nienturi demiş ki:Hangi sorudan başlayayım???
Rockforever demiş ki;
POD 2.0 müthiş bir alet. Parasını sonunda dek hakeder. Kayıt yapmadım ama doğrudan miksere girebilme, midi in-out gibi özellikleri ile kayıtlarda, konserlerde de çok iyi sonuç verdiği gördüm (kendim değil, gittiğim konserlerde gördüm) Sonuçta benim gibi ev gitaristlerinin de profesyonel gitaristlerinde kullandığı bir amfi modelleyici. Ben kulaklık ile kullanıyorum. Gürültü yok, rahatım. Gece 3te de sesi açıp çalabiliyorum mis gibi. Ayrıca noise gate' i de başarılı. Efekt kullanımı biraz sınırlı. ama nihayetinde bu bir efekt aleti değil, efekt de eklenmiş bir amfi modelleyici.Pod ile ilgili merak ettiğim şey ise şu. Line out'undan direk pc ye girince distortion tonların cılız olmasından korkuyorum. Birde efektler çok önemli olmasada ton çok önemli benim için. Tonların seviyesi nasıl yapaylığı çok belli oluyormu? ve kayıtta adam gibi ses olurmu? (yani sesi güzel bir derecede ayarlanmış ve kaliteli bir mikrofonla mikrofonlanmış anfiden kaydediyormuş gibi?
1) 7 tellilerin de akortları standarda uyduruluyor genelde. B-E-A-D-G-b-e şeklinde. Ama 6 tellilerde olduğu gibi oynamalar (mesela La'ya çekebiliyorsun) yapılabiliyor.1-6 teli normal gitar gibi akord lanabiliyor dimi e,a,d,g,b,e gibi ve rg7321 düşünüyorum nasıldır ?
2-Sapı çok mu kalın yoksa bir jackson ps4 ten ince mi (mm) olarak
3-7 telli gitar için tel nerede satılıyor (valla boş bir soru ama içinde kalıyor insanın
4-6 telli baritone gibi istediğimiz gibi akord düşürebiliyoruz dimi ?
Dip gürültüsü başlıca bölgesel elektrik hattın, kabloların (lehimleri, lehim biçemi, uç konektör tipi, kalitesi, malzemesi), gitar içindeki elektronik aksamın, manyetiklerin(hum.-single/marka-model/dizilim/mıknatıs malzemesi), amfiyi koyduğun yerdeki manyetik alanlar, kablolara etkiyen manyetik alanlar ile doğrudan alakalı. Yani buradan drive 7 de nasıl olur ona birşey söyleyemem. Ama ben kendi adıma bugüne değin deneme/dinleme/görme imkanı bulduğum tonla cihazdan daha iyi tonlara şahit olduğumu rahatlıkla söyleyebilirim. POD ile nümerik efekt aletlerinin ulaşamadığı tonlara ulaşmak mümkün. Noise Gate'i ise bana göre sustaini, rahatsız edecek kadar etkilemiyor kanımca. Yine de bu konuda benden daha fazla ilgi+tecrübe sahibi birileri yorum yapsa daha iyi olabilir. Efekt-amfi-pedal konusunda yeterliliğim sınırlıdır gitara göre.Efekt konusunda zaten pek bir beklentim yok poddan. Önemli olan ton. Noise gate'i başarılı demişsinde allah korusun valla hiç sevmiyorum şu noise gate i
Kullanıyorsun biliyorsundur. Kendi içindeki ayarlarla veya kendim bi ton yaratsam ondaki dip gürültüsü düzeyi nedir? yani noise gate kullanıcak kadar fazla mı? drive 6-7 civarlarında olursa?...Sormak istediğim pod da noise gate kullanmadan drive 6-7 civarlarında olduğu zaman dip gürültü seviyesi ne durumda?
İlgili firmaların teknik danışmanlık veren e-posta hizmet adresleri sitelerinde vardır. Doğrudan marka modelbelirterek başvurabilirsin. İbanez için ise www.ibanezrules.com adresinden kaliteli bir lo-pro edge de bulabilirsin. Pahalıdır ama çok çok iyi bir köprüdür. En sevdiğimdir 😉Arkadaşlar merhaba benim floyd rose ile ilgili bi sorum olacak
Bende şu anda Ibanez RG320 FM war ve buna Shaller yada orjinal floyd rose takmayı planlıorum mümkünmüdür?takılabilirmi yani?gövdede değişiklik falan yapmak gerekirmi?bide taktıktan sonra kusursuz kullanabilirmiyim
Manyetikler hakkında herşey mi neydi bir sabit başlık daha var burada, onu oku baştan sona. Orada birçok konuda ayrıntı var. Ama single daha yumuşak olur, hum. daha serttir görüşü yanlıştır. DiMarzio Fast Track single manyetiği, 70 başı Les Paul'ün üzerindeki vintage manyetikten daha sert tonlar sunabilir. Ama genel olarak humbuckerların çıkış güçleri single olanlara göre daha fazla olur diyebiliriz, istisnalarını da göze alarak.Benim dediklerim 2005'te yeni çıkmış zaten iki kalın (humbucking galiba ) manyetikle bir kalın iki ince (single-coin onlar da galiba ) manyetik arasında ne gibi bi fark olur
Eğer amcan oradan alıp bir de bu bir hediyedir, ticari satış değildir diye Türkçe ve inglizce not düşerse hesaplı bir şekilde POD sahibi olabilirsin. Hatta ebayden çok daha ucuza bile alabilirsin. Ben POD'umu celephais'ten almıştım, kargosu amerikan posta idaresi ile 20-30 dolar falan tutmuştu yanılmıyorsam? Ama Am.posta idaresini tavsiye etmiyorum 😉Pod'a baktım da 440 milyon baya güzel bi fiyatmış music123'ten getirtirsem veya amcam NY'ta kargoyla falan yollasa ne kadar kargo ücreti alırlar ki ?
nienturi demiş ki:Tek adres tünel 🙂 İstiklaldeki mağazalar, alayını gez dolaş. Git gör...ama her dediklerine inanma 🙂
Kadıköyde bazı mağazalar var. Onlara bak, işte kadıköy pasajına falan bakabilirsin.
Son olarak; Çok falan olmadı! Soru sormaktan, konu ne olursa olsun ÇEKİNME. Ancak cevapları hazır elde etmemeye çalış ki öğrenmeyi öğrenesin 😉
Amrakh demiş ki:ilk gördüğün yere atlama sakın 😉
rastansaga demiş ki:ikisi de kötü. 2-3 kuruş daha kas, cort g250 veya g254 al.
BLaCK_MaGiC86 demiş ki:rastansaga demiş ki:ikisi de kötü. 2-3 kuruş daha kas, cort g250 veya g254 al.
peki rastansaga kardeşim son olarak kx5 mi g254 mü desem 😀