Manyetik karakterleri konusunda biraz cahilim. Bu manyetikleri hangi müzik tarzında kullanıyorsunuz ?
Estafurullah, elimden geldigince ozetlemeye calisayim.
Strat seven biri de olsam koprude Humbucker seviyorum. Seymour Duncan JB TB4 crunch ve distortion tonlarinda kompress edilmis, sustainli ve yagli bir ton olusturmada yardimci oluyor. Bu pozisyonu cleande de kullaniyorum ama Coil Split ile bolup single gibi kullanabiliyorum.
Ara pozisyon icin Erhan Suludere'nin sardigi manyetikten iki tane var. Orta ve sap icin. Gitari Strat tarafinda kullanmak icin almistim, strat alinca sadece bir tanesini orta pozisyonda kullaniyorum. Cikisi orta seviye, sapi ya da kopruyu split edince ara pozisyonlarda Strat oluyor. Buralarda funky seyler calmak cok zevkli oluyor.
Sapta ise eskiden Erhan Suludere single vardi. Simdi ise Dimarzio Air Norton S var. Tek kelimeyle mukemmel bir manyetik. Yuvarlak, pastel bir tonu var. Biraz koyu bir karakteri var ama Petrucci tadinda lead tonlar veriyor. Split edildigindeki single hali ise takdire sayan. Strat tarzi diyelim direkt.
Ortaya belki HS4 takabilirim, o fikir aklimda. Ama sap ve kopru tam istedigim gibi diyebilirim. Erhan Suludere'nin sardigi single'lar cok guzel bu arada. Saniyorum ilk musterilerindenim. Orta ve sap icin single sarmisti, cok net tonlar veriyor.
Tabi bu degerlendirmeleri yaparken ampli de onemli. Iyi bir amplide sonuclar daha iyi duyuluyor. Ampli iyiyse en ucuz Jackson'dan da cok guzel ton aliniyor.
Tarz olarak bu set her tarza gidiyor. Pop, Rock, Metal, Fusion, Jazz vs. vs. Setup onemli bu noktada.