YouTubeden dinlediğim kadariyla ses tonu çok güzel. Pod x3live baktım ama aklımda bir iki soru kaldı. Ses kartı olarak kullanabiliyormuyuz. Onun haricindeki herşeyi gayet güzel.Line 6 Pod’lar seni tatmin edecektir.
YouTubeden dinlediğim kadariyla ses tonu çok güzel. Pod x3live baktım ama aklımda bir iki soru kaldı. Ses kartı olarak kullanabiliyormuyuz. Onun haricindeki herşeyi gayet güzel.Line 6 Pod’lar seni tatmin edecektir.
Benim de demek istediğim konu oydu bilgisayara bağlayıp ses kaydı alıyorum ve ses kartı olmadığı için ses geçilmeli geliyor. Ben bu olayın yaşamasını istemiyorum.Yani ses kartı olarak kullanabiliyor muyuz biraz saçma bir soru. Nasıl olsa ses kartı olarak kullanmak için processor almıyorsun. Ama dersen ki bunu kullanmak için ayrıyetten bir ses kartına ihtiyaç duyar mıyım, o zaman hayır duymazsın.
Bu konuda o fiyat aralığında dediginizden baska seçenek yok. Trex soul mate gibi alternatiflerde var ama gidip deneyip beğendiğinizi alacaksınız.Drive katları analog olan bir kompakt pedal almayı düşünüyorum çok sert distortionlar olmasa da olur rock ve blues tonları yeterli, aynı zamanda içerisinde cabin simlatörü bulunan evde direkt 2+1 ses sistemine bağlayarak çalacağım herhangi bir amfim yok. Ayrıca sahnede de direkt amfisiz sisteme girebileceğim bir sistem arıyorum.
Moore Red Truck , Nux cerberus ve Tech 21 Fly rig karşıma çıktı internette ama isteklerime cevap veriyorlar mı bilmiyorum. Önerilerinizi bekliyorum
Drive katları analog olan bir kompakt pedal almayı düşünüyorum çok sert distortionlar olmasa da olur rock ve blues tonları yeterli, aynı zamanda içerisinde cabin simlatörü bulunan evde direkt 2+1 ses sistemine bağlayarak çalacağım herhangi bir amfim yok. Ayrıca sahnede de direkt amfisiz sisteme girebileceğim bir sistem arıyorum.
Moore Red Truck , Nux cerberus ve Tech 21 Fly rig karşıma çıktı internette ama isteklerime cevap veriyorlar mı bilmiyorum. Önerilerinizi bekliyorum
Zoom g1x four bence güzel olur.
Distortion için ikisini de önermem şahsen, Zoom reverb, delay gibi efektlerde çeşitli ve güzel tonlar sunuyor ama distortion pek iyi değil bildiğim kadarıyla. Bana kalırsa analog distortion/fuzz pedalı almanı öneririm ama illa prosesör diyosan ikinci el Rocktronlara bakabilirsin oldukça kaliteli distortion tonları var yanlış hatırlamıyosam Judas Priest' de kullanıyodu Rocktron.Zoom g1x four alabilirim aslında ama pod 2.0 veya pocket pod ya da farklı bir zoom modeli mi alsam g2.1 veya g3x gibi, bunları kullanan arkadaşlar hangisini önerir? G3xn modeli var bir de. Yani çok model var, bilemedim hangisini alsam. Bir de do-re'de tükendi şeklinde görünüyor, belki de bulamayacağım bu modelleri, orasını bilmiyorum ama önce pod ve zoom arasında bir tercih yapıp sonra da çok pahalı olmayan bir modele karar vermem lazım. Kullananlar yorum yaparsa sevinirim 🙂 teşekkürler şimdiden.
Analog pedalda da nokta atışı yapmam lazım, gitara amfiye göre sonuç değişeceği için birşey alamadım kaldım öyle. Metal muff var onda da istediğimi bulamadım. Amfi ile idare ediyorum şimdilik. Dediğiniz Rocktronlara bir bakayım, olmadı yeni amfi alırım bir tane.Distortion için ikisini de önermem şahsen, Zoom reverb, delay gibi efektlerde çeşitli ve güzel tonlar sunuyor ama distortion pek iyi değil bildiğim kadarıyla. Bana kalırsa analog distortion/fuzz pedalı almanı öneririm ama illa prosesör diyosan ikinci el Rocktronlara bakabilirsin oldukça kaliteli distortion tonları var yanlış hatırlamıyosam Judas Priest' de kullanıyodu Rocktron.
