Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

@rapboyz Sisteme direkt girerken amfi+kabin açmanız gerekir, yoksa kötü sonuç verir, dijital ve çiğ duyulur. Studyoda kullanırken de inputtan değil, arkadan send-return yapmanız ve kabin sim.'i iptal etmeniz gerekir, yoksa 2 kere preampden geçiyor demektir. Hd400'ü muhtemelen yanlış kullanıyorsunuz. Çünkü her tür hi-gaini verebilecek bir cihaz. Kullanırken doğru amfi modellemelerine hassas ayar yapıp, komresör ve distortion pedal simülasyonlarıyla desteklemenizi öneririm. Hard-rock'dan aklınıza gelebilecek extreme türlere kadar sağlayabiliyor, bizzat kullandığım için biliyorum.

@CengizÖzyurt tabii ki öyle extrem mucize iyi sonuçlar beklememek lazım, dediğin gibi cihazın esas temeli direkt kayıt ama pod hd serisi çok iyi bir seri.
 
@rapboyz Sisteme direkt girerken amfi+kabin açmanız gerekir, yoksa kötü sonuç verir, dijital ve çiğ duyulur. Studyoda kullanırken de inputtan değil, arkadan send-return yapmanız ve kabin sim.'i iptal etmeniz gerekir, yoksa 2 kere preampden geçiyor demektir. Hd400'ü muhtemelen yanlış kullanıyorsunuz. Çünkü her tür hi-gaini verebilecek bir cihaz. Kullanırken doğru amfi modellemelerine hassas ayar yapıp, komresör ve distortion pedal simülasyonlarıyla desteklemenizi öneririm. Hard-rock'dan aklınıza gelebilecek extreme türlere kadar sağlayabiliyor, bizzat kullandığım için biliyorum.
Evet.Katılıyorum size cünkü aletin kötü oldugunu hiç bir zaman düşünmedim cünkü kayıtlarda ve stüdyodayken gayet doyurucu tonlar veriyor. Fakat düşük model amfilerde ve direk sisteme girildiginde kötü tonlar veriyor. Bende benmi ayarlayamiyorum diye düşünüyordum. Sizden isteğim acaba bir adet ton yollayabilirmisiniz bana örnek olarak direk procesöre atip kullanabilecegim ?
 
Öyle bir sonuç iyi olmaz, çünkü ben kendi monitörlerime göre ayarlamış oluyorum, size gönderince kendi sisteminizde yine sonuçlar farklı olacaktır. Çünkü direkt amfiye giriyorsunuz, o cihaz zaten öyle kullanılmıyor. Ayrıce beğenilerimiz de farklı. Daha önemlisi, genel ayarlarınızda birşey hatalı olarak açık ya da kapalı olabilir, bunu farketmemiş olabilirsiniz. Bu kadar çiğ ya da uzak tonlar veren bir cihaz değil çünkü. Oldukça gerçeğe yakın sonuçlar alıyorduk biz. Sırf o değil, ben de XT de vardı, o bile çok iyiydi.
 
Anladım. Anfi olayını çözdüm bi nebze. 15 wattlik behrnger amfisinden iyi tonlar aliyorum. Fakat şöyle bişey var pc de kayıt aldıgımda cikan ses ile anfiden cikan ses farklı. :)kayıtta cok sıcak cok gerçekci anfiden cikan ses cok nasil diyim ağaç gibi ton. o yüzden anfi sordum. Sisteme direk girdiğimde neden cok çiğ bir ton aldım onu anlamadım. :(
 
Listeme birde Marshall dsl 40c ide ekledim. Nasıldır tam bilemiyorum Endonezye malı sanırım. Ama full lambalı bir marshala göre fiyatı iyi geldi. Marshall Ma tadındaysa sanırım sevmem. Kullanananız varmıdır?
Drive tonu elersem pedallardan alırsam Fender Blues J III üde düşünüyorum.
 
2266 Kafa + 425 kabin hakkındaki incelemem şu adreste mevcut:
http://www.gitarpedal.net/forum/28695-marshall-vintage-modern-2266-incelemesi.html

California sound dışındaki hemen hemen her yola geliyor. İhtiyacımı karşılamadığı tek yer orası. Djent için biraz uğraşmak gerekiyor, gitar ve manyetikler uygun olmalı. Bir ENGL gibi strattan bile djent çıkarabilen bir yapıda değil. Onun dışında Hendrix, Trower işleri ve 80'ler hair metal için oldukça uygun bir amfi.
 
