Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Sırf yakışıklılığı ve daha kolay kullanımı yüzünden Line 6'yı seçerdim.
yakışıklılığa bakacak olursak en güzel görüntü bence gt 8 e ait :D ben şahsen onu beğeniyorum vede gt 8 kullanıyorum çok karışık bir alet ama çokta başarılı yani gt 10 almadığım için şükrediyorum :D yani pod 500 veya gt 100 almayacak biri olsam gt 8 alırdım. canavar gibi prosesor çokta karışık 2 aydır daha çözemedim bu aleti tamamen :D hatta gt 100yerine gt 8de düşünülebilir yani...
 
İki cihaz da işine yarayacaktır. Hani keşke diğerini alsaydım gibi bir durum oluşmaz kafanda. Ancak bu iki cihaz, diğer prosesörlere göre (örneğin bi boss me-70'e göre) karmaşık cihazlardır. Ton yazmak, üretmek için bilgi ister. Satın almadan önce ikisinide müzik mağazalarında iyice kurcalamanızı öneririm bu yüzden. Tekrarlıyorum, ikisi de güzel cihaz, başlık tavsiye başlığı, ben hd500ü tercih ederdim. Amfi-kabin sim. olayını daha çok beğendiğim için.
 
Ton yazmak artık eski cihazlar gibi zor değil hem zaten hazır patch'ler var ton yazmanıza bile gerek yok. Patch'ler üzerinden de edit yapılabiliyor nasıl olsa.
 
Zoom'un g3 serisi prosesörünü denemeni öneririm. Bağlantı vb açısından pod 500 gibi değil ancak ses kalitesi tatmin edici. Pod 500 almaya karar verirsen de biraz bekle derim, line 6 Helix çıktığında 500/500x'in fiyatı düşebilir.
 
bence ben tc electronic chorus diyorum başka birşey demiyorum onun üstüne başka chorus pedalı tanımam ben olsam tc electronic chorus pedalını alırdım niyemi?

bfmv tc electronic chorus pedalını kullanıyor örnek parça olarak bunu dinle kararını sen ver. duygu...
 
bence analog pedal al gitsin hepsinden iyidir prosesor illaki dijitaldir analog tonları vermez. analog setup ise bam başka bir dünyadır..

Ben amfinin loop kısmında Alesis Midiverb kullanıyorum, ondan önce de Zoom 9150 kullandım. Hiç de öyle plastik, dijital bir hava yok ikisinde de. Kaldı ki analog pedallar en iyi sonucu lambalı amfi veriyor. Ama gel gör ki, pedallar da ya her amfi ile anlaşamıyor veya tersi amfiler inatçı, seçici çıkabiliyor.
 
Ben amfinin loop kısmında Alesis Midiverb kullanıyorum, ondan önce de Zoom 9150 kullandım. Hiç de öyle plastik, dijital bir hava yok ikisinde de. Kaldı ki analog pedallar en iyi sonucu lambalı amfi veriyor. Ama gel gör ki, pedallar da ya her amfi ile anlaşamıyor veya tersi amfiler inatçı, seçici çıkabiliyor.
haklısın, yani ben onu kesin çare olarak söyledim aslında ama analog alırsa kurtulur en iyi sonucu elde eder lambalı amfi nihayetinde tabi.. ben zoom 9150 boss gt 100 line 6 çok dijitaldir demiyorum ama nihayetinde prosesor nede yapsan analog tonu vermez. yani o prosesorları alacağına gidip adam gibi analog dizmesi daha mantıklı daha sonra marshall jvm lambalı amfi mesela alabilir artık o ona kalmış ama (ben olsam laney ti100 iommi signature alırdım tabide :D) alınır. ama yok bütçem yetmiyor dersen (şahsen benimki yetmiyor :D) prosesor alabilirsin ama eğer ki tc electronic g- system e bütçesi yetiyorsa gidip onu alsın. çok fevkalede dehşet bir prosesor.. prosesor demeye utanıyorum yani o alete.. g system hiç dijital bir prosesor değil analogun ta kendisidir. nova system ile kıyaslanamaz.
 
Son düzenleme:
Olur mu yahu? G System Multiefect Prosesör, nasıl dijital değil? Yoksa 25 efekti nereye sığdıracaksın. Tamam övesin gelmiş eyvallah da, yanlış anlamaya meydan vermeden övrgülerimiz dizelim :)

Prosesörlerde asıl unsur AD/DA çevricisidir. İşin orasında sorun yoksa prosesör doğala en yakın şekilde tınlar.

Pedal dizmekle de iş bitmiyor. Sinyal kaybı, bypass sistemleri, buffer vs. hadiseler var pedal işinde de. Neyse, çok dırdır yaptık. Güzel amfisi ve parası olan dizsin analog pedalları :)
 
Geri
Üst