Herkese merhaba.
Normalde elektro gitaristim ve evimde kendi çabalarımla birşeyler kaydetmeye çalışıyorum. gitardan kayıtlarımda istediğim sesleri elde etmeyi başardım ( ibanez rg2550 ve gt8 sağolsun ) ritm konusunda da çok sıkıntı yaşamıyorum ama bass (trilogy vst kullanıyorum ) konusunda istediğimi alamıyorum. ayrıca klavyeden bass yazması sıkıcı ve üstünkörü geçmeme sebep oluyor. bende düşündümkü kendime bir bass gitar alırsam biraz kendimi geliştirerek belki daha hoş bass bölümleri kaydedebilirim. Bu amaca yönelik bass almayı düşünüyorum. kendime 400-600 arası bir bütçe ayırdım. aslında 400-450 civarı bişey alayım diye düşündüm ama sadece150-200 ytl ile eğer kayıtlarda daha doyurucu ses alacaksam neden vermeyeyim diye düşünüyorum. Bass gitar çalmışlığım var ama bir iki saatlik stüdyo ortamlarında (ki buna şu ortamda çalmışlık denmiyor)
Bass ı ses kartımın gitar girişinden girmeyi ve çeşitli plug in ler yardımıyla ses almayı umuyorum. guitar rig in bass için bir kaç preset i olduğunu biiyorum. Bu düşüncem işe yararmı? sizce kayıtlarım için doyurucu ses alabilir miyim ? Bu şekilde bass kaydı yapan arkadaşlar varsa deneyimlerini paylaşırlarsa minnettar kalırım. mydukkandan bir kaç bass baktım. Ayrıca aşağıdaki bağlantıda verdiğim bir kaç bass için deneyimli kullanıcılar ne düşünüyorlar. Bu modeller olmak zorunda değil tabiki. Bu fiyat aralığında başka model önerilerini de açığım.
Teşekkürler.
http://www.mydukkan.com/comp_list.asp?id=6760,1228,1067,2053