sologitarist1 demiş ki:Boss ME-50 mi, Line 6 Floor Pod Plus mı? (Pod2.0'ın sahne versiyonu)
Bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa çok sevinirim.
Abi pedala ihtiyacım var da pek anlatamadım demek istediklerimi. Yani örneğin chorus pedalında neyi önerirsiniz falan onu sormak istedim...ghostknight demiş ki:@emptywords0 setup ile kullanacagin gitari soylememissin. analog efekt alirken genel kural ihtiyacini hissettigin yani kullanacagin pedallari almaktir. bana su pedal lazim diyemiyorsan gitarinla hoparlor arasina ne kadar az sey girerse o kadar iyi. ama illa bir tavsiye istiyorsan clean gecislerde kullanmak icin chorus deneyebilirsin.
Death-Lead demiş ki:Merabalar
Bi overdrive pedalına ihtiyacım var. Düşük drive lı bol jangırtılı 😀 bi ton istiyorum. Yani en düşük drive lı bi crunch pedalı gibi.. Tizli, düşük driveda gainli gibi....
Yani Lambalı amfilerdeki overdrive tonu.. Lambalı amfiye ihtiyacın var demeyin biliyorum 😀
Sadece drive olarak istediğimi bulsam yeter. En yakın aleti istiyorum. 100 wat lambasız marshall amfimdeki overdrive ve bi kaç pedalla yakınlaşıyorum lambalı tonuna ama amfinin ayarlarını değiştirmem gerektiğinden pedala ihtiyacım var. .
Bi sürü overdrive pedalı var ama neden bisürü?? Kafamın karıştığı nokta bu?? Mesela boss un sadece overdirve olarak;
sd-1
od-3
dn-2 (dyna drive)
diye 3 tane modeli var?? Malesef bunları deneme fırsatım yok.
İstediğim tona en yakın "Kıraç" ın son albümündeki parçalar.. "İster sev ister sevme" şarkısının başında sadece gitar giriyo. İşte o ses.. Veya "dayan" parçasında söze girdiği andaki ritim gitar..
(Bu arada Kıraç ın bu şarkılarını mutlaka dinlemenizi tavsiye ederim. Gitar tonları süper. Sevmiyosanız bile sadece gitar tonu için dinlenir.)
Şimdiden Teşekkür ederim..
Death-Lead demiş ki:Merabalar
Bi overdrive pedalına ihtiyacım var. Düşük drive lı bol jangırtılı 😀 bi ton istiyorum. Yani en düşük drive lı bi crunch pedalı gibi.. Tizli, düşük driveda gainli gibi....
Yani Lambalı amfilerdeki overdrive tonu.. Lambalı amfiye ihtiyacın var demeyin biliyorum 😀
Sadece drive olarak istediğimi bulsam yeter. En yakın aleti istiyorum. 100 wat lambasız marshall amfimdeki overdrive ve bi kaç pedalla yakınlaşıyorum lambalı tonuna ama amfinin ayarlarını değiştirmem gerektiğinden pedala ihtiyacım var. .
Bi sürü overdrive pedalı var ama neden bisürü?? Kafamın karıştığı nokta bu?? Mesela boss un sadece overdirve olarak;
sd-1
od-3
dn-2 (dyna drive)
İstediğim tona en yakın "Kıraç" ın son albümündeki parçalar.. "İster sev ister sevme" şarkısının başında sadece gitar giriyo. İşte o ses.. Veya "dayan" parçasında söze girdiği andaki ritim gitar..
(Bu arada Kıraç ın bu şarkılarını mutlaka dinlemenizi tavsiye ederim. Gitar tonları süper. Sevmiyosanız bile sadece gitar tonu için dinlenir.)
mdkirk demiş ki:arkadaşlar tsl 100 deki drive tonlarını almak için hangi pedalı ya da hangi konfigürasyonu onerirsiniz.birde bir dist pedalı üzerine ibanez ts9 girsem tonları bozarmı ben amfinin drive i üzerine girdim sustain arttı ton bozulmadı ama boss md2 ye girdim sesler bozuldu yardımlarınızı bekliyorum
Death-Lead demiş ki:Death-Lead demiş ki:Merabalar
sd-1
od-3
dn-2 (dyna drive)
Arkadaşlar istediğim ton bu linktedir. ""İndirmek için sadece tıklamanız yeterlidir (Yönlendirme yoktur)"" ... Bu tonun overdrive ına en yakın marka ve model söyleyebilirmisiniz? Bu arada dosyada arka arkaya 2 kısa parça vardır.. (parçalar kıraç ın son albümündedir. 2.si "dayan" parçasının girişidir. Vokalleri kestim gitar anlaşılsın diye)
link : http://www.herkesdinlesin.com/mp3/okansal-soundlike.mp3
Anlayacağınız Bana Çok zayıf bi drive gerek olacak... Ds-1 in drive ını sıfıra getirince bile çok öyle anlatim... Yani gaini tamamen kısıp leveli açtığımda ses az drive olarak. Yani kısacası (Baya uzun oldu çünkü) En cansız drive lı overdrie pedalı öneriniz...
..
Eğer paran varsa ts9 al ama ikinci elini bulmak biraz zor.Death-Lead demiş ki:Lambasız amfim var, sd-1 mi ts9 mu?