Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Sağlam bir tonun temeli gitar ve amfidir. Amfi iyi olduktan sonra, kişisel zevklere göre pedal bulup dizmek zaten zaman alan bir iş. İyi bir amfi, orta kalite bir gitarı da kurtarır hem. Doğru şıkka yatkınsın zaten.
 
Ben anlayamadım hacı. Eğer bi amfin varsa onla oyalan sabret iyi bi amfi al. Gidip tekrardan kötü bi amfi alıp sonradan iyisini alırım demek saçma bence :)
 
Ben yakında yeni gitarımı alacağım için elimde para kalmıyo nerdeyse. Alacağım gitar(çok büyük bi ihtimalle) Schecter Jeff Loomis FR, 7 telli emg 707 manyetikli bir gitar. Elimdeki amfiyse Cort CM10G :D Doğal olarak amfiyi değiştireceğim ama elimde para kalmıyor.

Soracağım asıl soru: Yavaş yavaş bir sistem mi toplamalıyım yoksa parayı biriktirip tek seferde sağlam bi kafa-kabin mi? Evde kullanacağım için lambalı olacaksa 5 watt'ı geçmesini istemiyorum, transistörlüde çok uçmadıkça watt'ı önemli değil.

Benim kafamda birkaç düşünce var
-Sadece volume potu olan ufak bi head amfi alıp ardından ilk önce eq sonra drive şeklinde yavaş yavaş adam gibi bi şey yapmak(Uzun sürebileceğinden çekiniyorum).
-Uzun süre sabredip sağlam bi amfi alana kadar beni idare edecek efektli bir amfi almak(burda aklımda roland cube 20xl ve peavey vypyr 15 var).
-Bu amfiyle devam edip param hazır olduğunda adam gibi bi kafa kabin almak.
-Drive tonları güçlü efektsiz sağlam bir amfi almak(en yatkın olduğum bu)

Adam gibi para: +800TL
Şu anda amfi alırsam bulabileceğim para: 300-400TL(Polyanna iyimserliğiyle)

Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.
amfi için vox vt20 almanı tavsiye ederim. içerisinde 99 modelleme var ilerde setup düzeceğin için şimdiden ön bilgi sahibi eder seni processor derdinde olmaz. fiyatı da gayet makul 480 tl falan. roland olsun peavey olsun sil bunları dediğim amfiyi araştır ;)
 
VT+ serisini biliyorum ama ağırlıklı olarak metal çalacağım için fazla güvenemedim.

Beyler teşekkürler hepinize, şimdilik -vt+ dışında- her koşulda birkaç ay para biriktirmem lazım gibi :D
 
Marka veya model konusu sana kalmış bir durum ama modellemeli bir amfi almanı tavsiye etmem. Berk arkadaşımızında dediği gibi 3. fikir daha mantıklı. Drive tonları kuvvetli efektsiz bir amfi al.
 
içinde prosesörü olanlardan vox vt+ serisi amfiler her türde çok başarılı amfiler kendim 20'yı kullanıyorum tavsiye ederim. 99 efekt modellemesinin yanında 8 bank girişi var tonlarını kaydedebileceğin. ayrıca benim keşfettiğimde hayran kaldığım bir özelliği de kendi kendini boostlayabilmesi :D ileride ayakla değiştirmeye heveslenirsen bir de footswitch alırsın olur biter.

roland cube 15'den hiçbir şekilde distortionda sağlıklı efekt alma imkanı yok, yani delay gibi reverb gibi zamana dayalı efektleri ya distortion pedalı alıp amfiyle distortion'ın arasına bağlayacaksın ancak o şekilde olur fx loop olmadığı için. ama roland 15 gibi zörül zörül bi amfiye distortion pedalı bağlamak ne kadar mantıklı orasını da düşün. verdiğin paraya yazık olur.
 
Bence ( altını çiziyorum gene ) amfiyi falan boşver ses kartı olaylarına giriş.. Hem düşük volume de ton kaybetmezsin, hemde seçenekler sınırsıza yakın..

Bende forumdan tonguch un yaptığı 2w lık vintage high gain bir amfi var, sesi 3 den yukarı getiremiyorum evde lambalı tadından uzak kalıyor..
 
Bende forumdan tonguch un yaptığı 2w lık vintage high gain bir amfi var, sesi 3 den yukarı getiremiyorum evde lambalı tadından uzak kalıyor..
Doğru diyosun ama insan bi yerden sonra duruluk arıyor abi, ses kartını ilk aldığım dönemde ohaa şu tonlara bak falan olayındaydım. Sonra sonra bıkıyo insan. Bi lambalı tonu duyunca dumur oluyo.
 
Ozaman kardeşim kıyacaksın paraya bir attenuator ( doğrumu yazdım ? ) alacaksın 400 lira civarı olması lazım, amfiye ek.. Ne işe yarar dersen 2w lık amfini ton kaybı olmaksızın 0,25w a düşürür böylece kökleyeceksin sesi, lambalı tonlarını alacaksın..

Benim en bildiklerim AlenGeere WattKiller, Rivera Rock Crusher 100, Marshall power brake..
 
Bilgisayara sürekli erişimim olmayacak sene içinde, bi de bilgisayara geçtiğimde gitara odaklanamıyorum. O yüzden de ses kartına fazla sıcak bakmıyorum. Transistörlü amfiler daha bi cana yakın geliyo .

Cube 15'le 20XL arasında yaklaşık 6 sene var ve o 20xl biraz da overdrive odaklı gibi. Yine de bilmiyorum denemeden hiçbir şeye karar verilmez. Vox'un da high gain'de ne kadar başarılı olacağına güvenemiyorum açıkçası.

Blackstar alırsam HT-5R düşünüyorum doğru düzgün bi ekolayzırı ve fx loop'u olması açısından.
 
Yani imzasında bugera lar mesa boogie ler ve neredeyse hepsi butik pedallar olan insanlar var ve mg15 - mg30 amfidir diyorlar. Hangisine inansak? imzayamı yoksa amfi tavsiyesinemi?
dont-feed-the-troll.jpg
 
Geri
Üst