En overrated gitarist (türk)

Bu tartışmaların hiç birisinden bahsi geçen adamların haberi olmayacak. Doğal olarak umurlarında da olmayacak. O yüzden bu tartışmaların hepsi ego tokuşturmadan öte geçmiyor. İnternetin kötü yanı da bu. Günlük hayatta patronundan küfür yiyen, fiziksel olarak beğenilmemiş, hayatta beklediği başarılara ulaşamamış veya insanlar tarafından dışlanmış insanlara özellikle nerd olduğu konularda başkaları üzerinde tahakküm kurduğunu düşünerek kırılgan yanlarını besletiyor. Escapism denen hadise… Mahallede dayak yiyen çocuğun Knight Online oynarken kendisini lord gibi hissetmesi gibi bir şey. Bak seni nasıl ezeceğim ve birkaç saatliğine gerçekte ezik bile olsam sanalda kral olacağım…

Engellenmiş içeriği kaldırıp okuyayım dedim. Kendi öz saygımı kaybettim. Steve Vai'den sonra Petrucci de nasibini barrios beyden almış. Uff nasıl göt oldu şimdi Vai ile Petrucci. Yastık döşek ağlıyorlar emprevize yapamadıklarını barios ortaya çıkarttı. Tüm büyüyü bozdu. Napacak adamlar şimdi. Ekmek de yiyemezler artık bu işten. Helal sana barios sen olmasaydın bu emprevize yapamayan şaklabanları dinlemek zorunda kalacaktık.

Arkadaşın bilgisine laf yok. Muhtemelen bu konuların üzerine hepimizden çok kafa yormuştur ve söylediği çoğu şeyde azımsanmayacak tecrübe ve bilgiye sahiptir. Büyük ihtimalle gece gündüz beyninin büyük bir kısmını bu işlere vakfedecek kadar nerd birisidir. Elit seviye için doğrudur söyledikleri. Bunu şöyle düşünebiliriz: Televizyonda izleyip kazma dediğimiz futbolcuyu kendi halısaha takımımızla kıyaslamak nasıl aptallıksa o adamlar bizim ortamımızda hepimizi beş yaşında çocuk gibi gösterebilecekse ancak bu işi profesyonel yapan elit seviyede bize yetersiz görünüyorsa bahsettiği meseleler yapamamaktan ziyade kendisi gibi elit seviyede olan adamlara kıyasla yapamamak olur. Buna katılmamak elde değil. Adam Petrucci’yi Batuhan Mutlugil ile kıyaslamamış. Frank Gambale ile kıyaslamış ve ona göre yetersiz demiş. Bir nevi Real Madrid ayarındaki oyuncuyu yine aynı seviyede başka bir adamla kıyaslamış. Yimpaş Yozgatspora gelmez dememiş. Bu anlaşılmamış bence.
Bu forumda konuların sapma sebebi kıyaslamalar değil, forumun insanlar tarafından bir ego savaşı amacıyla kullanılması. Mesele içerik değil, insanlar burada içerik okumuyor. Kimin üstüne nasıl çıkarım hesabı yapıyor. Bu kullandığı ekipman olur, müzik bilgisi olur veya başka bir şey olur… Mesele bir grup nerd’ün ben çok biliyorum, ben hepinizden iyiyim, ben, ben, bennnn demesi.

başlık en overrated gitarist (türk)
anlatılan müzik terorisi ve doğaçlama
tartışılan barrios boş beleş adam mı yoksa bir şeyler biliyor mu
merak edilen global seviyede isim yapmış adamlar burada olumlu veya olumsuz nasıl değerlendirildiklerini tınlıyorlar mı?

bu arada Guthrie'nin olduğu sahnede de Petrucci bile bayramda zorla misafirliğe götürülüp orada da vişne suyunu halıya döken velet gibi emanet durmuş 🙂

