müracaat DaveMustaine_64 😉ChatKing demiş ki:Köprü olayı açılmışken anti-social JT580 köprüler güzel mi?? Yani çok ilerde (2 sene sonra falan) değiştirme ihtiyacı hisseder miyim 🙂 ??
müracaat DaveMustaine_64 😉ChatKing demiş ki:Köprü olayı açılmışken anti-social JT580 köprüler güzel mi?? Yani çok ilerde (2 sene sonra falan) değiştirme ihtiyacı hisseder miyim 🙂 ??
ChatKing demiş ki:@Blue_hunter hayırlı olsun gitarın güle güle kullan 🙂
dinliyorum şimdi o şarkıyı,hmn açıyorum düşünmeme gerek yok 😆 😆 fooor itönitiii ayyy sörç for diiiiiii,sistırs bılad ent mizıriiiiiiğğğğğğ...DaveMustaine_64 demiş ki:Main riffinde, verse'ünde ve sololarında floyd rose kullanılan bir şarkı düşünün
ibanez in bir çok modelinin cort fabrikalarında üretildiğini ve aslında kalite olarak bibirine çok yakın olduğundan filan bahsetti bana dükkandaki satıcı..
rastansaga demiş ki:Endonezya,capon,kore vs. bunlar hikaye.. Örneğin Cort'un Endonezya üretimi gitarlarının parçalarının tümü koreden geliyor, ağacından(agathis olanlar hariç) hardware ine kadar, orada birleştiriyorlar. Olsa olsa ufak tefek işçilik hataları olabilir ki onu da gözü olan görür zaten. Bazı modellerin fretleri iyi yuvarlanmamış olabiliyor bazen, o da hafif bir zımpara ile veya çaldıkça düzelebilir. Kısacası çok önemsiz farklar olur, olursa da.
DaveMustaine_64 demiş ki:rastansaga demiş ki:Endonezya,capon,kore vs. bunlar hikaye.. Örneğin Cort'un Endonezya üretimi gitarlarının parçalarının tümü koreden geliyor, ağacından(agathis olanlar hariç) hardware ine kadar, orada birleştiriyorlar. Olsa olsa ufak tefek işçilik hataları olabilir ki onu da gözü olan görür zaten. Bazı modellerin fretleri iyi yuvarlanmamış olabiliyor bazen, o da hafif bir zımpara ile veya çaldıkça düzelebilir. Kısacası çok önemsiz farklar olur, olursa da.
Umarım ne dediğinin farkındasındır 🙂 Burda bahsettiğimiz bütün bu olgular, gitarın dayanıklılığını, stabilitesini inanılmaz etkiler çünkü. Benim bildiğim sıklıkla çalınan kore-endonezya gitarlar 1 yıl sonra başka bir gitara dönüşüyor genelde...
rastansaga demiş ki:DaveMustaine_64 demiş ki:rastansaga demiş ki:Endonezya,capon,kore vs. bunlar hikaye.. Örneğin Cort'un Endonezya üretimi gitarlarının parçalarının tümü koreden geliyor, ağacından(agathis olanlar hariç) hardware ine kadar, orada birleştiriyorlar. Olsa olsa ufak tefek işçilik hataları olabilir ki onu da gözü olan görür zaten. Bazı modellerin fretleri iyi yuvarlanmamış olabiliyor bazen, o da hafif bir zımpara ile veya çaldıkça düzelebilir. Kısacası çok önemsiz farklar olur, olursa da.
Umarım ne dediğinin farkındasındır 🙂 Burda bahsettiğimiz bütün bu olgular, gitarın dayanıklılığını, stabilitesini inanılmaz etkiler çünkü. Benim bildiğim sıklıkla çalınan kore-endonezya gitarlar 1 yıl sonra başka bir gitara dönüşüyor genelde...
Ben farkındayım ama seni bilmem.
Sen kaç tane endonezya-kore gitar kullandın bu güne kadar da "sıklıkla çalınan kore-endonezya gitarlar 1 yıl sonra başka bir gitara dönüşüyor" diyebiliyorsun? Benim bu güne kadar 6 tane endonezya-kore gitarım oldu ve en ucuzu olan Cort Viva'yı bile uzun süre kullandım ve ilk günkü kadar harikaydı hatta daha bile güzelleşti çaldıkça. Tabi diğer markaları bilemem. Örneğin hint malı Jacksonlar gerçekten de baya fark ediyor. Ben ancak Cort için konuşabilirim ve dediğimin farkında olarak konuşurum.
DaveMustaine_64 demiş ki:Yanlış hatırlamıyorsam senin gitarların sadece 5-6 kere çalınmıştı? Yoksa öyle değil miydi? 😆
DaveMustaine_64 demiş ki:Ben çok yakın arkadaşlarımın kore gitarlarını çook kez çaldım. cort-ibanez-esp ve jackson gibi markaların 1-2 modeli dışında hiç kore veya endonezya gitar çalmadım onun için hepsiyle ilgili aynı şeyi söyleyemem ama işin hayati noktası zaten yukarıdaki mesajda da benim kullandıklarım fln yazmadım. Diğer insanların yorumlarından okuduğum bildiğim kadarıyla öyle bir şey yazdım...
Hint malı jacksonlarla ilgili olarak söylediğinde de -konuyla alakasız olmalarına rağmen :roll: - haklısın...