Başlığa ne yazacağımı bilemedim, biraz saçma oldu belki kusura bakmayın 🙂
Blackstar ID Core 40 ile kullanabileceğim, sert tonlu bir pedal önerisine ihtiyacım var. Overdrive değil, direkt sert distortion tonu lazım. Çok sert tonlar sevmem ama arada bir lazım oluyor. Elimdeki amfide de çok sert distortion tonu dışında hemen hemen her tonu alabiliyorum. Bir de bu amfiyle pedal kullanmamda sıkıntı olmaz değil mi? Line in girişi var ordan olur mu bilmiyorum, ya da direkt inputtan girilebilir sanırım. Bu konuda da yardım ederseniz sevinirim.
Bütçe 100 tl civarı, 150 de olabilir fiyatını hak edecek bir şey olursa, ama ne kadar ucuz o kadar iyi tabii 😀
Arkadaş overdrive değil yüksek distortion arıyor..
Fakat ne kadar yüksek? O da herkese göre değişecek bir konu
🙂 Dolayısıyla öneri varyasyonları hayli artmış
🙂
Kullandığın amfi all-in-one denecek pratik bir ev amfisi. Üzerindekinden daha farklı bir distortion istersen Line değil bildiğin düz Input'dan girmen gerekli.
Bahsettiğin Line giriş klavye gibi line level enstrümanları ya da mp3 player gibi cihazları bağlamak için eklenmiş, o girişten gitar ya da stompbox pedal la giriş yaparsan empedans sorunu yüzünden verimsiz bir performans alırsın. Bu yüzden gitarın empedansına göre tasarlanmış olan Input girişini kullan
İstanbulda yaşıyorsan gitar mağazalarında pedalları deneme imkanın oldukça yüksek. Deneme imkanının olmadığı bir şehirde yaşıyorsan youtube'daki videolara bir göz atmanı tavsiye ederim.
Ben senin gönderinden hayli yüksek bir distortion pedalı istediğini varsayıyorum.Bütçe belirttiğin için bahsettiğim pedalların 2.ellerine bakmanı öneririm.
Boss Metalcore var bakabilirsin MT-2 güzel pedal. TC Röttwiller başka bir opsiyon ki, hem Mesa-vari bir eq hem Marshall-vari harsh ve mid odaklı eq'ya sahip 2 modu bulunur+true bypass. MXR dime bir başka opsiyon.. Bu pedalların Boss ve TC'nin low gaini/cleani vs. neredeyse yok, Örn Röttweiller'ı 0 gaine getirdiğinde bile setupındaki bütün pedallarından daha jınjınlı sounda kavuşuyorsun.
Fakat özellikle bu tip high gain/distortion pedallarının seninki gibi tüpsüz ev tipi amfilerde pek iyi sonuçlar vermediğini çokça deneyimledim. İmkanların dahilinde deneyerek almanı/seninki gibi bir setupda denetmeni tavsiye ederim
😉