*Salca olmak
*Abilerin gibi vurdumduymaz olma, boyle kendini kucuk dusurme
*Turkce bilmeyen adam ayar veriyor, kumda oyna...
Bunlarin hicbiri guzel laflar degil. Bugune kadar bildigimizi ogrenmek icin ekipmana onbinlerce lira para doktuk. Ayni acilan basliklar uzerine bir suru tavsiye verdik ya da tavsiyeden ote deneyimlerimizi tekrar tekrar aktardik.
Herkes de bildigini yapti. Denedi yanildi veya denedi oh cekti. Daha da ayni seyleri yazmak kabak tadi vermekten cikti. Ki ayni seyleri okumak da bi o kadar sikici.
En gec 2 gun sonra bir baskasi yeniden gitar tavsiyesi basligi acacak. Butcesi belki 300 belki de 3000 Lira olacak. Baska yazilanlari okumaya tenezzul bile etmeyecek. Oku arastir dendiginde laf ebeligi yapacak.
Herkes once on arastirmasini dogru sekilde yapacak. Sonra diyecek ki, bu gitarlar arasinda kaldim. Bu sebepten dolayi bunların hangisini secmem gerekir? Gitarini degisiyorsa da neden o gitari degistigini net olarak bilecek.
Baskasinin yonlendirmeleriyle sacma sapan gitarlar alan binlerce kisi var. Sirf goruntusu daha cok hosuna gittigi icin maple sap gitar tavsiye edenler var. Kendi kulagina gore Eq ayari bile yapmayi bilmeyen, pedal/gitar/amfi tavsiyesi isteyen bir suru adam var. Lambali diye amfiye tapan adamlar var, Marshall Mg10/Boston 15 watt'lik harici amfi kullanmamis. Merak etmeyin, her lambali amfi o kadar sandiginiz gibi guzel degiller.
Benim yorumum degerli. Cunku o yorumu yapabilmek icin seneler icinde cok sey denedim. Aldim, sattim veya arkadasimin ekipmanini odunc kullandim. Magazalarda gidip saatlerce denedim. Bir suru zaman ve para harcadim.
Sonra da biri salca olma diyebilecek kadar insani kaale almayacak. Her insan hata yapabilir. Baska insanlara yaklasimini duzeltirse basimin uzerinde yeri olur. Gerekirse Istanbul'a geldiginde evimde misafirim olur. Once uslubu duzgun olacak...
Bu gune kadar yuzlerce verilen tavsiyeleri kisaca topluyorum. Bu yaziyi okuyan herkes faydalanir.
100$'lik gitar: SX, Squier
200$'lik gitar: Modifiyeli SX
500$'lik gitar: Epiphone Custom, Fender Mex, LTD, Schecter, Ibanez
1000$'lik gitar: USA Fender, LP Studio, Ibanez Prestige
2000+ $'lik gitar: Relic, Vintage Fender, Gibson ES serisi, Heritage
3000+'lik gitar: Suhr, Prs, Tom Anderson, Custom Shop Fender, Gibson Custom