Bence gitara başlayan her delikanlı bir Cort x2 ya da Ibanez Grg170dx tozu yutmalıdır ki para biriktirip kendi tarzını oluşturduktan sonra almak istediği gitara daha çok değer versin. Yeni başlayan biri için bu kadar para harcanmasını doğru bulmuyorum ama illa da ben bu kadar harcayacağım diyorsanız kvxt güzel bir gitardır. Bulabileceğin nadir v kasalardan zaten kendisi, forumdan bir arkadaşımızın da kvxt ile ilgili çok olumlu yorumları vardı. Ben kvmg denediğimde şahsen fiyatına göre çok başarılı bulamamıştım. Bir de yanına güzel bir amfi almanızı öneririm, başlangıç için lambalı değil de şöyle 10-20 watt bir transistörlü alırsanız lambalıya geçtiğinizde biraz tecrübe kazanmış olasınız. Yamaha thr serisi, Ibanez TBX15R, Marshall mg15r, Blackstar ID Core 20, lambalıya giriş olarak ta Blackstar HT1-HT5 bakabilirsiniz. Gitardan anlayan bir yakınınızın deneyip size almasını öneririm.
Elimden 5-10 tane amfi geçmiştir, hepsi de ikinci eldi. Sadece 1 tane sıfır ekipman aldım ve onu da aldığıma pişman olup zararına sattım(vox vt20+). İkinci el aldıklarımda da keşke almasaydım dediklerim oldu ama zarara girmeden aldığın fiyata satabiliyorsun. Temiz, hasarı olmayan ikinci el amfi kesinlikle önceliklidir benim için. ID Core giriş seviyesi için iyi bir amfi fakat biraz fazla dijital geliyor bana, onun yerine Marshall mg15r, Ibanez TBX15R gibi efektsiz amfileri öneririm. Başlangıç seviyesi için efekt çok gereksiz ve zaman kaybettirici bir unsur. Önemli olan ton değil, önemli olan çalmak.