Chapman icin dediklerine gore agac kalitesi yuksek fakat manyetik kalitesi dusukmus. En ucuz donaniminin manyetikleri oldugunu firmanin kendisi de soyluyo 😀 bunun sebebi kullaniciya kar amaci gutmeden yuksek performansli bir kasa verip manyetik secimini kullaniciya birakmakmis. Istanbuldan bikac chapman kullanicisi bulmustum ve hepsi gitarlarindan memnun oldukca.O zaman charvel'i eleyelim? 🙂 Malesef charvel deneme şansım olmadı. Jackson sl1 ve ke3 çalmıştım. Kesinlikle harika gitarlar. Gerçekten f/p oranı çok yüksek. Chapman gitarlarını Türkiye'de deneyen sayısı çok az zaten. Gitar blog youtube'cuları elinden düşürmüyor. (Rob Scallon, Stevie T, Jared Dines vs..) İşçiliği nasıl ağaç kalitesi nasıl, manyetiği nasıl insanın onu bile bilmiyorum 🙂 . Enflasyona ve döviz kuruna vurduğumuz zaman ise 5000 lirayı, Amerikalı ya da avrupalı biri bu paraya suhr alıyor (bütçeyi zorlama bakımından) 🙂 Galiba jackson'a yöneleceğim. Hatta bir adette kafamda jackson var ilanlarda olup almak istediğim. Son olarak Prs gitarlarını f/p açısından çok beğeniyorum (koreler) Bendeki prs sevdası da favori grubum olan opeth'den kaynaklanıyor. Bir de ek olarak 25 inç skala bence çok dengeli ve midli bir skala 🙂
Bi de charvel pro modlarin renkleri cok cirtlak degil mi yahu 😀 bi usa selectlerin renklerine bak bi pro modlarin. Yanlarinda oyuncak gibi duruyo