T
the_dr
dediğn gitar güzel de 480 dolar benim anfi ile birlikte taş çatlasa 550 ytllik bit bütçem var daha fazla bulamam_DreamofStyks_ demiş ki:the_dr demiş ki:teşekkür ederim ilgine...senin tavsiye edebileceğin başka model var mı ?_DreamofStyks_ demiş ki:the_dr demiş ki:beyler gitara yeni başlayacam ama model konusunda bir türlü karar veremiyorum yardımcı olursanız sevinirim
1-ibanez grg170dx
2-cort x6
3-washburn wr154
4-cort x11
bütçem amfi + gitar için max 550 ytl... şimdiden teşekkürler tercihlerinizde nedenlerinizi de yazarsanız iyi olur...
Cort'lardan birisini tercih etmen düşük bütçede en yüksek performansı yakalaman için ideal bir seçim olucaktır + olarak listede verdiğin diğer gitarlardan daha uzun süre seni taşıyacaktır.
Benim sana tavsiyem ilk etapta orta sınıf bir gitar almayı düşünüyorsan eğer bu gitarları es geçip sabit köprülü bir gitar alman.Çünki (yanlış anlama herkes zamanla öğreniyo sonuçta) gitarlar üzerinde pek ehlil değilsiniz.Yani inciğini cıncığını bilmek gerek tremolo veya sabit köprülü bir gitar seçerken.
Orta sınıf bir gitarda köprü çok iyi olmayacğaından verdiğiniz paranın köprü için kullanılan ekstra malzemelere sizi tatmin etmicek bir pay bırakıcaktır.Buraya harcanıpta sizi tatmin etmicek bir yere bu paranın harcanmasındansa sabit köprülü bir gitar alarak aynı fiyattaki bir gitarın yapımında köprüye harcanmayan paranın gitarın ağacına veya daha stabil olmasına yatırılıcaktır.Buda gitarını kullanışsız bir köprüden ise sabit köprülü olup diğer aksamlarının daha iyi olduğu bir gitar seçimine götürücektir seni.
Örneğin Cort'un bir modeli vardı M600 veya üstü var ise o olabilir neyse yani M serisinin en üst modeli.Fiyatı çok uygun sabit köprülü ve canavar gibi tonlara sahip taş gibi bir gitardı.Klavyenin etrafı "binding" falan kaplıydı.