Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

Selamlar yakın zamanda elimdeki tüm ekipmanları satmış bulundum, üniversite için. Kısmen biraz daha idare edebilecek ekipmanlara geçmek istiyorum.
önceden kullandıklarım:
Ses kartı: m audio air 192 8
Kulaklık: dt 770 pro
Gitar: Ltd ec-500, Schecter c1-sls elite. (Gitarı yazmaya gerek yoktu büyük ihtimalle ama örnek olarak ekledim H-H aktif manyetikli (neck thru ya da set neck) sabit köprülü gitarlar tercihimdir).

Şuan sıfırdan 50k gibi bir bütcem var, prosesör ve referans monitörü mü yapmak mantıklı bu bütce ile yoksa kombo bir amfi alıp direkt devam mı etmeliyim. Daha öncesinde sadece kulaklığımı takıp çaldım herhangi teknik bilgiye takılmadığım için bilgisizim bu konularda affınıza sığınıyorum.
Önerileriniz için teşekkür ederim.
Analog tercih eden birisi olarak çoğu durum için bence prosesör daha mantıklı. Kombo bakacaksan Yamaha THR öneririm, içinde kendi ses kartı da var, kayıt alma pc'ye bağlanmada kolaylık sunuyor, kulaklık ve aux var, portatif de... Class D yani dijital bir amfi düşük güç tüketimli, bataryayla da çalabiliyorsun. Aslında tamamen senin şartların ve beklentine bağlı.

Arkadaşlar flamenko klasik gitar almak istiyorum ancak malum türkiye ekonomisi nedeniyle bütçem kısıtlı fiyat performans bir flamenko gitar arıyorum ancak başlangıç seviyesi bir gitara para veremeyecek kadar gitarda iyiyim önerileriniz var mı teşekkürler

Belli markaların gitar sapları sıfır olarak satın alınabilir mi?

Benim ellerim çok küçük olduğu için genelde çalımı sevilen gitarları çalamıyorum. Hiç rahat edemiyorum. Mesela, sap profili hangi modeli olursa olsun Fender Stratocaster hiç sevmiyorum. Denediğim 50s profildi ama Gibson Les Paul ile hiç rahat edemedim. 90'lar yapımı Epiphone Sheraton II çalmıştım o güzeldi. Ama genelde sapı boyalı ve özellikle de ESP Horizon, LTD MH-1000 gibi yekpare sapların çalımını hiç sevmiyorum. +Olarak radius'u düşük hiç bir gitarla rahat çalamıyorum. Ne kadar düz ise o kadar rahat çalıyorum çünkü telleri olabildiğince alçaltıyorum. OLP denemiştim eskiden benim için çok rahattı, Jackson MIJ PS1 yine rahattı (ama MIK PS2 değildi), EVH denemedim ama o ve Music Man modellerinin rahat olduğunu duydum. Fazla bütçem olmadığı için öyle modellere bakamıyorum. Bu tarz sapları sıfır satın alabileceğimiz bir yer var mı?

Son düzenleme:

Geri