Batuhan Mutlugil, kendisi kendisini bu kadar abartmıyordur da bazı aşırı fanlar var. İyi bir gitarist tabii. Bu arada 1'den 7'ye atladım (türk) parantezinden nasıl Petrucci'lere Vai'lara geldi çok merak ettim 🙃

yaşasın turkrock
Batuhan, Petrucci, Vai ve barrios aynı cümlede adı geçebilen tek yer 🙂

bu arada barrios'u tanırım, aynı jenerasyon sayılırız yazdığı çoğu şeyden de epey öğrendiklerim olmuştur... köşeli çıkışları olabiliyor ama yapılan muhalefeti de biraz oransız ve anlamsız buluyorum ... okuyun, öğrenin ve devam edin, kimse size zorla görüş dikte etmiyor, imza at lan altına demiyor... karşı görüşünüzü yazın geçin bence
ha bunu savunayım diye söylemiyorum ya da taraf olayım diye... herkes kendini savunur muhalefetini de yapar benlik bir durum yok da... hani hayat zor, ülke gergin... şurada hobimiz ekseninde pozitif bir şeyler katsak kendimize...
yani tükürdüğümün Duman tonu almak ve hangi başlangıç başlıkları bitti şimdi overrated bazında kişisel kavga ortamına döndü forum

Ülke genelindeki kutuplaşma ideolojisi başlıkta da kendisini gösteriyor. İşte bunlar hep büyük oyunu görmemekten.

Şaka bir yana aslında pek fazla overrated gitaristimiz yok zira o kadar gitarist övülmüyor ki bu ülkede. Metin Türkcan, Cenk Eroğlu, Demir Demirkan vs. neyine overrated diyeceksin ki. Bu isimleri dışarıda halktan 100 kişiden biri bile bilmez. Başlık o yüzden underrated olmalıydı. Cenk Eroğlu mesela bu forumda adamdan bahsetmedik bile. Bence iyi şeyler yapmaya çalıştı Türk Pop'una farklı lezzetler getirmeye çalıştı ve tutulmadı da.

Batuhan bence overrated değil. Duman şahsiyetli bir grup bence adamlar 30 senedir aynı tarzdalar bu tarz insanları eğlendiriyor hem yerel müzikten etkilenimler hem batı müziği hem arabesk dengeli ve size ilginç bir şey söyleyeyim şu anda DT'nin bütün meşhuur Metropolis albümünün global Youtube music dinlenme sayısı Duman'ın tek şarkısı Senden daha güzel'İnden daha az. Bu da hayatın bir gerçeği.

Ülke genelindeki kutuplaşma ideolojisi başlıkta da kendisini gösteriyor. İşte bunlar hep büyük oyunu görmemekten.

Şaka bir yana aslında pek fazla overrated gitaristimiz yok zira o kadar gitarist övülmüyor ki bu ülkede. Metin Türkcan, Cenk Eroğlu, Demir Demirkan vs. neyine overrated diyeceksin ki. Bu isimleri dışarıda halktan 100 kişiden biri bile bilmez. Başlık o yüzden underrated olmalıydı. Cenk Eroğlu mesela bu forumda adamdan bahsetmedik bile. Bence iyi şeyler yapmaya çalıştı Türk Pop'una farklı lezzetler getirmeye çalıştı ve tutulmadı da.

Batuhan bence overrated değil. Duman şahsiyetli bir grup bence adamlar 30 senedir aynı tarzdalar bu tarz insanları eğlendiriyor hem yerel müzikten etkilenimler hem batı müziği hem arabesk dengeli ve size ilginç bir şey söyleyeyim şu anda DT'nin bütün meşhuur Metropolis albümünün global Youtube music dinlenme sayısı Duman'ın tek şarkısı Senden daha güzel'İnden daha az. Bu da hayatın bir gerçeği.
bak bu şu açıdan ilginç.... mesela ben ve benzeri eski kafa tayfa arşivciyizdir, CD filan bitse de ben hala itunes'dan satın alırım, spotify vb sadece öylesine takılmak için dolanırım ama asıl müzik arşivim mp3, m4a, flac vs dijitaldir
Duman'ı ve benzerlerini arada spotify ya da youtube açıp arka planda üç beş kere çalabilirim, bu da tıklanma demek onlar için ama Metropolis'i 500 kere dinlemişimdir ama hepsi offline (450'si zaten CD'den)
hani bu istatistik aslında yanıltıcı olabilir .... sıkı jazz'cı birinin de ben CD varken açıp youtube'dan dinlediğini sanmam

bu arada yine belirteyim over/underrated ne dinlenme, ne tanınma, ne de iyi-kötü demek.... her ne ise o noktadan bakınca daha az değer verilmek ya da şişirilmek demek

