Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Tekrardan merhabalar. Bir kaç gün önce gitar önerisi istemiştim. Ama çoğu kişi amfi almamı tavsiye etti. Bende gitar mı amfi mi alsam karar veremedim o yüzden amfi tavsiyesi üzerine bir başlık açtım. Öncelikle Sert drive tonları arıyorum. Clean tonlarının çok iyi olmasına gerek yok. Bütçem 3500 TL. Daha sonra ise kendi pedal setup'ımı dizmeyi düşünüyorum. Açıkcası kafa+kabin kombinasyonu mu yoksa combo versiyonu mu karar veremedim. Kafa+kabin de bütçeyi biraz arttırmam gerekiyor. Birde bir kaç yıl beni idare etsin istiyorum. Bu arada babamı hala 2.el'e ikna edemedim :D

Aklımda ENGL Gigmaster 15 yada 30 watt modelleri var. Aslında bir yandan Mesa istiyorum ama baya pahalı :D Her türlü öneriye açığım. Birde aklımda, ilk gitarı alıp, 4-5 ay bekleyip bir Mesa almakta var ama bilemiyorum. O yüzden bende bu konuyu açma gereği duydum. Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler :)
 
elimde bir kafa kabin var. fender prosonic. 4x12 v30 kabiniyle birlikte. fender bunu vaktiyle sert amfi piyasasına girmek için meşhur bruce zinky'ye yaptırıyor. cleanler vox gibi, drivelar mesa gibi duyuluyor. epeyce de satıyorlar. milletin fender önyargısı yüzünden satış çıtasını tutturamayıp bi yerden sonra üretimini kesiyorlar. yıllar sonra zinky olmadan super sonic denen amfiyle tekrar piyasaya giriyorlar ama super sonic, prosonic gibi olmuyor ve prosonic hala aranan bir amfi olarak kalıyor.

skunk'ın gitarcısı ace hala bu amfiyle sahneye çıkar mesela. türkiye'de de epey kullananı var. çilekeş kullanmıştı bi dönem. athena'da görmüştüm.
ve benim bu amfiye tanışmama sebep olan bulutsuzluk özlemi de bu aleti kullananlar arasında.
iş böyle bir şey...

bütçeni aştığını biliyorum ama düşünürsen ve diğer düşünenlere yardımcı olurum..
 
Bende blackstar ht metal 5 combo var. Drive tonları iyi hocam. Ben comboyu 1700 - 1800 arası birşeye almıştım. Sen kafa kabin alabilirsin. Blackstar'ın genel olarak drive tonlarının iyi olduğunu söylüyorlar
 
Aynı bütçeye sahip olup araştıran,deneyen biriyim önerim babanı ikinci ele ikna edip Mesa mini rectifier alman ortalama 3000 TL civarı maliyeti olur kendine göre 1x12 veya 2x12 kabin alırsın ohh mis.Ayrıca bir kaç yıl beni idare etsin demişsin,seninde bildiğin gibi Mesa amfiler ömürlük oluyor hem işçiliği hem tonu gerçekten kaliteli.
 
3500 lira bütçe ile blackstar almanı önermem, tavsiyem engl'lardan yana olur(blackstar artisan serisi olabilir gerçi bunu dışında tutalım.).
EVH'ları öneriyorlardı, fiyatından pek haberim yok gerçi, 2. elini alabileceğini düşünüyorum.
Laney lionheartlara bakabilirsin benim baya ilgimi çekmişlerdi :)
 
3500 lira bütçe ile blackstar almanı önermem, tavsiyem engl'lardan yana olur(blackstar artisan serisi olabilir gerçi bunu dışında tutalım.).
EVH'ları öneriyorlardı, fiyatından pek haberim yok gerçi, 2. elini alabileceğini düşünüyorum.
Laney lionheartlara bakabilirsin benim baya ilgimi çekmişlerdi :)
ENGL ve Evh da güzel amfilerdir (youtube da izlediğim videolarla göre) ancka laney hakkında kötü yorumlar okumuştum.Hatta bu forumdan aratabilirsin.
 
Bütçeni artır ve ikinci el bir Mesa Dual Rectifier al derim. En fazla bir yaz beklersin ama değer. Ama sesini açamam diyorsan Mini Rectifier'dansa İronball çok çok daha iyidir.
 
Geri
Üst