Merhaba,
Bahsettiğiniz kafa ampli el34 power lambaları ve 12ax7 preampli lambaları kullanıyor.
Dort kanal bir push pull ampli.
Eğer el34 lambaların erken kırılması (ses anlamında) yani tube breakup denilen mevzuunu seviyorsanız, bas frekanlarındaki seslerin gevşek değil sıkı gelmesini seviyorsanız, parlak tizler seviyorsanız (-ki bu husus single ended amplilerin parlaklığından oldukça farklı) daha ziyade biraz cayırdayabilen anlamında, ancak benim kulağıma göre herşeyin ötesinde mid ve high-mid frekanslardaki seslerde ön planda olan bir ampli istiyorsanız harika bir ampli.
Gaini yuksek mi; bence ihtiyacınızdan fazla gaine sahip. Öte yandan overdrive pedallarıyla, ampli üzerindeki gaini orta seviyede tutup ( tabiiki kullandığınız kanala ve zevkinize bağlı olarak ) amplinin preampli katını zorlarsanız çok iyi distortion ve overdrive tonları elde edebiliyorsunuz. Bu, kesinlikle overdrivesız elde edemezsiniz demek değil,yanlış anlamayın. Ampli overdrive pedalları ile birlikte kullanıldığında kendi üzerindeki gain yükseltildiğinden daha farklı tepki veriyor kesinlikle.
Benim dikkatimi çeken ise normalde el34 lambalar daha cayır cuyur seslerde başarılı iken, özellikle d ve c den akortedimiş gitarlarda bir od pedalıyla preampli katı zorlanarak gain yükseltildiğinde çok acayip sonuçlar çıkıyor ortaya.
Bunun haricinde söyleyebileceğim, dört kanalın hepsini midi ile kontrol edebilirsiniz bildiğinizi dğşünüyorum bunu. Seçtiğiniz kanalın bildiğiniz üzere gain modunu da midi footswithden kontrol edebiliyorsunuz.
Ampli üzerindeki reverbe gelince...bence onu hesaba katmayın, o ampliye parasını verebiliyorsanız gidib bir de güzel bir reverb pedalı alın. Bir marshall kullanıcısı olarak bir türlü amplileri üzerindeki dijital reverbleri sevemedim şahsen. (Muhtemelen 72 model fender twin reverbü denemek gafletim nedeni ile)
Sonuç olarak ampliyi tavsiye eder miyim; ederim ama marshall tonunu genel olarak seviyorsanız (buradan kastım eski bir jcm800 de bulunan tonu tabiiki almazsınız, yakın tat alırsınız ama aynısı olmayacak. Aynı şekilde plexi tonu almayacaksınız tam olarak ama yakın olacak, sonuçta bu amplilerin devre topografyaları jvmden farklı)
Umarım yardımcı olabilmişimdir, esenlikler dilerim.
Not: Başka ampli önerin derseniz, Blackstar Series One 200 kafa düşünebilirsiniz eğer KT-88 power ampli lambalarının seslerini seviyorsanız.
Yok ben el34 ihtiva eden çok iyi bir ampli istiyorum, servet ödemeye de hazırım, her şekilde kafama koydum diyorsanız, Marshallı falan bırakın ne yapın edin gidin Friedman BE-50 Delux alın (aman dikkat BE-100 veya BE-50 modelleri değil, onlar da süper ama yazdığım model başka bir şey)