Ben EMGlerden hiç haz almadım. Seymour Duncan SH4, SH12, SH14 tavsiye ederim. Bunlar Nırvana, Megadeth (SH4-TB4), ve Pantera'nın (SH12-14)kullandığı manyetikler. Ama EMG sevmiyorum demek kötü demek değildir. Zevk meselesidir. Aynı şekilde DiMarzio da çok iyidir. Önemli olan gitarın gövde yapısı ve sesin hangi amfiden çıktığıdır. Ses çıkana kadar çok fazla değişkenle karşı karşıya kalıyorsun. Her ne kadar manyetiklerde EQ ayarları farklı olsa da, profesyonel yaklaşımlar dışında manyetiklerin görüntüsü dışında birçeokları için birşey değişmiyor: Çünkü konser performansı sırasında amfilerin iyi olması, ses akustiğinin iyi olması, manyetiklerin dominant olduğu frekansların iyi belirlenip salona uygun ve amaçlı olarak diğer enstrümanların ilgili ve ilgisiz frekansların filtrelenmesi-güçlendirilmesi vb. birçok unsur giriyor ki senin aldığın manyetiklerin asıl rengi ortaya çıksın. Bütün bunlara bir de senin çalış stilin giriyor.
Sadece Bir Marshall ile Peavey amfi (ki ikisi de sert soundlar için idealdir) deişimi yapsan manyetiklerinin neredeyse hiçbir anlamı kalmayacak. Bütün setuplar aynı bile olsa amfilerin Bas mid ve tizlerinin frekansları büyük ihtimalle farklı frekanslara adapte edildiği için bütün soundu sil baştan yapacaksın.
Genel bir bilgi vereyim dedim: Amacım sana manyetik seçiminin yanlış mı yaptım diye uykularının kaçmasını önlemek. 10 yıl gitar çalıp bir albüm çıkartıp, sürekli bir tarz ekipman setine sahip olduktan sonra belirli bir tarz ve gitar soundu rengine karar kıldığında, bir adet manyetik için bir haftanı geçirebilmen çok doğal olacaktır. İşte o zaman gerçekten kullanacağın manyetik önemli olur.
Kolay gelsin.