marshall mg yada dfx lerden metal tonu çıktığını görmedim ben.. roland cube serisi var.bilmiyorum nekadar tatmin eder. ama sert tonları da var. boss pedallarının simulasyonları yapılmış... 80 wattlığını denemiştim. bir de önüne metal muff koyup denedik. pek etkiliydi..
ama bu bütçede pek amfi yok, git sağda solda dene beğendiğini al derim..
ne kızıyon be kardeşim unutmuşum 🙂 ya bütçe 1000-1500 en fazla.. videoki ton çok iyi sıcak ve yumuşak .. ama sertleşme sorunu varmı amfinin 🙂 hep yumuşakmı 🙂
Hocam lambalı amfi aldıktan sonra pedal alınmaz mı yani ben anlamadım pek..Bu konularda bilgim orta dereceli o yüzden merak ettim.
"Pedal alınmaz mı?" derken, distortion ve overdrive pedallarını diyorsan bence alınmaz. Lambalı amfi almanın maksadı üç aşağı beş yukarı bellidir: İstediğin tarzda clean ve drive tonları alabilmek. E böyle bir amfiyi hatırı sayılır bir parayı da bastırıp almışsan, lambaları çatlata çatlata adam gibi drive elde etmek varken niye onu taklit eden pedallara ihtiyaç duyasın ki? Yukarıda yazdığım sebeplerin dışında (sahnede soloyu daha ön plana alıp net duyurmak amacıyla booster kullanmak, amfiyi ihtiyaçlar doğrultusunda farklı bir karaktere büründürmek gibi) drive pedalı kullanmak bana mantıklı gelmiyor. Kendi görüşüm tabii, herkes aynı düşünmek zorunda değil.
ben sahsen bundan 11 sene once seninle ayni gorusteydim
fender strat plus im vardi lacivert lace sensorlu (cok mukemmel bir gitardi) bide lambali 50 w amp im (murat sezenden almistim)
pedal kullanmiyordum
o aralar rene macaroglundan ozel ders aliyorum ethem efendideki evinde
hoca bana boss me-50 miydi neydi onu almis ya ne guzel bisey bu felan diyo bana gosteriyor deniyoruz felan
daha sonra degisik tarzlar calmaya baslayinca hocaninda gaziyla
prosesorleri denemeye basladim hemde en iyilerini ama memnun kalmadim cunku gitarimin butun tonunu oldurdugunu gordum
daha sonra analog pedallar ve tube amp oydu buydu bisuru sey denedim
sonuc olarak su anda pedalsiz kendimi dusunemiyorum...
bu da benim tecrubem