BLaCK_MaGiC86 demiş ki:
tel takma işleminde sarımların üst üste binmemesi, bu işlerin daha kolay yapılması asıl amaç diye biliyorum, elbette akort stabilitesini artırabilir ancak ne derece etkilidir tartışılır, ya da kullanan varsa yorumunu yazar, biz de bilgileniriz 🙂
Yüksek derece etkili.
🙂 Kevin bond ilk geldiğinde burguları normaldi. Tuşe sertliği konusunda aynıyız sanırım tellere bazen fazla yüklenebiliyorum. Bir iki bend'den sonra akordun bozulması kafamı bozdu bende gittim schaller burgu aldım.Sonuçlar gerçekten farketti.Öyleki normalde çok kaliteli kilitsiz burgularda bile sesi kaydırabilecek bendler de gitarın akordu aynen stabilitesini koruyor.Yani bu kilitli burguların tel takmayı kolaylaştırması yanında akord tutmada da etkileri fazlasıyla var.
Bunun yanında diğer olaya gelirsek:
Dolma parmaklı gitaristler (yani fretlere göre parmakları biraz kalın gelen arkadaşlar seviyoruz sizleride
😀 ) genelde 22 fret seçebilir. Gerçekten kullanmıyorsan da o kadar önemi yok zaten o son 2 fretin. Bu arada les paul tarzı gitarlarda skala daha ufaktır (24.75") unutma. Yani gitarın fret aralıkları 25.5 " bir gitara göre daha dardır. Ama cidden çok belirgin birşey olduğunu sanmıyorum zira jackson fusion deneyen bi arkadaşım onları kısa skala olduklarını bilmediği için hiç fark hissetmemişti.Takılacak bir mesele değil o kadar anlayacağın. Bunun yanında daha kısa skala daha düşük tel gerginliği demek. Sen kafandaki gitarı belirle orda burda o tarz gitarları dene bence. Kafana ve eline cuk oturan bir gitar bulursan ne ala.