uyeadi demiş ki:sizce hangisi daha iyidir
Atalay demiş ki:Onun yerine kompresör kullan, sustain istiyorsan asla susmayan bir ses elde edebilirsin.
Arcolion demiş ki:Herkese günaydın.
Evet, günaydın. 🙂 Sayenizde tam 8 saattir ekranın karşısına çakılmış durumdayım. 112 sayfayı oturup okudum. Arada verdiğiniz diğer linklere baktım ve de son zamanlardaki en iyi saatlerimi geçirdim. Hepinize teşekkürler.
Şimdi benim durumumu kısaca özet geçeyim. Yıllardır gitar sesine hastayım. Hep içimde kaldı ama artık bu işe para ve zaman ayırabilecek durumdayım. Elimde 400$ gibi bir param var. Ve de doğrusu biraz sabırsızlık yapıyorum, daha fazla biriktirmek için beklemek istemiyorum. Kafamda Washburn WR154 ve ya Cort X6 ve yanına da 15W 'lık bir Marshall amfi var.
Sorum şu: Sizce yeni başlayan biri olarak 400$'ı gitar+amfi almak için mi harcayayım? Yoksa başlangıç olarak 400$'a daha iyi bir gitar alıp bir kaç ay amfisiz mi çalışayım? Yani nasıl olsa daha hiç birşey bilmiyorsun, öğrenip de bir amfiye ihtiyaç duyana kadar birkaç ay geçer mi dersiniz? Yoksa öğrenirken gitarın sesini amfiden duymazsan soğursun, kesin amfide al mı dersiniz?
Cevap verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
vileshome demiş ki:Atalay demiş ki:Onun yerine kompresör kullan, sustain istiyorsan asla susmayan bir ses elde edebilirsin.
en uygun comp. hangisidir :?: fiyat/performans açısından.. 😉
Reeve demiş ki:Arcolion,
Amfi kullanmazsam gitarın sesini duymazsam gitardan soğur muyum diye sormuş.
Eğer gitarı gerçekten seviyorsan soğumazsın merak etme..
ben tam 3 sene elektro gitarı amfisiz pedalsız sadece teyipte clean olarak çaldım ki o teyipde 1982 model bir sony idi ama yılmadım 3 sene sonra amfi ve pedal aldım..(sonunda dayanamayıp annemin yanında teybe çekiçle girişmiştim, param parça etmiştim o da babama söylemiş durumu, öyle aldılar yoksa alacaklarından değil yani :evil: .. benim kiler müzik yapmamı desteklemediler hiçbir zaman)..
yeni başlıyorsan en azından 3 ay gitarı sadece cleande çal 😉 bence faydası var..
ayrıca jack girişli, idare edecek bir müzik sistemin varsa amfi yerine ucuz bir prosesör almanı tavsiye ederim..
(kendi görüşüm)..
Celephais diye bi arkadaş yolluyordu. Alım satım bölümüne bi bak.Nailed demiş ki:Merhaba herkese,
Uzun süredir istediğim gitarı türkiyeye getirebilecek siteler bakıyorum.Burda problem bulamamış olmam 🙂 Varmıdır böyle bir site?