Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Gitar çalmaya yeni başlayacağım gitarımda single manyetikler olsada biraz öğrendikten sonraki amacım metal yapmak.200-400 tl arasında amfi varmı önerebileceğiniz?İkinci el almayı düşünüyorum
 
Lambalı amfilerde distortion için gain i arttırmak gerekiyormuş o artıncada sesde artıyormuş heralde.Lambasız almak daha iyi olmaz mı o zaman çünkü ben çok fazla ses açamayacağım ev ortamı dolayısıyla.
 
12inch hoparlorlu herhangi bir solid state amfi yanina da high gain bi pedal isini gorur,eger butceni artirip alayim bir kere degistirmeyeyim diyorsan orange tiny terror veya dark terror tavsiye ederim.
 
Blackstar HT1R
Line 6 micro spider
Crate 15W kombo
Roland Cube 15W
Marshall MG15CFR 15W Kombo
modellerine bakabilirsin.(Blackstar Lambalıdır, diğerleri transistörlüdür.) Aslında bütçeni biraz artırıp 12 inç hoparlörlü bir amfi alabilmen senin için çok iyi olur ama tabi ki bütçe belliyse bu bahsettiğim modellere bakabilirsin. Bu bahsettiğim modellerin tamamı 8 inç hoparlöre sahiptir.
Lambalı amfilerde iyi distortion için sesi(aslında GAIN değerini) yüksek tutmak gerekir ancak 1W , 10W, 25W, 50W, 100W gibi seçenekleri var. 1W bir lambalı amfi o kadar da yüksek ses vermeden sana distortion sağlayabilir. ve lambalı amfiler transistörlü amfilerden daha iyidir. Bunun haricinde lambalı amfilerden çıkan yüksek sesi alçaltmak için kullanılan yöntemler var ama zaten lambalı amfilerin fiyatları 1000 tl üzerinde.

Kafan karıştıysa ve ayrıca sormak istediğin birşey olursa özelden de mesaj atabilirsin.
 
do-re'nin sayfasına bakıyorum da şu an nakit ödemeye 530 tl fiyat vermişler HT-1 için. Biraz pazarlıkla 490-500 gibi bir fiyata sıfır da alınabilir mağazasından.
 
Yalnız HT1R'nin kombolarında genelde 8 inç hoparlör olur dostlar. Pek beğenilen bir hoparlör de değil açıkçası. Overdrive kanalında volüm kısıp gain açınca iyi bir drive veriyor tamam da, bence 10 inçten aşağı hoparlör tavsiye etmemeli başlangıçta.
 
almadım henüz htr1 ikinci el bulamadım malesef sıfırıda çok pahalı bu arada gitarı pc ye bağladım binbir zorlukla sonunda programı ayarladım bu seferde sağ kulaklıktan ses gelmiyor sorun nedir acaba?ve metal amfisi açmama rağmen sürekli clean ton geliyor.Arkadaşta normal amfiyede bağladım pc dede denedik gitarın clean tonları gerçekten çok güzel ben distortion tonlarınıda beğendim açıkçası yani tabiki bi ibanez asla değil çok fark var ama bence yeterli.Normal amfidede denedim pc dede denedim pc de gürültücü tutucu olduğundan pek sıkıntı olmuyor normal amfidede ara switch e alınca çok fazla bir dip gürültüsü yok yani beni götürücek gibi bir gitar arkadaşımda bayadır gitarla haşır neşir oda güzel iyi dedi distortion için bakalım.
 
Gitar girişi mono olduğu için mono duyuyorsun. Tek taraftan ton veriyor. Hangi programdan bahsediyoruz? Kullandığın amfiyi seçtikten sonra acaba gain kısmını açıyor musun?
 
amplitube 3 var laptop dan kullanıyorum laptop zaten doğuştan sıkıntılı ama kulaklık takıyorum sağ taraftan ses gelmiyor.gain fullüyorum sesde hiç kırılmıyor sürekli clean ton alıyorum aynı programa bağladık gitarı bu akşam arkadaşımda çatır çatır distortion clean her türlü tonu alıyordum şuanda gitarın sesi pc den gelen sesi bastırıyor o durumdayım :D bu arada gitarın jack girşide aldığım kabloya biraz bol geldi temazsızlık oluyor sıkılıyormu bu jack girişi vidaları var
 
Geri
Üst