Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

gitarım fender american strat.hard rock ve metal tonlar ağırlıklı çalmak istiyorum özellikle iron maiden.henüz profesyonel olmadığım ve apartman dairesinde çalacağım için çok para ayıramıyorum ve çok güçlü olmasına gerek yok diyorum.marshall mg 15fx ile rolandmicro cube arasında kaldım.prosesör alabilirim de almayabilirim de amfiye bağlı.amfilerin fiyatları yakın.ama istediğim tonları hangisiyle daha iyi alabilirim acaba??

Bütçeniz kısıtlıysa size Roland'ı daha çok tavsiye ederim. Çünkü istediğiniz tür için pedal/processor gibi ses efekt cihazları olmadan ortalama bir ton almak istiyorsanız, Marshall pek size uymayacaktır. Başka bir şey daha tavsiye edebilirim, ses kartı alabilirsiniz. Daha iyi tonlar alabilirsiniz, çok güzel bilgisayar yazılımları var.
Bütçenizi de ayarlayınca, çok daha güzel bir amfi alabilirsiniz. O süreye kadar ses kartı/roland amfi sizi idare edecektir.

Not: Ses efekt cihazları almak gibi bir hedefiniz varsa, Marshall daha iyi bir seçenek olacaktır ama.
 
Overdrive önemli ise sanırım çok sert tonlar aranmıyor anlamına geliyo :)
Bencede 1. sırada Fender blues jr gelir. Alternatif olarakta Laney VC15-110 olabilir. Hatta Laney Cub-12 R yide dene derim fiyatı itibari ile çok uygun. Tonlarıda çok sıcak geliyo bana.
 
merhaba arkadaşlar ben yeni akustikten elektro gitara geçmeyi düşünüyorum.
elektro gitar olarak ibanez prestige rg 1570 alacağım ancak bunu aldıktan sonra amfi için pek bi bütçem kalmıyor.
evde de 2.1 subwooferlı ve 5.1 amfili ses sistemleri var. bu sistemlerden herhangi birine gitarı bağlayabiliyor muyuz? yani bunun için uygun aparatlar var mıdır varsa nereden temin edilir? bir de normal gitar amfisine kıyasla ses nasıl olur? efektler pek sorun olmaz çünkü me 70 prosesör almayı düşünüyorum.
şimdiden teşekkürler.
 
rg 1570 yerine alt model bir gitar al amfi de alır gül gibi kullanırsın. 5+1 le falan olacak iş değil o. sadece gitardan çıkan ses yükselir başka bir işe yaramaz
 
zaten 1 aya kalmaz amfimi de alacağım marshall mg15cdr düşünüyorum
ses sistemi beni 1 aylık bir süre gibi idare ederse yeter
çoğunlukla stüdyoda kullanacağım için amfi işini aceleye getirip başka gitarlar almak istemiyorum sonuçta yıllarca kullanacağım bir gitar olacak
 
yine de ses sistemiyle falan hiç uğraşma dediğim hiç bir işe yaramaz ses sistemi. bir jak kablosu ve jack küçültücü al birde cubase programını kur bilgisayarına ve gitarı bağla bilgisayara amfini alana kadar idare et böyle. forumda cubase ile ilgili dökümanlar mevcuttur biraz araştır halledersin zaten ;)
 
Evde kullanacaksan ve bütçede sınırlı ise amfiyi boşver. Amfi modellemesi iyi prosessörlerden birini alman işini çok rahat görecektir. Ben mesela evde microlab 2+1 ses sistemimle pod x3 kullanıyorum parça etüdleri ve vs. işler için. Şu sıra amfim ve analog pedallarım arkadaşımın evinde duruyo ordada onları kullanıyorum. Yani 2+1 lede çok güzel şeyler olabiliyor :)
 
hocam iyi dedin ya :) o zaman direk amfi yerine boss me 70 almak daha mantıklı zaten cihazda amfi modellemesi de var bu iş iyi oldu sağ ol var ol sen :D
 