Evet abi. Başlık nereden nereye gitmiş, bence de Türkiyede hiçbir gitarist abartılmış değil çünkü ortada abartma yok, adam senden daha güzel dinleyip çekiliyor Kaan Tangöze dışında Duman üyesi tanımıyor ki. Ya da Mor ve Ötesi dinleyen kaç kişi Kerem Özyeğen'i biliyor? Benim görüşüme göre Türkiye'de enstrümanla çalınan her müzik türü yaşatılmalı. Türk sanat müziğini arabesk illeti yedi, rock müziği de rap yedi

Daha önce de aynı konular oldu daha önce de konuştuk. Anlatmaya çalıştım ama bir türlü anlatamadım ama yine denemek istiyordum. Bakın dünyada hiçbir yerde Petrucci, Vai emprevize çalamıyor seviyesi düşük diye yaklaşılmaz. Virtüöz seviyesindeki gitaristleri doğaçlama yapıyor mu yapmıyor muya göre konumlandıramazsınız. Bir virtüöz jazz çalıyor bütün cümleleri birbiri ile kombine yapabiliyorsa en iyisidir diye bir mantık yok. Bu sadece bizde var sanırım.

Size 3 tane resim göstersem hangisi Picasso desem, Picasso'ya alışkınsansız adamın çizgisinden direk tanırsınız. Sen bu çizgiyi beğenmeyebilirsin ama Picasso hep aynı şekilde çiziyor arkadaş Da Vinci daha iyi ressam o hep farklı şekilde çiziyor diyemezsin. Bach dinlerken Bach olduğunu, Beethoven'ı anlarsın. Bu durum gitar virtüözlerinde de var. Malmsteen duyduğun zamam Malmsteen olduğunu biliyorsun. Bu adamın imzası. Yav Malmsteen'de hiç farklı bişey yapmıyor canım hep bilibilibili diyemeyiz abi. Adam çünkü bir tarzın öncüsü olmuş. Frank Gambele ile Petrucci'yi yaptığı müzikler ile kıyaslamak yanlış. Vai de Petrucci de Satriani de Gambele de Govan da gitar üzerindeki bütün gamlari, yürüyüşleri her boku yiyip yutmuş bitirmiş adamlar. Bu adamlar bir sanatçı. Her birinin bir tarzı var. Vai çaldığı zaman gözünü kapatsan Vai olduğunu bilirsin. Dream Theater olduğunu bilmeden biri şarkı açsa Petrucci olduğunu bilirsin. Çünkü adam sanatçı ve bir tarza bir imzaya yönelmiştir.

Özet olarak "virtüöz" seviyesindeki adamlar kendilerine bir tarz belirledi diye seviye testi yapılamaz. Bu mantıkla jazz çalan adam dünyanın en iyi gitaristtir. Bu çok çiğ bir yaklaşım. Çok basit.

1739963122724.webp

bak bu şu açıdan ilginç.... mesela ben ve benzeri eski kafa tayfa arşivciyizdir, CD filan bitse de ben hala itunes'dan satın alırım, spotify vb sadece öylesine takılmak için dolanırım ama asıl müzik arşivim mp3, m4a, flac vs dijitaldir
Duman'ı ve benzerlerini arada spotify ya da youtube açıp arka planda üç beş kere çalabilirim, bu da tıklanma demek onlar için ama Metropolis'i 500 kere dinlemişimdir ama hepsi offline (450'si zaten CD'den)
hani bu istatistik aslında yanıltıcı olabilir .... sıkı jazz'cı birinin de ben CD varken açıp youtube'dan dinlediğini sanmam

bu arada yine belirteyim over/underrated ne dinlenme, ne tanınma, ne de iyi-kötü demek.... her ne ise o noktadan bakınca daha az değer verilmek ya da şişirilmek demek
Kesinlikle haklılık payın olabilir güzel yaklaşım. Ama bu arada Duman'da ilk albümleri CD ortamında filan epey dinlemiştir. Senden Daha Güzel Youtube Music'de 223 milyon dinlemiş bu fena bir rakam. Bir de tabi şarkı 3 dakika DT şarkıları destan . Metropolis Part 2 tüm şarkılar Youtube Music de 46,2 Milyon Duman'ın yeni Kufi'si 49 milyon. Bir önceki albümleri dinlenme sayıları aşağıda. Aslında ülkemizde müziğe olan ilgi de başka bir boyutta orası da var.

2025-02-19 14_10_14-YouTube Music.webp

Geri