Bu tarz yorumlar daha çok işimi yarar. Kullandığınız chorus pedallar size ne hissettiriyor.
Peki, bakalım neler denemişiz.
EXH Small Clone: Yıllar önce almıştım, beğenmeyip iki günde satmıştım. Net hatırlamamakla birlikte "bu ne" demiştim.
Dunlop Roto vibe: İki kere aldım ve sattım. Chorus özelliğini beğenmekle birlikte Vibe özelliğini çok kullandım. Vibe özelliği tam aradığım şey (Pearl Jam'in ve Alice in Chains'in ilk dönem albümlerindeki vibe efektlerini dinleyin, bu pedal var) ama hem büyük hem de kendisi bir expression pedal olduğu için istenilen aralık her zaman tutmuyor.
Line 6 MM4: Üzerindeki Tri Chorus modu favori efektiydi. Sese verdiği boyut, kattığı derinliği seviyordum. Yalnız bu pedallarda genel olarak bir ses düşmesi (volume drop) sorunu var. Muadillerine göre ikinci eli uygun (16 farklı efekt var) fakat büyük.
Dunlop Univibe: Artık üretilmeyen eski büyük modelini denedim, küçük olanı da vardı ama dikkate bile almıyorum. Ne vibe istediğim gibi ne de chorus. Zaten chorus kısmı da aslında bir nevi rotary simülasyonu.
Retro Sonic Vintage Vibes: Denediğim en iyi chorus pedalı. Muhteşem bir boyut, sese derinlik ve hacim verme özelliği var. Ayrıca vibe tarafı da başarılı. Şu anda piyasadaki en iyi Boss CE1 klonu ama artık çipler tükendiği için üretilmiyor. Bununla birlikte kullanılan çiplerin özelliğinden dolayı gürültülü. Bu nedenle drive pedalları ile iyi anlaşamıyor. İmkan varsa bu denenmeli.
Voodoo Lab Chorus: Aynı çiplerden bunda da var ve bu nedenle artık üretimi yok. Gürültülü değil, Retro Sonic 1. sıradaysa bu 2. sıradadır benim içi.
Empress Nebulus:
@ambarguitars sağolsun dün geçti elime. Vibe için almıştım ama chorusunu beğendim, farklı farklı seçenekler sunuyor (chorusa tremolo ekleme vs). Ama esas flanger kısmı beni benden aldı.
Kısaca durum budur.