Evde kullanacaksan ve bütçede sınırlı ise amfiyi boşver. Amfi modellemesi iyi prosessörlerden birini alman işini çok rahat görecektir. Ben mesela evde microlab 2+1 ses sistemimle pod x3 kullanıyorum parça etüdleri ve vs. işler için. Şu sıra amfim ve analog pedallarım arkadaşımın evinde duruyo ordada onları kullanıyorum. Yani 2+1 lede çok güzel şeyler olabiliyor :)
hocam iyi hoş orası öyle haklısın da bi amfinin tadı başka oluyor ya:) belki de ben ısınamadım şu pod lara ondan da olabilir :)
 
arkadaşlar sabah çıktım ve bir adet elekto gitar ve amfi aldım :) prestige'in tonlarının biraz daha sert kaçacağını düşündüm ve fiyat olarak da bütçemi son limitine kadar kullanmış olacaktım. daha çok blues, jazz ve classic rock dinleyip çalıyorum. ve bu tonları için biçilmiş kaftan olarak gördüğüm cort m600'ü aldım. fenderden ibaneze, epiphonedan corta kadar birçok gitar denedim ve en çok hoşuma gideni bu oldu. yanına da line 6 iv 30 amfi aldım. mükemmel bir kombinasyon olduğunu düşünüyorum zaten prosesör entegreli bir amfi diyebilirim :) foot switch pedalı bile var bunun yanına birkaç analog pedal dizdi mi güzel bir setup olacağını düşünüyorum :)
 
Analog pedal dizemezsin işte. Line 6 kullanan arkadaşlar var sitede. Analog olayına girmeye kalktığın an satıyosun. Cayır cayır ötüyo dipsesten, zaten modellemeli amfi sevmem pek. Keşke almasaydın analog dizme düşüncen varsa. Karar senin tabi.
 
yani ben zaten uzun bir süre bu şekilde idare ederim diye düşünüyorum ileride de analog dizmek gibi bir düşüncem var ama hala kesin bir kararım yok malum çok çaba ve para ister :D dediğiniz gibi bir tane tonelab da alabilirim. ama eğer pedala girecek cesareti kendimde bulursam amfiyi de satarım. bunlar zamanla şekillenir diye düşünüyorum. bu dipses olayını söylediğiniz için teşekkürler :)
 
Ağırlıklı olarak overdrive ve clean önemlidir . Bütçem 2000 tldir . 15 watta kadar daha iyi olur ( apartman halleri ) :)
Dostum bende yakın zamanda uzun süreli araştırmalar halinde bir ampli aldım.Bu sırada peavey classic 20-BJunior-Orange TT-15-Laney lc30 gini ampliler denedim.Bu kadar lambalı ampli içinde sen git tech21 trademark 60 a aşık ol =)) .Bu ampli tam hoparlör modeli gibi 70-80 lerin müziği için yapılmış yani o van halen lead inden santana lead tonuna fender cleaninden vox drive tonuna.

Kısacası nette bir araştır istersen.Gitarpedal sitesinde bir başlıkta bilen kullanan gitarcıların ayrıntılı yorumları ve karşılaştırmaları var.Eğer tech 21 tm60 kafana yatmazsa peavey classic 20 de reverb pedalı eklendikden sonra çok güzel bir ampli onuda tavsiye ederim.
 
Hocam ev için düşünüyorsan ve lambalı diyorsan 0,5 yada 1 watt en ideali olur.. Forumda tonguch var istediğin klonu uygun fiyata yapabilir..

Büyük markaların bu kadar düşük wattlıları yok, olsada çok pahalıya geliyor..

Bende 2watt war ama açamıyorum sesi 2. kademeden fazla şu anda atteunator arıyorum onlarda 300 TL civarı.. Cidden 15watt da istediğin lamba kırılmasını alabilmen için çok uğraşman gerekir..
 
Geri
Üst