Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

yaklaşık iki yıldır t&t sister suntadan bir gitar kullanıyorum artık değiştirme zamanı geldi 800 tl bütçem var hss yada h.h gitar almak istiyorum fakat hangi markalardan uzak durmalıyım hangi markaları denemeliyim tavsiyeleriniz nelerdir
 
Bir arkadaşım için gitar arıyoruz.
2 Özelliğe dikkat ediyoruz
1- American strat gibi geniş ton yelpazesi olmalı genelde blues rock ağırlıklı
2- Jak girişinin gitar üzerinde olmaması bknz:
71AIVVzVQcL._SL1500_.jpg
2.el alacağız
 
Nerede sormam gerektigini bilmedigim icin burada soruyorum. Elimde satmak istedigim yaklasik bir yil önce aldigim ter temiz ve sorunsuz bir Ibanez var. Bu gitarin 1. el fiyati yaklasik 1300 euro. Sorum, bu gitari 1. el fiyatina kiyasla yuzde kac daha ucuza satmaliyim? (yurt disinda yasiyorum)
 
Nerede sormam gerektigini bilmedigim icin burada soruyorum. Elimde satmak istedigim yaklasik bir yil önce aldigim ter temiz ve sorunsuz bir Ibanez var. Bu gitarin 1. el fiyati yaklasik 1300 euro. Sorum, bu gitari 1. el fiyatina kiyasla yuzde kac daha ucuza satmaliyim? (yurt disinda yasiyorum)
Turkiyede %60a satmadigin sürece alıcı bulmaz ama yurtdışında tamamen piyasasına göre. O ülkede hiç 2. El platformu yok mu? Veya reverbden örnek alabilirsiniz.
 
Merhabalar bir tane fender var almak istediğim. Üstündeki seri numarasını orijinal sitesinden aratıyorum çıkmıyor. Ama başka sitelerden denediğim zaman çıkıyor sizce neden?
 
Bana göre normal les paul stüdyolarda bayağı güzel. Deneyerek güzel studio bulabilirsin. Ben gold hardware wine red var. Şekil olarakta ton olarak çok iyi bana göre. Biraz şans işi diyorlar kötü studiolara da denk gelebilirimişsin ama ben ilk elime aldığımda bayılmıştım.Sıfırını peşin olarak 3000 tl civarı almıştım. Hale severek çalarım beş yıl oldu. Bonamasa dahi iyi olabilirdi belki zevk renk. Deneyerek al. Eline alınca gitarı beni al diyorsa o gitarı senindir. Sonuçta fiyatlar oldukça yüksek artık. Studiolar sıfırları uçmuş durumda, standartlar zaten feci fiyatları. İkinci el alacaksan ve gitar tecrüben yoksa bilen biri ile gitarı dene kazıklanma. Bol şans umarım istediğin gitarı bulursun.
 
Son düzenleme:
3000-3200 dolar civarında evladiyelik bir Gibson a sahip olmak istiyorum. Standard modelleri ile ilgilenmeye başladım. Traditional mı HP mi diye de karar veremedim. Farklarını da sadece weight relief ve son perdelere ulaşım kolaylığı diye biliyorum aslında bu yüzden HP tercih ettim. Custom açısından hiç bir bilgim yok. Önerilerinizi bekliyorum...
 
Hard Rock, heavy metal, zaman zaman blues-rock ve yine zaman zaman metal türevleri için prs se custom 24 mü yoksa jackson slx soloist mi önerirsiniz. Bu arada türkiye'de jacksonun slx soloist modelini bulabileceğim bir yer var mı ?
 
Arkadaşlar ben slipknot, lamb of god tarzı şeyler çalmak istiyorum Allah izin verirse iyice öğrenince. Sorum şu iki gitar arasında kaldım sizce ibanez grg170dx mi alsam yoksa ibanez grgr121ex mi amfi olarakta ibanez ıbz10g sizce nasıl iyimi
 
Geri
Üst