Bu arada prosesörü amfiye taktığınızda güzel ton alamamanızın sebebi hem amfide hem de prosesöre kabin simülatörü bulunması olabilir. Yani 2 kabin simülasyonu üst üste biniyorsa kötü bir ses çıkar amfiden. O prosesörü eski kafa efektsiz analog bir amfiye girseniz daha iyi sonuç verir muhtemelen. Kapatabiliyorsanız kabin simulasyonlarından birini kapatıp deneyin. Aksi halde kullandığınız amfide herhangi bir dist. ya da od boost pedalının güzel sonuç vermesini beklemek biraz saçma olur çünkü dijital amfi. Kendi amfinizde denemeden kesinlikle almayın pedal.Merhaba, ltd ex-400 ve bc rich assassin (emg modifiyeli) gitarlar ile behringer v-tone gmx210 amfi ile kullanmak üzere ucuz bir prosesör almayı düşünüyorum. Amfimin üzerinde amfi ve kabin modellemeleri var. Yüksek gainde british amfi modellemesi ve U.K. kabin modellemesini birlikte kullanarak hoşuma giden tonlar alıyorum aslında (mid'leri kısmak kaydı ile), şöyle metallica'nın ilk zamanları tadında. Digitech rp12 prosesörüm var, bu amfide çok dijital sonuçlar verdi, amfinin return'üne bağlasam da. Hedefim şöyle parlak ama dolgun, jilet gibi distortion tonları almak.
Metallica, amon amarth, immortal, death tonlarına yaklaşabileceğim 1000 tl civarı bi prosesör istiyorum. Zoom ya da pod olabilir, iki markanın distortion tonlarından hangisi daha çok işimi görür? Ne önerirsiniz elimdeki aletlere göre?
Bu arada prosesörü amfiye taktığınızda güzel ton alamamanızın sebebi hem amfide hem de prosesöre kabin simülatörü bulunması olabilir. Yani 2 kabin simülasyonu üst üste biniyorsa kötü bir ses çıkar amfiden. O prosesörü eski kafa efektsiz analog bir amfiye girseniz daha iyi sonuç verir muhtemelen. Kapatabiliyorsanız kabin simulasyonlarından birini kapatıp deneyin. Aksi halde kullandığınız amfide herhangi bir dist. ya da od boost pedalının güzel sonuç vermesini beklemek biraz saçma olur çünkü dijital amfi. Kendi amfinizde denemeden kesinlikle almayın pedal.
Ben 2 lambalı blackstarda metallica kill em all tonu almak için düşük gain üstüne boost amaçlı bir od pedalı bağlayıp pedalın gainini çok düşükte tutuyorum. Şuradan aldığım tonu dinleyebilirsiniz. Pek uğraşmadığım bir kayıttı, hataları göz ardı ediniz. En azından duyduğum ton gerçek, dijital sistemlerden çıkan tonla karşılaştırdığımda.
Epiphone Les Paul Custom Pro ve Boss KTN-50 kullanıyorum clean için pedal önerisi yapabilir misiniz 1000 TL'ye kadar?
Pek bilgim yok kusura bakmayın clean tonlar için pedaldan bahsediyorum.Clean pedal ile ne kastettiniz?
Clean tonlar için pedala gerek yok.Clean dediğimiz zaten çıplak ses, cam gibi clean istiyorsanız lambalı amfilere bakmak gerek.Pek bilgim yok kusura bakmayın clean tonlar için pedaldan bahsediyorum.
Merhaba,Pek bilgim yok kusura bakmayın clean tonlar için pedaldan bahsediyorum.
Daha önceki mesajlarınızdan hatırladığım üzere elinizdeki ekipmanları çok yakında zamanda almışsınız. Aynı zamanda gitar çalmaya da yeni başlamışsınız. Size önerim daha başka ne alabilirim diye düşünmek yerine çalıp öğrenmeye odaklanın. Elinizdeki ekipman clean tonlar için de overdrive/distortion tonları için de gayet yeterli.Epiphone Les Paul Custom Pro ve Boss KTN-50 kullanıyorum clean için pedal önerisi yapabilir misiniz 1000 TL'ye kadar?