joddy demiş ki:rastansaga,
Cort X2 ve X6 model gitarlar hakkında fikrini alabilir miyim? başlangıç için nasıl gitarlar?
ozkan87 ucuz gitar sormuş, x2 220$ civarında, x6 ise 320$.
Bu arada gittiğim bir dükkanda satıcı bana x6 diye çift humbucker'lı bir model çıkardı 250$ fiyat söyledi. Halbuki x6 bildiğim kadarıyla iki adet MMH ve 1 tane single'a sahip. Ne iştir?
Kesinlikle X-6 değildir. Haklısın. Ben sana X-2 veya X-6 önermiyorum. Neden diye soracak olursan tremolo sistemi başlangış olarak tam bir beladır. Gitarını akord etmek, akord sistemini değiştirmek için şekilden şekle girmek zorunda kalırsın. Bu yüzden benim önerim, çok kaliteli bir sabit köprü sistemine sahip olan ve yukarıda özelliklerini saymaya çalıştığım Cort KX5 tir. Ayrıca manyetikleri de çok daha kaliteli. Sana pahalı fiyat söylerlerse aldırma çünkü normalde fiyatı X-6 civarında olmalı.
Kont_De_La_Fere demiş ki:@joddy
İkisi de başlangıç için kötü sayılmayacak gitarlar. Hatta sıfır fiyatına karşılık çok iyi performans verir diyorlar. (kullanmadım kesin konuşamam) Ama yerinde olsam şartları zorlar bi 150 dolar daha çıkmaya çalışırdım. O zaman ikinci el orta seviyede bir gitarı çok rahat alabilirsin. Üstelik uzun süre de götürür seni bu gitar. Bir Fender, Jackson, Ibanez falan seni Cort'tan çok daha fazla tatmin edebilir.
Şunu söylemeliyimki, üzgünüm ama 1000$ ın altına Türkiye'de Cort'un malesef alternatifi yok çünkü fiyatları yurdışı ile aynı olan tek marka, diğerleri 2-3 katı yurtdışının.
Örneğin arkadaşın 400$ civarı vererek alabileceği bir Jackson JS30, ESP LTD **-50 veya Ibanez GRX bilmemney; gerçekten çok kötü gitarlar hatta X-2 den bile kötüler inan. Halbuki Cort o fiyatlara Katana KX1 gibi X-11 gibi 3 kat daha kaliteli gitarlar sunuyor.