Tekrardan Selam;
Bugün tekrar Ankara Hatay sokaktaydım birkaç transistörlü amfi denedim. En son niyetim pedalboarddan yanaydı ancak birkaç güzel transistörlü kombo amfi gördüm fiyatları bir pedalboard civarına geliyor diye aklıma yatar gibi oldu fazla büyükte görünmedi. Şimdi hem denediğim modellerle ilgili görüşlerimi paylaşmak istiyorum hem de nasıl bilirdiniz diye soruyorum almayı düşündüğüm modeli. Kullanan edenler olmuştur elbet.
hughes and kettner attax 100
İlk denediğim model bu oldu, alman üretimiymiş sanırım amfinin duruşu malzeme kalitesi herşeyi pek güzel geldi gözüme. 4 farklı kanalı bulunmaktaydı; Clean kanalı ile pek ilgilenmedim ama aşırı sakin tonlar isteyen birinin tatmin olacağını sanmam çünkü genel olarak hi gain bir profili vardı karakterinde. Hemen ardından Crunch olarak adlandırılan kanalı bulunmakta; gain köklendiği vakit 80lerin boostlanmış Marshall sounduna yakın bir karakter veriyordu. Memnun kaldım denebilir tonlardan. Ardından Lead ve Ultra kanalları geliyordu. Bu iki kanalın kontrolü aynı potanslar aracılığıyla yapılmakta. Gerçekten güçlü bir yapıda çok boğuk değil çok parlakta değil tam ayarındaydı herşey ama kafamdaki sounda çok az uzak kalıyordu. Yine de denediğim en kaliteli transistörlü amfilerden biriydi diyebilirim.
Randall KH75
Doğrudan drive kanalına geçtim klasik potans ayarlarımı koydum ve uzun zamandır duymak istediğim o tonları bulunca inanılmaz bir haz aldım diyebilirim. H&K'a göre biraz daha hacimli ve keskin tonlara sahip bir amfi. Almayı düşündüğüm amfi de bu oldu zaten. Metallica soundunu pek sevmem Kirk zaten çok sevdiğim bir müzisyen değil ama amfiye ne koydurduysa benim istediğim kıvama gelebildi ayrıca içinde celestion 12 hoparlör bulunmaktaydı bu da ayrı bir güzellik gibi geldi gözüme. Kafamdaki tonları kelimelerle anlatamadığım gibi bu amfinin aradığımı nasıl verdiğini de anlatamıyorum malesef. Ama bugüne kadar ton arayışımda en etkili olanlardan biriydi bu amfi.
Marshall Valvestate2000 AVT
Sadece 30 saniye denedim. Marshall logosunu üstünden kaldırsalar veya Mega Amp Ashton gibi birşey koysalar şaşırmazdım diyebiliyorum sadece. Veya ilk girişimlerimde ben ayarlayamadım. Yine de hiç beğenmediğimi rahatlıkla söyleyebilirim.
Randall RX75
Az önceki Kirk Hammett signatureın biraz daha cılızı diyebilirim. O modelde 2 farklı drive seçeneği varken bunda 1 tane bulunmaktaydı. Biraz daha Hard rock tarzı işlere gidecek cinsten bir karaktere sahipti. Kötü değil ancak aradığım amfi de değildi.
Kısaca deneyimlerim bu kadar siz de Randall KH75 ile ilgili düşüncelerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim fiyatını da uygun buldum ayırttım amfiyi de zaten birkaç güne alacağım.