Eskiden ht-5rh amfisi sahibiydim, oldukça güzel amfi, emulated output özelliği küçük çaplı yaptığın kayıtları çok kolaylaştırıyor, clean tonu oldukça başarılı bir amfi, drive tonu ise bence daha iyi olabilir, tam bir lambalı tadı verdiğini açıkçası söyleyemem..Böyle arada kaldım. Arada fiyat farkı da var. Peavey'e birde kabin almak lazım falan. Peavey 20 5 1 şeklinde çalışıyor cleanleri hoşuma gitti aslında iki amfide hoşuma gitti. Bilemedim. Peaveyi kabinsizde kullanmak var evde kulaklıkla falan. Böyle garip avantajları var. Doğrudan kayıt falan.
Aynen pek clean kanalının üzerinde durmamışlar youtube'da ama bu izlediğim videoda biraz da olsa amifinin özellikleri açıklanmış ve clean kanalı üzerinde kısa bir sürede olsa durulmuş ;6505 clean kanalını 2 sn çalıp geçmişler youtubeda güvenemedim. Ayrıca onun 2. elide 😀
Youtubeda izlediğim kadarıyla tonu hoşuma gitti. Özellikleride hoş. 2 kişi var biri indirim yapmıyor öbürüde askıya almıştı en son bakalım onlarla bişey yapamazsam abdye giden olcak ordan sıfırını daha ucuza getirtirim.Blackstar kullanmadim ama elimde hala peavey micro 20 mevcut, ev için yada grup içi prova hatta iyi bir kabin ile daha büyük yerlerde bile rahatça kullanabilirsin.
Sorunlu bir alet ve hi-gainde başarılı bulmuyorum. Üstelik gereğinden fazla koyu bir tonu var. ISF falanda hikaye, öyle yok İngiliz tonu, yok Amerikan tonu arasında gezebilirsin diye lanse ediyorlar fakat alakası yok. Sadece biraz daha koyu bir ton veya tersini yapmaya yarıyor ve asla yeterli değil. EQ su ise, Bass çok hassas olmasına rağmen Treble ve Middle lar tam tersi. Yani ben hiç memnun kalmadım kimseyede tavsiye etmiyorum.Neden uzak durayım onuda açıklar mısın?
Blackstar zaten benim gözümde lambalı bile değil. Atmışlar iki tane en uyduruktan lamba. Lambalı amfide tonu Power şekillendirir diye biliyorum ben. Onun da 6L6, 6V6, EL-84, EL-34 gibi adı sanı bilinmiş olması lazım. Ki Blackstar'da bunların hiçbiri yok. Zaten HT-5 alacakken bu yüzden vazgeçmiştim. ENGL İronball alabilmek için para biriktiriyorum şimdi. 🙂
Bu arada bunları kafadan atmıyorum, Gitar Dersi Video'da bir konu açılmıştı. @programci_84 abimiz yazmıştı. Yanlışım varsa düzeltsin.
Pardon tüplü. 🙂 Power meselesi yanlış anlaşılmış herhalde. 'Şekillendirmek'ten bahsetmiyorum. Tonun şekillendikten sonra tüplere göre renklenmesinden bahsediyorum. (Umarım doğru bir cümle kurmuşumdur.🙂) O cümlem yanlış olabilir, haklısınız. Peki bu amfileri (HT-5) VOX'un Valvetronix serisi ile aynı kefeye koyabilir miyiz? Bu serilere hibrit deniyor ama sadece Preampli katında bir tane tüp bulunması (ECC83) bu amfileri tüplü sınıfına sokar mı sizce? (Tonunu çok beğeniyorum bu arada. 🙂)Estağfirullah. O forumda yazmıştım, evet. Zaten Blackstar HT-1* ve HT-5* amplifikatörlerinin full tüplü olmadığını herkes biliyor artık. Yalnız düzeltmem gereken birkaç şey var:
- Tüplü amplifikatörlerde tonu power katı şekillendirmez. Adı üzerinde, tonu "şekillendirmekten" bahsediyorsak pre katı bu işi yapar. Çünkü ekolayzer, distorsiyon, volüm gibi kontroller buradadır. Ama güç katı da etkilidir tabii: Çıkış trafosu, çıkış tüpleri, hatta çıkış katı dizaynı (A sınıfı veya push-pull oluşu) bile etkilidir. Ama "tonu belirler" diyemeyiz.
- "Atmışlar iki tane en uyduruktan lamba" tabiri de burada doğru değil. Adamlar pre katında transistörlü distorsiyon devresi yapıp içine bir tane de ECC-83 tüpü sıkıştırmışlar. Çıkış (güç) katı için de, çıkış gücü düşük olduğu için 6L6, EL-34 gibi 20-40W güç bandındaki tüpleri kullanmaya lüzum görmemişler. Hepsi bu.
Blackstar'ları VOX ile kıyaslayamam; çünkü kullanmadım ve malumatım yok. Hayatımda epi topu üç amplim oldu ve üçünsüsüyle artık ömürlük yola devam 🙂Pardon tüplü. 🙂 Power meselesi yanlış anlaşılmış herhalde. 'Şekillendirmek'ten bahsetmiyorum. Tonun şekillendikten sonra tüplere göre renklenmesinden bahsediyorum. (Umarım doğru bir cümle kurmuşumdur.🙂) O cümlem yanlış olabilir, haklısınız. Peki bu amfileri (HT-5) VOX'un Valvetronix serisi ile aynı kefeye koyabilir miyiz? Bu serilere hibrit deniyor ama sadece Preampli katında bir tane tüp bulunması (ECC83) bu amfileri tüplü sınıfına sokar mı sizce? (Tonunu çok beğeniyorum bu arada. 🙂)
2 yıl venue kullandım hiç memnun kalmadimpeavey tercih sebebidir bence de ancak blackstarı da gömmeye gerek yok. Kendi fiyat aralığında bunca özellik sağlayan amfi yok pek hatta evde ses açamayanlar, kolay yoldan kayıt yapmak isteyenler için rakipsiz bence. Ha tonu da zevk renk, bence de koyu bir tonu var ancak, sonic stomp veya eq pedalı gibi alternatiflerle bunu çözmek mümkün.
Edit: Blackstarın HT 1 ve 5 serisi hakkında konuşmaktayım, Artisan ve HT venue serileri gayet güzel.