Çok güzel detaylı bir yazı olmuş.Bunun combosunu düşünebilirim. Amfi tek kanal fakat iki kanal gibi kullanabilmek mümkün demişsiniz. Budy bu amfide drive ayarı oluyor sanırım. O ayarımı swichten kapatıp açmak mümkün oluyor?
Pedallar ile arası nasıldır?
Anladığım kadarı ile çok yönlü bir amfi değil belirli ama iyi bir tonun üzerine yapılandırılmış. Acaip kararsız kalıyorum:) Paul Gilbert hastası biri olarak aslında sevdiğim drive tonu bu diyebilirim. Ama kullanım bakımından da düşünmek istiyorum. Olurda sahne gibi bir şey olursa daha heryola gelebilen bir amfi olsa daha iyi olur gibide geliyor. Yada diyorum nasılsa pedal destekli kullanacağım Fender Blues J. mı alsam bunlara göre biraz daha da hesaplı oluyor.
Özetle gönlümden geçen benimde 2266c.
Mesa Bogie 5 50 hem ev hem sahne hem daha çeşitli.
Yada Fender B J. hesaplı ve pedallar ile iyi anlaşabilen bir amfi. 3 ü arasında gidip geliyorum diğer tercihlerimi eledim.
 
Body ve Detail, devre dışı bırakılamayan düğmeler. Body yüksek frekansların, Detail de düşük frekansların gaini. Clean'de (Low Dynamic Range) ve Drive'da (High Dynamic Range) de etkililer. LDR modunda (Clean) Body'i açarsanız çok hafif bir overdrive elde etmek mümkün. HDR (Drive) modunda kısarsanız mild overdrive/crunch'tan başlayıp Doug Aldrich triplerine kadar yolu var. Tek olayı bu ikisini birbirine göre doğru ayarlamak.

Pedallarla ve efektlerle iyi anlaşıyor. Modülasyonu FX Loop'tan bağlıyorum zaten, arkada -10 ve +4 dB butonu var, henüz herhangi bir cihazla (lambalı preamplar dahil) empedansa dair bir sorun yaşamadım. OCD, Fulldrive, GT-500, MXR Distortion+ severek ve keyifle kullandığım onlarca pedaldan bir kaçı.

Ama kesinlikle denemeden alınacak bir amfi değil. Ayarları iyi yapılmış, telleri yeni, rahat ettiğiniz ve iyi tanıdığınız bir gitarla uzun uzun deneyin mutlaka.
 
Peavey Classic 30 ile Laney Vc30 u karşılaştırırsak ne gibi artı eksileri vardır. Peavey classic rahatça bir sahne programını kaldırır güçlü bir amfi biliyorum. Laney vc30 da class A diye geçiyor. Class AB lere göre daha güçlü sanırım. Sahne programı için vc30 nasıldır. Clean Headroom u önemli drive ları pedaldan alıyorum. Belki biraz kırılabilir ama pek drive'a girmemesi laızm amfinin ses açılınca. Vc30 kullananlar varsa fikirlerini paylaşabilirmi? 2x12 yada 1x12 düşünüyorum.
 
Abi prof tercihi her zaman kafa kabin marshall jcm serisi altına 1960 kabin benim bu işte anladığım bişey varsa oda all in 1 ürünlerin çoğu zaman bok gibi olduğu geriye kalan ses desteğinide ANALOG pedallarla sağlamanı öneririm :)
 
Bence iyi sound için değer zaten her şekilde arabayla taşınacak fakat şöyle bir yöntemde var iyi bir küçük lambalı alıp mikrofonlamak :)
 
Aynen mesa lara biraz daha sıcak bakıyorum. Hem tonal hem ton yelpazesi bakımından.
Marshall vm 2466 tonal açıdan yada özellikleri açısından 2266 ile aralarında fark varmı bilememekle birlikte sadece 2266 50w, 2466 100w olduğunu biliyorum. 50 w hem ev hemde sahne için yeterli gelir diyerekten 2466'ı pek incelemedim.
Bu arada önceliği combolara veriyorum. İlk aşamada daha sağlıklı görünüyor. Taşıma bakımından da 3,5 kilo bir şey farkediyordur.10 kiloyu taşıyan 15 ide taşır:) Ama gidilen yerde birde kabin yoksa o zaman birde kabini taşımak girecek işin işine. Kabin aldıkmıda 4x almak lazım. Onuda iki kişi taşımak lazım. Öncelik combo..
Combo amfilere bakarken genelde belirttiğiniz ağırlıktaki amfiler 1x12 olan modeller. Kabin aldığınızda 4x12 alma gereksinimini anlayamadım. Stadyum konseri vermeyecekseniz 4x12'nin pek kullanışlı olduğunu söyleyemem. 2x12 bence en kullanışlı olanı. Hem headroom olarak doyurur, hem arabaya sığar. Bu amfiler de pek hafif olmuyor. Malum 35 kg civarı gelmekte. Oyumu bu sebeplerden kafa kabin seçeneğinden yana kullanıyorum. Hatta mekana göre ayrı kabinler götürülebilir. 1x12 küçük mekanlar için, 2x12 büyük mekanlar için. Zaten bu amfiler de mikrofonlandığından yeterli doyumu sağlarsınız.
 
Geri
Üst