xhornetxx demiş ki:
Evet arkadaşlar bende size katılıyorum en doğrusu bu. Benim içinde gitar tele ' dir. Ancak bu grunge ın sadece tele ile yapılması anlamına gelmez. Ben de sadece tele'yle bu işin olabileceğini söylemeye çalıştım (özellikle evde blues falan deyince.) Bu iş les paul le de olabilir stratlada... Arkadaş DS1 yazmamı eleştirmiş. Ben ds1'in gaini kökleyince mükemmel grunge tonları aldım single manyetikle. Bu iş ds2 ile çok daha güzel oluyor ondan dolayı ds1 satıp ds2 aldım. Pedal konusunda ds2'i veya ds1'i şiddetle tavsiye ederim.
Neyse bir fiyat araştırması yapalım... (1500-2000 'e göre) Ben sırf grunge çalsam bu setup'ı alırım bu sadece benim kendi tercihim.
Fender Squier Standart Fat Strat(HSS) - 500 TL
Marshall MG50DFX - 650 TL
Boss SD1 -75 TL
Boss DS2 - 105 TL
MXR M109 6band eq - 165 TL
Boss CE5 - 135 TL
Toplam: 1600 falan...
Bu setup'ın seni rahat rahat görüteceğine inanıyorum. Squier standart fat strat'a bir manyetik modifiyesi yapabilirsin. Daha güçlü bir humbuckerla daha iyi sonuç elde edersin belki. MG50DFX yerine belki AVT20 de olabilir? senin ihtiyacına göre eğer sahnede falan çalmıcaksan avt20 ev için daha iyi ve kaliteli olabilir (preamp'i tuplu cunku). Neden çoğunu boss önerdiğimi sorarsan ben boss pedallarını çok severim. Fiyat performans açısından çok iyiler. Zaten anca yetdi bize söylediğin rakam içinde. Efekt Pedalı olarak chorus çok önemli bence, pearl jam falan çalacaksan ilerde yanına bir crybaby de fena olmaz. Manyetik modifiyesi falan yapsan birde crybaby falan alsan 2000 olur işte 😀
Yardımcı olabildiysem sevindim bunlar benim tercihimdir.
o kadar para verip o kadar işlevsiz bir setup önermişsin bence
😀
Bence herşeyi ikinci el alıp yukarıdaki setuptan en az iki kat daha performans alınabilecek bir setup öneriyorum.
Gitar;
Fender Standart Strat veya tele(ikinci el 650-700ytl)
veya
Epiphone LP Standart veya yukarı modeli(650-800ytl)
Amfi;
Marshall Vs100 veya Eşdeğeri Hybrid amfi(~600ytl)
Pedal;
Digitech Grunge
😀
Boss BCB60 board
Belki bir eq bir de wah.
senin zevkine göre (~500ytl)
=~1800ytl ye full setup