Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

hackeiommi hocam aynı zamanda sizi sx uzmanı olarak gördüğümden soruyorum bu amfiden sonra ana gitar olarak sx sst62 gelebilir.bu bakımdan da değerlendirebilirsiniz en iyi eşlik edicek gitarı
 
şu an sunrise marka bi strat tipi gitar var ama benim değil emanet , amfimde yok :p

Valla iyice deneyerek al, akort stabilitesi hiç belli olmuyor stok SX 57 ve 62'lerde. Benim 62'yi ilk aldığımda tremolo kullanmaya göreyim, gevşek lastikli don misali anında kaçıyordu akort :D Bir de o vintage mandalları oldum olası sevemedim. Tel takarken çok zorlar beni. Bu yüzden ilk aldığında en azından o plastik üst eşiği, bir ihtimal de burguları değiştirmeyi düşünebilirsin.
 
Son düzenleme:
Tekrardan Selam;

Bugün tekrar Ankara Hatay sokaktaydım birkaç transistörlü amfi denedim. En son niyetim pedalboarddan yanaydı ancak birkaç güzel transistörlü kombo amfi gördüm fiyatları bir pedalboard civarına geliyor diye aklıma yatar gibi oldu fazla büyükte görünmedi. Şimdi hem denediğim modellerle ilgili görüşlerimi paylaşmak istiyorum hem de nasıl bilirdiniz diye soruyorum almayı düşündüğüm modeli. Kullanan edenler olmuştur elbet.

hughes and kettner attax 100

İlk denediğim model bu oldu, alman üretimiymiş sanırım amfinin duruşu malzeme kalitesi herşeyi pek güzel geldi gözüme. 4 farklı kanalı bulunmaktaydı; Clean kanalı ile pek ilgilenmedim ama aşırı sakin tonlar isteyen birinin tatmin olacağını sanmam çünkü genel olarak hi gain bir profili vardı karakterinde. Hemen ardından Crunch olarak adlandırılan kanalı bulunmakta; gain köklendiği vakit 80lerin boostlanmış Marshall sounduna yakın bir karakter veriyordu. Memnun kaldım denebilir tonlardan. Ardından Lead ve Ultra kanalları geliyordu. Bu iki kanalın kontrolü aynı potanslar aracılığıyla yapılmakta. Gerçekten güçlü bir yapıda çok boğuk değil çok parlakta değil tam ayarındaydı herşey ama kafamdaki sounda çok az uzak kalıyordu. Yine de denediğim en kaliteli transistörlü amfilerden biriydi diyebilirim.

Randall KH75

Doğrudan drive kanalına geçtim klasik potans ayarlarımı koydum ve uzun zamandır duymak istediğim o tonları bulunca inanılmaz bir haz aldım diyebilirim. H&K'a göre biraz daha hacimli ve keskin tonlara sahip bir amfi. Almayı düşündüğüm amfi de bu oldu zaten. Metallica soundunu pek sevmem Kirk zaten çok sevdiğim bir müzisyen değil ama amfiye ne koydurduysa benim istediğim kıvama gelebildi ayrıca içinde celestion 12 hoparlör bulunmaktaydı bu da ayrı bir güzellik gibi geldi gözüme. Kafamdaki tonları kelimelerle anlatamadığım gibi bu amfinin aradığımı nasıl verdiğini de anlatamıyorum malesef. Ama bugüne kadar ton arayışımda en etkili olanlardan biriydi bu amfi.

Marshall Valvestate2000 AVT

Sadece 30 saniye denedim. Marshall logosunu üstünden kaldırsalar veya Mega Amp Ashton gibi birşey koysalar şaşırmazdım diyebiliyorum sadece. Veya ilk girişimlerimde ben ayarlayamadım. Yine de hiç beğenmediğimi rahatlıkla söyleyebilirim.

Randall RX75

Az önceki Kirk Hammett signatureın biraz daha cılızı diyebilirim. O modelde 2 farklı drive seçeneği varken bunda 1 tane bulunmaktaydı. Biraz daha Hard rock tarzı işlere gidecek cinsten bir karaktere sahipti. Kötü değil ancak aradığım amfi de değildi.


Kısaca deneyimlerim bu kadar siz de Randall KH75 ile ilgili düşüncelerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim fiyatını da uygun buldum ayırttım amfiyi de zaten birkaç güne alacağım.
 
Amfiyi aldım bugün 2.el bayağı kelepir bir ürün buldum 1000tl civarı param da cebimde kaldı diyebilirim onunla da boost niyetine kullanırım diye bir pedal aldım. Amfi tonları bahsettiğim gibi tam istediğim ayarda. Evde en kütür kütür halinde kullanamıyorum ama potansiyelini ve düşük seste de lambalıya göre daha stabil olduğunu bildiğimden kafam rahat. Pedal olarak MXR Distortion III aldım. Analog konusunda çok bilinçli değilim ama boost niyetine baktım tonda güzel bir yükselme yarattı diyeyim özetle şu an için herşeyden memnunum güzel bir mikrofon ayarlayınca bir video da atarım. Evde bile sahip olduğum duyum ile And Justice For All ve Master Of Puppets albümünden çoğu şarkıyı çalarken cover yapar gibi değil de daha farklı bir hissiyatla çaldım.

Özetle mutluyum uzunca bir süre başınızı şişirmem abilerim :D
 
Abi işte Randall KH75 alacağım demiştim ya onu aldım

12360032_10207573854001080_7740098166041577512_n.jpg
 
Herkese merhaba. Öncelikle konuyu açma nedenimi söylemek istiyorum. Fender stratocaster meksika sahibiyim, gitara oranla amfim çok sönük kalıyor. 200 lira değerinde bir amfim var ve bu bana yetmiyor. Stilim daha çok pink floyd gibi progresif şarkılar. Pedal setup ile güzel tonlar alabileceğim bir amfi arıyorum. Bütçem 1500 lira dır .
Şimdiden önerileriniz için teşekkürler...
 
Bence almak istediğiniz tonu biraz daha açıklayın. Daha sağlıklı yardımcı olabiliriz. Bir de lambalı mı istiyorsunuz tranaistörlü mü? Laney Cube lambalı (Aslıda tüplü de neyse.) bir amfi (Hakeza ampli.) iken Champion 100 transistörlü. Champion'da ayrıca efektler var. Pedala ihtiyaç duymazsınız. Ha tabi benim tercihim ikinci el BJ olurdu.
 
Geri
Üst