Yazdığınız bazı şeylerden "tuşe" kavramına farklı anlamlar yüklediğiniz ve prosesörlerden olmayacak şeyler beklediğiniz sonucuna varıyorum.
Benim size önerim, şunları açıkça yazmanız. O zaman çok daha fazla yardımcı oluruz:
1) Şu anki ekipmanınız nedir ?
2)Şu anki ekipmandan şikayetiniz nedir ?
3) Ne yapabilmek istiyorsunuz ?
Not:
Burada bahsettiğimiz amfi JVM 410H mi ??
Böyle bir cihaz edinecek iseniz prosesörle filan neden uğraşıyorsunuz ki ? Boşverin.
Sololarım genellikle bend ve legato içeriyor diye yazmıştım , ki tuşe kavramını sizin 2. anlam dediğiniz “ekipmanın gerekli tepkiyi veremesi” olarak değerlendiriyorum. Mevcut ekipmanın Squier Affinity hss ve boston 10g (şikayete gerek var mı
🙂. Takdir edersiniz ki ekipmanlar artık yetersiz geliyor (3 yıl civarı oldu). Ayrı yeten 3 sene kısa gibi gözüksede günde 4-5 saat gitar çalıyordum bu süre zarfında. Son 4-5 aydır ezberden solo çalmak kabak tadı verdi. Rock ve metal sololarını (Avenged Sevenfold, Metallica, Megadeth, GnR) oldukça temiz bir şekilde çalıyorum ve 1 yıldır sahne alıyorum ki ekipman alırsam daha iyi çalarım diye bir beklentim yok (burda her ekipman tavsiyesi isteyen amatör muamelesi görüyor nedense, iyi çalmakla ile ekipmandan anlamak arasında bi bağlantı göremiyorum ben). Kendi tonumun ve tuşemin karakteristik olmasını istiyorum ve elimdeki ekipmanlarla bu mümkün değil.
Aradığım ton (tamamen kendi riff ve sololarım için):
-Ritimlerde Palm mute kullanıyorum genellikle,
-Jvm410h (İngiliz amfi tonu için)
- Sololar için Zakk Wylde’ı anımsatan bir overdirve.
Neden prossesör istiyorum ? Çünkü piyasadaki rock ve metal grupları taklit etmek gerekiyor genelde (aynı ampliden hem Slash hemde Kirk Hammett tonu alamam her halde). Bende bilgisayar kullanmama gerek kalmadan (1 sene civarı bilgisayar kullanmamam lazım) aletin üzerinde ton yazabileceğim bir prossesör arıyorum Marshall Jvm410h nin yanına. Asıl sorum ise burda başlıyor:
Prossesörü sadece delay, reverb, flanger vs gibi işlerde kullanırsam amfinin tonu bozulur mu ? Prossesörü tek başına kullanmak için Power amp’e ihitiyacım var mı? Bilgisayar olmadan güzel tonlar yazabilir miyim ? Axe fx i kullanan gitaristler ampli ile beraber nasıl verim alıyorlar ?
Sayın Barrios yorumlarınız ve ayırdığınız değerli vaktiniz için teşekkürler, umarım başınızı ağrıtmamışımdır
🙂.