Kombo amfi, hoparlörü olan amfilere denilir. Transistör, modelleme, lambalı vs ise amfinin yapısıdır.Peki kombo amfilerde olay nasil genel olarak bilgi edinebilecegim bi yer bulamadim transistorlu veya modellemeliden farki nedir kombolarin??
Kombo amfi, hoparlörü olan amfilere denilir. Transistör, modelleme, lambalı vs ise amfinin yapısıdır.Peki kombo amfilerde olay nasil genel olarak bilgi edinebilecegim bi yer bulamadim transistorlu veya modellemeliden farki nedir kombolarin??
Bende ikisi de var hatta şu anda yanyana duruyorlar. Eğer tek bir amfi alacaksan TVP al, bütçen olur alternatif birşey olsun sağa sola yanımda taşırım da dersen THR. Biri diğerinden iyi ya da kötü değil mesele sadece TEK bir amfin olacaksa boyu posu tam bir amfi olsun. Bu yorumum THR ve TVPiçin geçerli yoksa dandik dundik 15-20 wattlık bir çok amfi yerine net THR derdim de TVP sözkonusu olunca.... dedim ya ikisi yanyana şu anda 😁Bir suru video izledikten sonra Blackstar id tvp 15 e karar kildim. Ama biraz daha butcem olsa yamaha thr10x alirdim gercekten.
Cok tesekkurler farki yok demeniz icimi rahatlatti simdilik cok fazla butcem yok zamanla manyetik ve pedala yatirim yapmayi dusunebilirimBende ikisi de var hatta şu anda yanyana duruyorlar. Eğer tek bir amfi alacaksan TVP al, bütçen olur alternatif birşey olsun sağa sola yanımda taşırım da dersen THR. Biri diğerinden iyi ya da kötü değil mesele sadece TEK bir amfin olacaksa boyu posu tam bir amfi olsun. Bu yorumum THR ve TVPiçin geçerli yoksa dandik dundik 15-20 wattlık bir çok amfi yerine net THR derdim de TVP sözkonusu olunca.... dedim ya ikisi yanyana şu anda 😁
Thrnin sadece 10 modeli gayet geniş bir aralığa sahip. Ben thr10x kullanıyorum ve metal ya da rocktan ziyade blues çalıyorum. Bir eksik hissetmediğim için 10c ya da 10 a geçmeyi düşünmedim kullanışlı ve gitar ayırt eden amfiler.Kolay gelsin arkadaşlar. Şöyle bi akıl alayım sizden dedim.
Lambalı amfi işini tamamen bıraktım(arkadaşa epey uygun fiyata Mesa Boogie Mark 5'i verdim), epey bir süredir zaten Bias falan uğraşıyordum ama gelişen teknoloji ile birlikte bu yeni modelleme amfileri hiç fena ses vermiyor gibi duruyor. Aslında deneyip görebilirim ama amacım biraz farklı.
Amfinin bedroom level olmasından ziyade kayıt için uygunluğu, uyumluluğu ve kalitesi daha önemli şu an için. Zaten epeydir sahne işlerini de bıraktım. Evde oldukça amatör bir home studio olarak takılayım diyorum. Genelde kullanacağım ekipman HSS Strat ve HSH Super Strat ile birlikte Od 808, Mind Abuse ve ATH-M50 kulaklık şeklinde.
Amacım hem kayıt almak ve ton yazmak, hem de practice amp olarak kullanmak. Aslında Kemper falan da düşünebilirim ama bir başka gitar alacağım için daha uygun geliyor böyle bir sisteme yönelmek.
Bildiğim kadarıyla Boss Katana, Black Star TVP, Yamaha Thr10 var epey iyi olanlardan. Bilmediğim başka amfi var mı bu sınıfa ait? Ve hangi amfiyi tercih etmeliyim acaba? Benim için önemli olan burada hangi amfinin yazılım desteği ve ton aralığının geniş olması zira Strat'ta SRV vari çalıyorken, öte yandan daha sert işler için(genelde JP tarzı) de kullanacağım.
Şimdiden teşekkür ederim.
Bütçe 2000 TL civarı. Tavsiyeniz doğrultusunda üzerine 500-600 TL daha ekleyip araştırabilirim. Tarz blues ve rock ağırlıklı. Ancak mevcut gitarım biraz sert tonlar veren bir gitar olduğu için tereddütteyim. Sonrasında yeni bir gitar da alabilirim. Amfiyi alıp tekrar satmayı düşünmüyorum. Sadece egzersiz yapmak için ve gittiğim yere kolay götürebileceğim bir şey olsun istiyorum.Bütçe ve tarz nedir? Herkesin yeni başlayanlar için önerileri aynı aslında Blackstar ID Core serisi ve bütçeniz yüksekse Yamaha THR5 veya 10. Bunları araştırın bence.
İzliyorum. TeşekkürlerO bütçeye yamaha thr bakabilirsin. Bir araştır, videolarını izle.
forumdaki amfiler hakkında bir bilgim yok, peki linktekiler nasıl ?Düşük bütçeli amfiler için sıfır ne kadar mantıklı bilemiyorum, forumdan blackstar amfilere yönelmeni tercih ederim.
Teşekkürler. Peki attığım linkteki amfiler başlangıç için iyi midir, işimi görür mü yani ?400TL'ye 2.el Blackstar IDCore 10 watt amfiler var. Forumda bu bütçeye en çok tavsiye edilen amfi Blackstar IDCore 10 watt. Bunun dışında Vox Pathfiner 10'da fena amfi değil. Laney ve Randall marka amfiler işinizi görecektir. İnternetten videolarını izleyip tonları hakkında bir fikir edinebilirsiniz.
Görmez blackstar o Bütçe de en iyisi.Teşekkürler. Peki attığım linkteki amfiler başlangıç için iyi midir, işimi görür mü yani ?