Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Hocam satcidan fiyat almistim size de ileteyim ozelden. Bu arada satici ile bir ilgim yok tanimam etmem. Sadece fikir olarak soyluyorum. 12 inc hoparlorlu baska lambali amfi goremedim ben bu fiyatlarda lambali olarak. Blues icin blackstar belki en iyi amfi degil, hatta iyi degil ama yuksek seste 10 inc bir speaker ile alacaginiz iyi blues tonlari baterinin yaninda ne olacak?? Ev kullanicisi olarak cok daha iyi alternatifler var ama kesinlikle.
 
Merhabalar, amfi konusuna cok kafa yordum ve her araştırıp bilgi edinmeye çalışan, aletlere yabancı insan gibi kararsız kaldım . İki seçenek oluşturdum kafamda forumdaki amfi ilanlarından bütçeme uygun olanları da işin içine katarak;
1- Randall rg75 (750 lira) + delay pedalı(klon pedal 100 lira desek) = 900 lira
2- Engl gigmaster 15 head (1100 lira) + 1x12 kabin ( 400 liraya bulsam bir tane) + delay ve reverb pedalı ( 200 lira) = 1700 lira
Thrash metalmis heavy metalmis, bunların sololarıymış, bu işlerle uğraşmayı seviyorum genellikle zaten, İki seçenekte de çekincelerim var: Randall'ı seçersem bana yeterli organikliği veremeyeceği konusunda korkum var, Engl'yi seçersem de sistemi kurup çalmaya başladığımda 'çok para vermişim daha fazlasını beklerdim' diyip hayal kırıklığına uğramaktan korkuyorum. Biri transistörlü biri lambalı amfiler tabii ki farklılık olacak ama Randall'ı alırsam da mümkün olduğu kadar organik, tatmin edici tonlar almak isterim ve bunu bana verebileceğinden emin olamıyorum Randall'ı deneme şansım da yok, internette de pek net bir bilgi, kaliteli ses kaydı bulamadım ne yazık ki. Nasıl bir yol izlemem gerektiğine karar veremedim. Kusura bakmayın acemiyim bu alet edevat konularında. Başka amfi önerilerinizi de dile getirirseniz çok sevinirim. Teşekkür ederim.
 
2 amfide elimden geçti gigmasterla thrash metali unut tekbaşına. randall daha gainli metal yapılır ama solid state bir amfi hemde ucuzmuş randall .hatırladığım kadarıyla randalda sesi açınca daha iyi oluyordu içinde 1 adet at7 idi galiba lamba olması lazım.
 
Fiyat/performans acisindan Randall'i oneriyorsunuz hocam yanlis anlamadiysam. Peki Randall'i kullandiginiz sure icinde ton hissiyati organikligi acisindan memnun kalmis miydiniz? Fx looptan bir kac modulasyon pedali girsem pedallarin iyi performans verdigi bir amfi mi?
 
Gigmaster kullanmadım ama bildiğimiz alltube amfilerden olmadığını okumuştum. Alltube olmamasının artısı eksisi nedir, detayını bilemiyorum. Biri açıklarsa bende öğrenirim :)

Ben deneme fırsatı bulup oldukça beğendiğim jet city jca22h veya 50h + harley benton G212 vintage cab almanızı tavsiye ederim. "Fiyatına göre" benim çok beğendiğim bi model. Thomanndan alındığında gümrüğü kargosu margosu dahil yaklaşık 550 euro falan tutuyor. Daha küçük kabin ile jca22h+112 cab kombinasyonu yapıldığında dahada ucuz 400 euro falan tutuyor...
 
Fiyat/performans acisindan Randall'i oneriyorsunuz hocam yanlis anlamadiysam. Peki Randall'i kullandiginiz sure icinde ton hissiyati organikligi acisindan memnun kalmis miydiniz? Fx looptan bir kac modulasyon pedali girsem pedallarin iyi performans verdigi bir amfi mi?
Az durdu elimde sadece 2 amfi arasında thrash metal dediğiniz için randall dedim fiyat performans olarak, yoksa gigmastera okadar para verip o dediğiniz tonlar çıkmıycaktı,randall dediğim gibi sesi açınca metal de zevkli bir çalım sunuyordu onu diyebilirim ..
 
Engl Gigmaster 30 deneme sansim olmustu. Salt amfinin tonuyla metal yapmak pek mumkun degil. Ancak.gain boost yapacaksin, yuksek outputlu bi gitarin olacak falan ama hala garantisi yok..

Piyasasini bilmiyorum ama Blackstar Ht5 Metal bakabilirsiniz, zamaninda benim de arastirdigim bi amfiydi. Gain olarak yeterli gelecektir ama clean tonlari tatmin eder mi? O da sizin bi clean tondan ne beklediğinize bağlı :)
 
Geri
Üst