konuya pek hakim değilim, gitarda da yeniyim ama uzun yıllar metal müzik dinledim azda olsa metal soundu kafamda oturdu, ufaktan görüşümü söylim belki üzerine yorum yapacak bilgili abilerimiz çıkacaktır ;
benim gibi fazla bütçen olmadığını ve güzel bir metal soundu almak istediğini varsayarak yazıyorum, bütçen varsa tabiki kaliteli bir dist pedalı almanı öneririm, buradan da öneren abilerimiz çıkacaktır veya hali hazırda yazılıp çizilmiştir ama direk youtube dan (best metal pedals vs) araştırıp dinleyip ufak bir eleme yapmanı öneririm pedallar arasında.
ucuz yollu çözüm ;
Ucuz yollu overdrive pedalı alıp (tube screamer klonları 15-20$ arası) gitar - pedal - amfi şeklinde bağlayıp, amfinin en sert od kanalından gaini 7-8 gibi değerlere çıkarıp, od pedalından da sesi saat 4-5 yönüne çevirip, drive ı da sıfırlayıp veya isteğe göre 2-3 birim arttırıp (ne kadar artarsa o kadar noise gate pedalına ihtiyacın artar bu comboda), treble da isteğe göre ayarladıktan sonra sağlam metal tonları veriyor diyebilirim, tabi amfinin od kanalı düz haliyle metal tonlara yaklaşan sound verebiliyorsa. (youtube da izlediğim incelemeler ve blackstar id:core 10 v2+ nux od3 test ettiğim kadarı ile konuşuyorum)
Amfide fx loop girişi varsa od pedalını oraya da bağlayıp isteğine göre tonu ayarlama ile güzel metal soundu alınabilir gibi, kısacası önce güzel bir amfi almak sonra od ile sesi ve gaini boostlamak sertleştirmek daha mantıklı geliyo, pahalı bir distortion pedalı + clean yapmaktansa.
bendeki amfide çok matah birşey değil, buradaki abilerimizin elinden gelip geçtiği veya hali hazırda kullandığı amfilere göre ama, gerçekten o tok metal sesine yaklaşan birşey çıkıyor od pedal + amfinin od kanalı ile, güzel bir ayar çektikten sonra tabi.