazdım.
Manyetikler vs. gibi upgrade de yapılacağını düşünürsek, hangi gitarın seçilmesi daha makul?
Fender Highway 1 Strat (USA) = 588 euro
(Gigbag fiyata dahil)
Fender Light Ash Strat (Korea) = 479 euro
(Gigbag fiyata dahil değil)
Manyetikler Seymour Duncan.
Fender Standard Strat (Mexico) = 399 euro
(Gigbag fiyata dahil değil)
emirizmir demiş ki:ilk elektro gitarımı almayı düşünüyorum. ama piyasada o kadar çok çeşit var ki bilemiyorum.almışken iyi bişey olsun istiyorum.hem fiyatından hemde tremolosu 24 fret ,2 hambucker 1 single manyetikleri olmasından dolayı cort x11 i düşünüyorum.Fakat cort a karşı antipatisi olan birçok arkadaş var sakın alma diyorlar.klavyesi rahat olmadığı ağaç kalitesi düşük olduğu söylendi. Ama ençok akort kaçırma problemi beni düşündürüyor. 2 ritim attıktan sonra akort etmek gerekiyormuş. anormal şekide akordu bozuluyormuş..bazıları foyd rose dan bazıları saptan kaynaklandığını söyledi. aranızda cort x11 kullanan gitarist var mı. sap kısmında kelepçe varmış akort ederken problem oluşturur mu.Bunu engellemek için gitarın paçasını değiştirmek veya ek bişeyler takmak çare olur mu.Cort x11 fiyatına yakın fiyatta ve aynı özelliklere sahip bana önerebileceğiniz bir gitar var mı.
euphrates demiş ki:rockforever demiş ki:Bende birşey sorayım yav... Fingerboard Radius nedir? klavyenin düzlüğü ovalliği mi?
Evet denebilir. Radius "R ya da mmR şeklinde belirtilebilir. Sayısal olarak değer küçüldükçe klavye bombeleşir (nasıl bir kelimedir bu) 😀
Lonely_Guitarist demiş ki:Teknik bilgimin , geometri bilgim yanında husrana uğradığını görmem garip oldu.. :?
Saol gogostar.. 😉
gogostar demiş ki:Çeşitli sebeplerden Ibanez JEM ve S sattıktan sonra şu anda X-11'le müzik uğraşlarını sürdüren arkadaşım var... 😉
Atalay demiş ki:Teknik olarak ispatlayacak araştırma yapmadım ama sanırım aslında fretboardlarda kesit, daha çok daire yerine elipsten alınıyor. Aslında çok fazla kesit var. Bunların çoğunu oturup hesaplayarak değil, tabi ki elimize uyup uymadığına bakarak anlıyoruz en başta. Ona göre gitar elimize oturdu ya da oturmadı diyoruz.