rostocker demiş ki:aklındaki pedallar gayet iyi (analog olan).Her şey senin ne tarz çaldığına bağlı aslında.Ben de zamanın da prosessorle başladım sonra analoga döndüm.Çaldığım tarza yönelik bana yetecek pedalları aldım,alıyom da.Ben analog pedala döndüm çünkü gerçek sesler almaya başlamıştım,prosessörle dijital sesler aldığıma inanıyordum yani özetleyecek olursak analog sesler beni tatmin ediyor,tabi bu herkese göre değişir.Yalnız anolog pedal işi pahalı diyorsun ama bi yandan da boss gt-8,pod xt ve yanına bi kaç distortion pedal diyorsun.Tezat olmuş,iki seçenek de pahalı bence.Bu işe gireceksen cebinde belli bi para olmalı zaten.Sana önerim şudur:
Tarzına göre pedalları seç,dene karar ver beğendiğini al.İlla tüm pedalları bir anda almak zorunda değilsin sabret forumları takip et ucuza temiz 2.ci el pedallar düşüyor.İlla sıfır almak zorunda da değilsin.Paranı biriktir,cebinde paran oldukça bi pedal al.Ama iyi bi pedal al onla uğraş her şeyini çöz,sonra yine cebinde paran olunca bi pedal daha alırsın ihtiyacın olan.Bu böyle devam eder sonu yok bide bu olayın 🙂
Öncelikle müzikle profesyonel "para kazanmak" olarak uğraşmıyorum.İmzamda gördüğün gibi Cort kx1 gitar ,roland cube30,digitech rp200a sahibiyim.Klasik gitardan elektro dünyasına geçmeyi düşündüğümde yaptığım araştırmada genelde al bir prosesör herşeyi öğren dediler bende dedikleri gibi yaptım gerçekten kalite olarak şu an sahip olduklarım beni tatmin etmesede ilk başlarken birçok şey hakkında bilgi sahibi oldum.
Öncelikle Cort kx1 gitarımı ve kullanamadığım Cube 30 amfimi satıp üzerine para ekleyip "yurt dışına giden bir tanıdık olursa" Jackson dk2m veya ona alternatif olabilecek bir gitar almayı düşünüyorum.
Fiyatlara baktığımda boss dd6 -crybaby q535 türkiyede 300ytl yi geçiyor.Daha bunun equalizer ,compressor ,reverb ,chorus ..... tonla efekti var.Bu tonla efektlere vereceğin para milyarı katlar.Ya flanger ı napacaksın diye düünebilir insan ama bir Megadeth bazı parçaları çalmaya kalktığınızda flangersız olmayacak.Analalog sete rp200 girip kaliteyi düşürmekte çok saçma olduğu için maliyet olarak yine prosesörler bana daha mantıklı geliyor.
Boss gt10 ,line6 X3 live ,digitech gnx4,zoom g9.2 ,vox tonelab le gibi gelişmiş multi effect prosesörler yabancı sitelerde 500$ fiyata bulabiliyor.Bunlardan tercihen biri alınıp Randall rg50tc veya marshall avt50 gibi "650$ yurtdışı fiyatı" bir amfiye bağlanıp sound olayınız 1200$ gibi bir fiyata çıkar.Ama nekadar tatmin edici olur bunu denemeden benim gibi hayatında sadece cube 30 ve rp200 kullanmış biri karar veremez.