Yorumunuz için gerçekten çok teşekkürler bazıları ses kartı ile harikalar yapılabiliyor vs. diyor fakat mantıklı gelmiyor 1000 tl ye ses kartı alıp çok iyi olabiliyorsa insanlar neden amfi ve kabin alsın ? Şuan artık blackstar id core 20 yüzünden dijital sesten bıktım zaten.
VST mi amfi mi bütünü ile senin tercihin. Evet VST'ler ile de çok güzel tonlar alınabiliyor. Ama @KoNt87 demiş, VST ile düzgün ton alman içinde baya harcaman lazım. DI Box aldın, ses kartı aldın, referans kulaklık aldın ve en az 1500-2000 lira gene gitti.
Neden amfi kabin alıyoruz? Ben misal eski kafalıyım. Amfi ve kabin bu işin temelidir, ruhudur diyorum. VST ile sürekli bir şeyler eksik geliyor, ton anlamında %100 mutlu olmuyorum. Ama çocuklar uyuyunca gitarı ses kartıma giriyorum, kulaklığı takıyorum ve VST çalıyorum. Yani benim için VST = Sessizlik ve özgürlük.
VST ile bir şeyler yapmak için amfi ve kabin konusunda biraz tecrübeli olmanında faydası olacağını düşünüyorum. Mikrofonlama, EQ, efektler falan gibi konularda faydalı olacaktır.
Bütün bu yazdıklarından kesinlikle ve kesinlikle ilk olarak ve gitarını değiştirmeden amfi alman gerektiğini düşünüyorum. Gerçekten çalım anlamında rahatsızsan en fazla 1500 liralık bir gitar almanı öneririm. Fazlası şu aşamada emin ol gereksiz.