1.5 yıldan uzun bir X-Th kullanıcısı olarak benimde söyleyeceklerim var..
İlk önce mydukkanda yaptığım yorumları burayada yazmak isterim.
"Gitarımdan çok ama çok memnunun 6 aydan uzun süredir kullanıyorum.harika bi gitar.klavyesi çoo..ook rahat.dip perdelere indiğinizi anlamıyorsunuz bile.kolayca çalınabiliyor dip perdelerde.akort kaçırma sorunu yok.günde 4-5 saat çalmama rağmen 2 hafta aynı akort duruyor.bu bence çok iyi.sert müzik yapıyorum.black-death metal gibi.benim için çok ideal bi gitar.tarzı benimki gibi olan herkese tavsiye ederim.bu fiyata alınabilecek sert müziğe uygun gitarlar arasındaki en iyi alet bu bence.kesinlikle kullanmadan karar vermeyin diyorum.cort artık piyasada çok daha iyi.bu gitar bunun en büyük kanıtı.yabancı sitelerede bakın.tek bir olumsuz yorum bulamayacaksınız.gerçekten fiyat/performans olarak mükemmel bir gitar."
"5 ay sonra,üzerinde fazla durulmayan bir konuda,bir yorum daha eklemek istiyoum bu gitar hakkında.gitarın akort tutması ile ilgili.arkadaşlar ben bu gitarı evin en soğuk odasında muhafaza ediyorum,çalıyorum,çünkü odam orası 🙂 ufo yandığı zaman bi hayli sıcak oluyor,yanmadığı zaman ise oldukça soğuk.yani sıcaklık farkı çok fazla(hepimizin bildiği gibi,akort için olumsuz bir durum)ve çok fazla çalıyorum gitarı.5-6 kimi zaman günde 7 saat neredeyse.en son bir ay kadar önce dadario 0.10 tel takımı takmıştım ve akort yapıp kilitlememin üzerinden 2 haftadan fazla süre geçti.akortu kaçırmak,bozmak için olumsuz herşeyin olduğu bu durumda bile,gitarı pc ye bağladığımda akort etmek için,neredeyse en son yaptığım akort aynen duruyordu.... daha ne diyimki 🙂"
(Köprü hakkında soru soran arkadaşa cevabım)
"Gerçekten çok çok iyi bir köprü. Akort tutma konusu hakkında yazdıklarım 2 mesaj aşağıda =) gitar hakkında detaylı yorumum da var geçmiş mesajlarda. Gitarda kafana takılan eğer sadece köprü ise, adın gibi emin ol, asla zor durumda kalmayacaksın, pişman olmayacaksın. Gerçekte kaliteli ve tutarlı bir köprü. Olumsuz tek bir yönü var, kaplaması. Eğer elin çok terliyorsa belki bazı yerlerde renk değişimi olabilir. Ki buda asla göze batacak derecede bişey değil. Ancak yakından bakılırsa anlaşılıyor."
.
.
Benim X-TH ı aldığım kişi, rg2570 aldığı için satmıştı gitarını. Çünkü X-TH tarzıyla çok alakasızdı. Ama rg2570 aldığınada pişmandı, başka bir rg alsaydım keşke diyordu.
Tamam bi prestige serisi asla yarı yolda bırakmaz seni, gayet kaliteli aletler. Aklı başında olan herkes gibi tabiki bende tavsiye ederim. Anlamadığım konu x-th ve rg2570 gerçekten birbirinden alakasız gitarlar. Bu ikisinin arasında kalman.
Yumuşak müzik yapmam, clean neredeyse kullanmam diyorsun. E İbanezle işin neki ozaman =)
X-TH gerçekten çok iyi bir gitar, kullanan herkes benim yaptığım yoruma benzer yorumlar yapıyor, yapacaktır. Sadece ses olarak söylemiyorum, kullanılan malzeme ve kalite olarakda gayet üst sınıf bir gitar. Bunu gitarımı gösterdiğim ustalarda söyledi, ağaç kalitesi olarak, çok çok üst sınıf değil, ama kesinliklede orta sınıfın üzerinde kalitede ağaçlar kullanılıyor. Daha kaliteli olsun dediğim tek kısmı, fretleri. Benim gibi abartı miktarda çalıyorsanız gitarı eğer, her 1 - 1.5 yılda bir değişmesi ya da bakım görmesi gerekiyor, ki buda çok normal. Erimemesi için titanyum olması gerekir sanırım =)
Ton olarak ise bence gayet sert ve güzel bir gitar. Metal müzik için oldukça uygun. Güzel bir chorus pedalı ve reverb ile çok iyi clean de alınıyor =) )Eğer istersen evime gelip deneyebilirsin gitarı.
Gerçi bendeki x-th, şuan piyasadan 0 olarak alacağın x-th lerden biraz farklı, 81/85 değil 81/60 var. Ve şuan piyasadaki 0 x-th lerin sapları akçaağaç/ceviz, bendeki 2005 yapımı eski seri x-th ın ise akçaağaç/bubinga. ama zaten aralarında ton olarak uçurumlar yok bu iki ağacın.
Sonuç olarak, eğer sert müzik yapıcam diyorsan, x-th al derim.